Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3168806 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3168806

Odpowiedzi 7440

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A trzeba zniszczyć golemy?

Post połączony: 2016-03-03, 21:00
I jak wejść do wieży Xardasa?

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
A trzeba zniszczyć golemy?

Ogólnie to  tak, ale nie wiem czy demon na dole wierzy będzie bo chyba sie pojawia jak Saturas nas wyśle do Xardasa.
Ale własnie to sprawdziłem za pomocą kodów gram bractwem 2 rozdział udałem się do ołtarzyku ale nadal nie było nic w oknie rozmowy po przywołaniu kolesia.   A Xardas nadal miał standardowe kwestie, a jak dostać sie do wierzy to normalnie jak w zwykłym Gothicu wiec jeśli da sie coś w tym temacie ogarnąć to całkiem możliwe ze trzeba być po stronie SO, bo oprócz bractwa grałem bandytami i tez nic w tym temacie nie zdziałałem wiec  ten tobołek i kolesia olewam. 

One i tak wrócą, jeśli się nimi nie zajmiesz jak należy !!..!!

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Właśnie jestem po stronie SO przywołuje kolesia i ciągle do mnie zagaduje. Co zrobić?

Post połączony: 2016-03-03, 21:33
A może trzeba go przywołać na innym ołtarzu?

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Właśnie jestem po stronie SO przywołuje kolesia i ciągle do mnie zagaduje. Co zrobić?

Post połączony: 2016-03-03, 21:33
A może trzeba go przywołać na innym ołtarzu?
  Wczytaj wcześniejszy stan gry  przed przywołaniem kolesia i tyle graj dalej. Sprawdziłem parę ołtarzyków i lipa  :antyprops: Więcej nie mam pomysłów jak ten temat ogarnąć.

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A można wogóle dostać zbroję garotnika?

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
A można wogóle dostać zbroję garotnika?

Z tego co wiem to niestety nie.

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
Nie wiem, czy powinno się w tym dziale zadawać takie pytania, czy nie czasem powinno mieć to miejsce w osobnym dziale, ale co tam, raz się bana dostaje :lol:.

Poratuje ktoś recepturami na mikstury władzy i potęgi, ale na te stałe ??? Konkretnie chodzi mi o to, ile jakich roślin te wywary wymagają.
Jestem puki co pod koniec 1r, uwarzyłem już 10 wywarów siły, mam jeszcze zapas i Ogniocierni, i Kocianek, ale nie wiem, co będzie do tych wyżej wspomnianych mikstur potrzebne, i czy mogę warzyć mikstury zręczności.
Przy okazji może ktoś poradzić w takiej kwestii ? Otóż, przed wstąpieniem do jakiegoś obozu zrobiłem wszystkie zadania, nie licząc tych w S.K oczywiście, wybiłem większość bestii (prócz tych od Kamieni z 3r) i td. wyuczyłem się siły do 54, i z bonusów, kryształów, mikstur i dwóch bossów (orkowie z miasta) dobiłem tą statystykę do poziomu równego 100. Wiem, że później w grze trafią się jeszcze jakieś mikstury na siłę (zamek choćby) czy inne bonusy, choćby z bossów, w nauce walki poszedłem w broń 1r, i tak się zastanawiam - czy opłaca mi się warzyć później te wspomniane wywary potęgi, skoro siły mam już od cholery, a nie będę potrzebował raczej już dużo więcej, bo bronią 2r nie walczę, czy też bardziej opłaca mi się uwarzyć trochę wywarów zręczności, żeby móc założyć jakiś lepszy łuk ??? Sam nie wiem, ale z góry dzięki za odpowiedzi i podanie receptur.

Przy okazji - jednak, mimo początkowych obaw, dołączyłem do Bandytów :P.

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Nie wiem, czy powinno się w tym dziale zadawać takie pytania, czy nie czasem powinno mieć to miejsce w osobnym dziale, ale co tam, raz się bana dostaje :lol:.

