Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3069152 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3069152

Odpowiedzi 7439

Celar

Celar

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ewentualnie powiedzcie mi, skąd macie moda? Może ktoś podlinkuje swojego. Ja ściągnąłem z chomika twórcy, wersję najpóźniej dodaną.
Podstawka wersja 1.08k

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do ilu można się nauczyć maksymalnie siły/zręczności  ? Do 100 tak jak w podstawce  ? Aha i napiszcie mi jakie składniki są potrzebne do mikstur siły i zręczności, bo receptur jeszcze nie mam, a chcę wiedzieć jakie składniki zbierać.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wie ktoś skąd zdobędę runę pirokinezy w 3 rozdziale?
Cadar jej nie sprzedaje a tylko ona m brakuje do wykonania zadania.
Chyba chodzi co o zadanie od Drago, prawda? Nie pamiętam, która była która, ale runy są w skrzyniach w domach Guru. Jedna w tym drzewie Namiba, jedna w domu Tondrala i jedna u Cadara (na górze, w połowie drogi od Cadara do laboratorium).

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do ilu można się nauczyć maksymalnie siły/zręczności  ? Do 100 tak jak w podstawce  ? Aha i napiszcie mi jakie składniki są potrzebne do mikstur siły i zręczności, bo receptur jeszcze nie mam, a chcę wiedzieć jakie składniki zbierać.
Można wyżej, ale nauczyciele tylko do 100 mogą uczyć. Do mikstury siły potrzebny jest ogniocierń, a do zręczności liść dębu, potrzeba jeszcze oleju cyranicznego i 3 kocianek. Do mikstur potęgi czy tam władzy potrzeba roztartego bagiennego ziela i 3 psianek :)

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pff, o kurde... To dużo trzeba tych kocianek. Pamiętam, że dużo kocianek w jednym miejscu było chyba na cmentarzysku orków, ale to i tak pewnie za mało. Skąd ich dużo wziąć ? Bo pewnie minimum 60 będzie trzeba, na pewno więcej.

Celar

Celar

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widzę, że nikt za bardzo nie odpisuje na moje pytanie, więc może ktoś mógłby zuploadować swoją Edycję Rozszerzoną? Nawet na chomikuj, nie ważne gdzie, byle było wrzucone, bo mam dużą ochotę pograć, a nie chce mi to zadziałać.
Próbowałem na Gothicu z cdp.pl z Gothic Universe całego. Później jakiś Gothic z chomika, który w czasie instalacji ma tło z napisami CDPROJEKT, więc w sumie, można uznać, za tą samą wersje, co mój oryginał, bo to też CDP, tyle, że ja mam całość. Spróbowałem na jakimś Gothicu wersja ANG, też nic to nie dało.
Więc gdyby ktoś mógł wrzucić swoją już zainstalowaną grę, instalkę do Gothica na którym zainstalował moda, byłbym bardzo wdzięczny.

SokiV

SokiV

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy ktoś już dał upload 1.4.5.1 wraz z fixem na mikstury, tak więc łapcie  :D

https://www.youtube.com/watch?v=sQHMKc3e-DE&feature=youtu.be  :P

Nagrywam Gothic'a z modami i nie tylko! :)
https://www.youtube.com/user/xSokiVx

Wieczny

Wieczny

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie ukończyłem modyfikację. Od początku do końca świetnie się bawiłem. Dziękuje za wspaniałą modyfikację - to chyba jedyna jaką udało mi się wciągnąć i grałem do końca. :)

Celar

Celar

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Udało mi się zrobić tyle, że gra uruchamia się już jako mod, ale jednak jest problem.
Wcisnę Nowa gra zaczyna się ładowanie i gdzieś w 1/4 paska ładowania wyskakuje:

Windows 10 może tu być problemem? Podstawka uruchamia się bez problemu.

Edit: Problemem był chyba patch, z opisu filmiku 2 posty wyżej. Na wgranego już tego patcha zainstalowałem 1.4.02 jeszcze raz, włączyłem grę i działa.

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pff, o kurde... To dużo trzeba tych kocianek. Pamiętam, że dużo kocianek w jednym miejscu było chyba na cmentarzysku orków, ale to i tak pewnie za mało. Skąd ich dużo wziąć ? Bo pewnie minimum 60 będzie trzeba, na pewno więcej.
Na cmentarzysku pełno, a tak to jeszcze po jaskiniach szukaj

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Polecam ci robić eliksir potęgi gdyż eliksir siły czy zręczności jest nieopłacalny :) do eliksiru potęgi wymagane są psianki a tych jest od groma w całej kolonii :) co do kocianek to możesz ich sporo znaleść na ziemiach orków i cmentarzysku orków  :D