Poratuje ktoś recepturami na mikstury władzy i potęgi, ale na te stałe ??? Konkretnie chodzi mi o to, ile jakich roślin te wywary wymagają.
Jestem puki co pod koniec 1r, uwarzyłem już 10 wywarów siły, mam jeszcze zapas i Ogniocierni, i Kocianek, ale nie wiem, co będzie do tych wyżej wspomnianych mikstur potrzebne, i czy mogę warzyć mikstury zręczności.
Przy okazji może ktoś poradzić w takiej kwestii ? Otóż, przed wstąpieniem do jakiegoś obozu zrobiłem wszystkie zadania, nie licząc tych w S.K oczywiście, wybiłem większość bestii (prócz tych od Kamieni z 3r) i td. wyuczyłem się siły do 54, i z bonusów, kryształów, mikstur i dwóch bossów (orkowie z miasta) dobiłem tą statystykę do poziomu równego 100. Wiem, że później w grze trafią się jeszcze jakieś mikstury na siłę (zamek choćby) czy inne bonusy, choćby z bossów, w nauce walki poszedłem w broń 1r, i tak się zastanawiam - czy opłaca mi się warzyć później te wspomniane wywary potęgi, skoro siły mam już od cholery, a nie będę potrzebował raczej już dużo więcej, bo bronią 2r nie walczę, czy też bardziej opłaca mi się uwarzyć trochę wywarów zręczności, żeby móc założyć jakiś lepszy łuk ??? Sam nie wiem, ale z góry dzięki za odpowiedzi i podanie receptur.

Przy okazji - jednak, mimo początkowych obaw, dołączyłem do Bandytów :P.

To tak mikstury zręczności możesz bo każda mikstura wymaga czegoś innego ale ja osobiście tworze te siły jeśli tylko mam składniki  bo nie ma lipy siła musi być ale co kto lubi, a na 90 % mikstury  władzy i potęgi wymagają utartego ogniociernia(szt 1) i tez bagiennego ziela(szt 1) plus do jednej psianki a do drugiej kocianki jak się nie mylę ile sztuk to powiem tak zbieraj chwastów ile się da i tez kupuj je u handlarzy ale chyba po (szt 5). Z rozdziałami znajdziesz księgi z info  na nie np u Riordiana chyba, ja miałem 40 siły i z 24 zręczności dalej jechałem na miksturkach itd a do 5 rozdziału dobiłem około 150 siły i 120 zręczności  i na pewno na koniec gry będzie sporo więcej   :ok:, osobiście teraz dopiero uczę się strzelania z kuszy 2 poziom i posiadam ciężka kusze a za raz będzie wojenna a jak do tej pory  nie znalazłem lepszego łuku niż te wcześniej wymienione, a ogólnie na coś lp trzeba wydawać by się nie marnowały.

To jesli tak to daj znac czy tobie tez się udało ukończyć cała misie z opuszczona kopalnia  :ok: 

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mikstura potęgi - utarty ogniocierń i 3 psianki
Mikstura władzy - utarte bagienne ziele i 3 psianki
Mikstura siły - ogniocierń i kocianka
Mikstura zręczności - liść dębu i kocianka

Post połączony: 2016-03-04, 12:47
Uważ jak najwięcej mikstur władzy (chyba, władzy myli mi się z potegą, w każdym razie te co dają +3 do siły i zręczności i wymagają utartego bagiennego ziela). Tych słabszych (+2 do siły i zręczności, chyba to są potęgi) nie rób bo nie ma sensu. Dlaczego ? Bo najważniejsze są psianki. Ziela jest w cholerę, a ogniociernie jak już to do mikstur siły.  A zręczności jak chcesz. Ja sobie uważałem z połowy kocianek siły i z połowy zręczności.

Post połączony: 2016-03-04, 15:29
Dostałem od Quentina zadanie z opuszczoną kopalnią. Poszedłem z Doyle'm i tymi dwoma pod kopalnię. Poszedłem do niej. Zabiłem tego nekromantę, wybiłem co było i wyszedłem. Nie ma żadnej opcji dialogowej z Doylem na ten temat. Coś przegapiłem, czy to w tym momencie się buguje ten quest  ?

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Dostałem od Quentina zadanie z opuszczoną kopalnią. Poszedłem z Doyle'm i tymi dwoma pod kopalnię. Poszedłem do niej. Zabiłem tego nekromantę, wybiłem co było i wyszedłem. Nie ma żadnej opcji dialogowej z Doylem na ten temat. Coś przegapiłem, czy to w tym momencie się buguje ten quest  ?

Może to zadziała

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Danylostaros

Danylostaros

Użytkownicy
Reavaren Ghost
posty22
Propsy4
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Reavaren Ghost
To zadania o ile się orientuje było zbugowane i chyba jest do teraz nie robiłem tego zadania w najnowszym patchu gdyż ER znam już na pamięć,więc mogę się mylić.

Tworzysz modyfikacje,a nie masz pomysłu na zadania ?
Chętnie pomogę ci w tym problemie.Napisz do mnie na priv lub na gadu gadu jak wolisz :).

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Dostałem misję od Quentina z rozdawaniem alkoholu do 3 obozów. Dostarczyłem trunki tam gdzie trzeba i mam pytanko, co dalej? Gdyż nie mam dialogów co do zakończenia misji ani u tego alchemika, ani u przywódcy Bandytów. Może mam coś jeszcze zrobić, czy to bug?

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wie ktoś co z duchem Felgora bo zagaduje i nie ma opcji dialogowej :(

HaXo

HaXo

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
według mnie to edycja rozszerzona powinna byc najbardziej zbliżona do oryginału czyli bez zmiany teksur,  ekranów ładowania, menu coś jak golden mod ale bardziej rozszerzony

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Wie ktoś co z duchem Felgora bo zagaduje i nie ma opcji dialogowej :(

To  bug jest lub jak to woli błąd, olej to sobie na razie i graj na zapisie zanim go przywołałeś bo będziesz miał problem z dostaniem sie normalnie do Xardasa, no chyba ze to juz zrobiłeś  :ok:

Cześć. Dostałem misję od Quentina z rozdawaniem alkoholu do 3 obozów. Dostarczyłem trunki tam gdzie trzeba i mam pytanko, co dalej? Gdyż nie mam dialogów co do zakończenia misji ani u tego alchemika, ani u przywódcy Bandytów. Może mam coś jeszcze zrobić, czy to bug?

Zdecydowanie bug :facepalm:

Siekiera

Siekiera

Użytkownicy
posty55
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie czy do Edycji Rozszerzonej twórca dodał hełmy/pasy ?

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pasów nie ma. A co do hełmów... No ja zdobyłem kaptur kolczy i to chyba jedyne uzbrojenie na głowę w ER.

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Pasów nie ma. A co do hełmów... No ja zdobyłem kaptur kolczy i to chyba jedyne uzbrojenie na głowę w ER.

Jest jeszcze hełm myśliwych

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich fanów Gothica.

Prosze o radę kogoś kto ukończył modyfikację.

Jestem przy etapie wyborze Gildii, i waham sie miedzy Starym Obozem oraz Obozem Bractwa.
Chciałbym zostac w obu przypadkach Strażnikiem.

Jaki wybor bedzie ciekawszy?
Chodzi mi o misje w danych obozach, czy inne misje sie nie blokuja itp

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Witam wszystkich fanów Gothica.

Prosze o radę kogoś kto ukończył modyfikację.

Jestem przy etapie wyborze Gildii, i waham sie miedzy Starym Obozem oraz Obozem Bractwa.
Chciałbym zostac w obu przypadkach Strażnikiem.

Jaki wybor bedzie ciekawszy?
Chodzi mi o misje w danych obozach, czy inne misje sie nie blokuja itp

Ogólnie SO jest ciekawy, wiadomo niektóre misje są zarezerwowane dla tego obozu i musisz do nich dołączyć by je dostać, a reszta zadań działa normalnie, a zablokować się mogą jest niestety trafi sie bug i tyle.
 Ja ogólnie ukończyłem bandytami, a teraz gram bractwem i uważam ze jest spoko być u nich duzo nowych misji no i można awansować ze strażnika świątynnego na Guru  :ok:.
Zawsze moze przejść jednymi a potem drugimi gre  :pokerface:

Jest jeszcze hełm myśliwych

Jest jeszcze 3 hełm u Flina w obozie myśliwych niestety żeby go zobaczyć  trzeba użyć kodów i wejść w kolesia ciało, a hełm wygląda jak maska Śniącego tylko z dwoma rogami i nie ma tekstury pewnie mieliśmy go dostać za wykonanie jakiegos zadana itd ale twórca najwidoczniej zrezygnował z tego pomysłu.

0 użytkowników
Do góry