Post połączony: 2016-02-21, 05:54
Jak ktoś chce bardzo mocny miecz na początek gry to polecam udać się niedaleko wieży Xardasa do pewnej jaskini przy kąsaczach, nie pamiętam nazwy tego miecza ale zadaje 58 obrażeń i wymaga zaledwie 28 siły :D w tej jaskini i obok niej można też znaleść parę kocianek i 2 ogniociernie a i są też tam bodajże 2 kryształy nie polecam ich sprzedawać są związane z zadaniem na późniejszym etapie gry :) żeby tam dojść bez walki to trzeba oczywiście wspiąć się po tych skalnych półkach tutaj gdzie jaskinia ze szkieletem i starą zbroją tylko że wyżej na ścieżkę do starej cytadeli potem udajecie się w stronę jeziora z zatopioną wieżą Xardasa przepływacie na drugą stronę na ziemie orków i dalej tylko udajecie się w pobliże jeziora przy wieży w której przebywa Xardas jedyny problem to ominąć kąsacze bo na bank się wami jeden zainteresuje więc wystarczy zapisać i wczytać w bezpiecznej odległości i jesteście bezpieczni no i tam przy tych kąsaczach jest ta jaskinia :)

ewentualnie fajny toporek jednoręczny można znaleść tam gdzie w g2 był bagienny smok :) stoi tam dwóch orków ale jeśli macie telekineze to można wspiąć się na skały nad orkami i z pomocą zwoju telekinezy zebrać broń nie pamiętam statów ale też nieźle bije zwłaszcza na początek :) zwój telekinezy możecie znaleść w skrzyni w jaskini za wodospadem przy goblinach na drodze z SO do starej kopalnii :)

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Witam
Pewnie glupie pytanie, ale jak korzystac ze stolow do alchemii. Nauczylem sie pierwszego poziomu, mam ta ksiazke od Clawa, itd. Podchodze do stolu , ale moja postac macha rekami, ze nic nie da sie zrobic. O co chodzi?

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miśki skąd wezmę fiolke krwi białego wilka? I czy potrzebuje jakieś zdolności łowieckie do tego?
Swoją drogą widziałem gdzieś zadanie związane z białym wilkiem. Chyba odnośnie skóry. Do tego zadania trzeba umieć ściągać ów? Możne ktoś szerzej opisać to zagadnieie? Jak z progami mana? Tzn tez później sępią o więcej PN? I jaki jest limit nauczycieli?

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Do krwi nie potrzebujesz, do skóry tak. Wilka białego można spotkac w wielu miejscach... połaź troche po lesie :D

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Żeby wydobyć krew nie trzeba żadnych zdolności. Żeby zdjąć skórę to już trzeba umieć skórować zwierzęta. Biały wilk jest tam gdzie Hosh-Pak w G2. Inaczej, tam gdzie siedzi ten strażnik Pacho i mówi, że ta droga prowadzi na ziemię orków.
A skóra jest dla handlarza w obozie myśliwych. Jak się on nazywał... Coś na "M" bodajże :)
Potem trzeba tą skórę dać komuś w SO, żeby sprzedał. Daj Świstakowi. Fisk da Ci mniej niż Świstak :)

Post połączony: 2016-02-21, 14:31
Robię sobie właśnie zadania dla Draxa żeby dołączyć do bandytów. No i mam wziąć tą rudę od Josha. Tu jest problem. Bo mam teraz ukraść Hysenowi klucz i znaleźć skrzynię. Gdzie jest skrzynia to chyba wiem. Ale co z kluczem ? Czy jest konieczna nauka kradzieży kieszonkowej ? Można można jakoś inaczej to zadanie zrobić, dialogi inaczej poprowadzić, nwm... No szkoda mi tych 10PN na tą kradzież :/ Da się jakoś inaczej ?

Post połączony: 2016-02-21, 14:37
CO ?! Do kradzieży jeszcze skradanie trzeba ?! O ja pierdziele... Nie no, fajnie ;x Chore. Skąd ja wezmę teraz 8 tysięcy expa.

Post połączony: 2016-02-21, 14:47
Jeszcze do tego 20 zręczności, hahahaha. Żeby wykonać jedno durne zadanie muszę wydać 35PN, ahh... Nie no, genialne. Po prostu użyję kodu.
Gdyby ktoś też miał taki problem to - insert itmi_hysenkey

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A bardziej konwencjonalny sposób? Pałką w łeb?

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Biłem go, ale nie ma klucza...
W ogóle okazało się, że nie trzeba kradzieży kieszonkowej tylko 20 zręczności. Głupie. Wydałem te 15 pkt na zręczność, a miałem się alchemii uczyć, ehh...

blackero

blackero

Użytkownicy
posty227
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szkoda że bez żadnej zapowiedzi projekt został porzucony :( A to najlepszy mod do G1.

KieloN

KieloN

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem ,,Nieudolni Magicy".Otóż  zabiłem Bofura oraz Kila i Filego.Gdzie jest ostatni, ten który uciekł?
No i jeszcze nie mogę odnaleźć ,,Sentymentalnego Miecza" Jim'a.

Ostatni jest w Nowym  Obozie jako szkodnik.Nazywał się  Dranor.Jest gdzieś na lewo od Huana (kowala szkodników).

0 użytkowników
Do góry