Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3057509 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3057509

Odpowiedzi 7439

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Strażnik Morok siedzi z grupką strażników w drodze do orkowej areny. Tyle że jest jedno zadanie związane z tymi specjalnymi umiejętnościami i tyle. Rudy i tak ma się sporo więc jest to mało przydatne. Przy Ulu mulu Tarrok nauczy cię automatycznie.

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest jeszcze jakiś hełm oprócz tego w górskiej fortecy?

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Za zadanie niezwykle trofeum czy jakoś tak. Musisz mieć pazury topielca spod tamy i pójść do Gerrarda, on wtedy odesle cie do SO,musisz pogadać z Bartholo i reszta sama się zrobi, a hełm który dostaniesz jest bardzo przydatny w początkowych rozdziałach ;)

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i mi też szlag trafił sava. Koło obozu na bagie nie daleko mostku tam gdzie gobliny kroją księge. Animyk z nową grą, ani z wczytaniem innego nie działa :(

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co trzeba zrobić w zadaniu ze skarbem Craiga po rozmowie z Mattem? Dowiedziałem się ze Joel idzie wieczorem do jakiegoś wąwozu, gdzie jest ten wąwóz lub o której godzinie Joel tam idzie?
Jak mam wejść do królowej pełzaczy skoro asghan nie ma żadnej kwestii dialogowej? Nie zrobiłem jeszcze zadania z magazynem kopaczy, czy to jest warunek ruszenia fabuły?

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Witam planuje zostać magiem ognia a na drodze stoi mi królowa pełzaczy której nie mogę zranić :/
Mam 45 siły, 1 poziom walki 2h oraz dobry topór dwuręczny 31 obrażeń za bodajże 30 siły.
Mam też w zapasie 46 PN ale chciałem je przeznaczyć potem na mane i kręgi.
Ktoś poradzi jak ubić to cholerstwo?

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2 burze ogniste ? albo kule ognia w ostateczności kryształem z  kotła w ostateczności u dariona jest miecz jednoręczny 40 obrażeń 30 siły kupisz i powinien starczyć albo co jest moim zdaniem błędem modyfikacji możesz się przespacerować do pewnej jaskini i znaleźć szept burzy 58 obrażeń 28 siły jeśli dobrze pamiętam XD zresztą wypij miksturę tymczasowej siły i masz 50 siły na 3 minuty kup broń lepszą i problem z głowy

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
wypij miksturę tymczasowej siły i masz 50 siły na 3 minuty kup broń lepszą i problem z głowy

Zapomniałem że one istnieją w tym modzie  :redface:
Dzięki za pomoc.

- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie ukończyłem edycję :) . Pomimo paru bugów, szczerze mogę powiedzieć twórcom, że odwalili kawał dobrej roboty. Ukończenie tego czego sami twórcy Gothica nie zrobili było doskonałym pomysłem :D. Jeszcze raz gratuluję dobrej modyfikacji i dziękuję za czas, który mogłem spędzić przy Gothicu Edycji Rozszerzonej :)
P.S. Fajny filmik końcowy :D

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co trzeba zrobić w zadaniu ze skarbem Craiga po rozmowie z Mattem? Dowiedziałem się ze Joel idzie wieczorem do jakiegoś wąwozu, gdzie jest ten wąwóz lub o której godzinie Joel tam idzie?
Jak mam wejść do królowej pełzaczy skoro asghan nie ma żadnej kwestii dialogowej? Nie zrobiłem jeszcze zadania z magazynem kopaczy, czy to jest warunek ruszenia fabuły?

1. Musisz się przespać najlepiej do północy i wyjść z obozu zauważ że są dwie drogi z obozu przed kopalnią które przedziela wielki głaz więc jak staniesz przed obozem wybierasz prawą drogę tą gdzie po drodze jest kamień a zanim zamknięta skrzynia, dalej powinneś spotkać Joela , po krótkiej rozmowie rozejrzył się po krzakach powinna być ukryta mapa na której jest pokazane miejsce ukrycia skarbu:)
2. co do królowej pełzaczy to masz zadanie od caloma by zabić królowę pełzaczy? gadałeś z Janem ?

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Wie ktoś skąd zdobędę runę pirokinezy w 3 rozdziale?
Cadar jej nie sprzedaje a tylko ona m brakuje do wykonania zadania.

- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Sentiel zadania jakie mam obecnie: magazyn w starej kopalni, zaginiony szpieg gór na lin  (zabiłem wcześniej mieszaczy wiec nie jestem w stanie go ukończyć :() dostawy alkoholu (rozdałem całe alko a briam nie ma żadnej kwestii dialogowej, poszukiwania alchemika, blizna na sumieniu, szpieg na bagnie (jestem bandyta), skarb Craiga,  test zaufania (lol), przyjaciel z kopalni (kto jest tym przyjacielem?), i chrzest wody. Z ianem gadałem k wszystkim czym się dało, a o królowej pełzaczy nic nie było, co kalom również nic nie ma mi do powiedzenia

Post połączony: 2016-02-20, 11:22
Dobra problem rozwiązany, sorki za zamieszanie

Post połączony: 2016-02-20, 11:25
Gdzie jest szept burzy o którym ktoś wspominał?

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej.  Robię sobie to zadanie, co trzeba szukać tego skarbu a raczej informacji o nim. Chodzi o skarb tego strażnika na C (Craig czy jak mu tam). No i jestem w momencie, gdy ten kucharz z obozu przed Starą Kopalnią mówi mi, że Joel gdzieś chodzi. No to poszedłem, on stanął i tak tylko stał. Jak do niego podszedłem, to on powiedział, żebym się odczepił, przestał za nim chodzić i że spada stąd - tak mniej więcej. No i tyle. Dalej nie wiem co robić...

Mam jeszcze pytanie co do listy od Jana. No bo to głupie jest. Żeby dostać tą listę, to trzeba być kopaczem. A jak ja chcę tą listę dać np Laresowi żeby dołączyć do NO ? No to jak to zrobić ? Bo chyba jak zostanę kopaczem w SO, to nie będę mógł dołączyć do NO. Tak w ogóle to chcę być bandytą, ale za dostarczenie listu Laresowi a potem Diego jest dużo expa (przynajmniej w podstawce było).

Aha, i uważam, że nauka walki to jest przesada. Żeby machać mieczem jednoręcznym na pierwszym poziomie (trzymać go w jednej łapie) trzeba 40PN ?! Pomijając 1000 bryłek rudy, bo to nie problem. Ale 40PN ?!?!?! No bez jaj...

Post połączony: 2016-02-20, 11:58
Jeszcze nauka atrybutów np siły. Co 25 punktów więcej wymaga PN ? To już w G2NK było co 30... A tu próg to 25...
Jeszcze przeciwnicy. Mam 25 obrony przed bronią, a gość jakimś PAŁKIEM mnie na 2 strzały ma, ja nie wiem no ;x

Post połączony: 2016-02-20, 12:10
Ja pierdziele, teraz w dodatku nie da się wczytać gry, bo cały czas acces violation... A idź pan w ch*j, chyba tego moda nie skończe...

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
C9 do Craiga przeszukaj krzaki tam gdzie stał Joel,  nauka wg mnie jest spoko, będąc w starej kopalni pełzaczy biły mi może po 1 hp. Ja pod koniec 1 rozdziału miałem 64 obrony przed bronią, musisz się trochę bardziej postarać ^^

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Mam problem Quentin zlecił mi pozbycia się konwoju zmierzającego do SK. Wybijam ich wszystkich, zabieram ich lut, ale nie mogę oddać tego zadania quentinowi, ktoś wie co jest grane?

Celar

Celar

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z tym modem.
Mam Gothic Universe z cdp.pl zainstalowałem z niego G1 tylko, do tego zainstalowałem moda wersja 1.4.2 i z tego co widziałem to menu chyba powinno wyglądać tak:
U mnie jest standardowe menu z G1, ale stwierdziłem, że może po prostu się nie zmieniło. Widziałem, że na tej górze na samym początku gry, tam gdzie jest taki tunel zawalony z kilofem, że ma tam być jakiś NPC, wszedłem tam i go nie ma. Pisali też coś o Kosie, który chce zwerbować do bycia Kretem, on ma być gdzieś na trasie do SO? Jeśli tak to u mnie też tego nie ma, czyli ogólnie mod nie działa, ktoś ma jakiś pomysł, czemu tak może być?

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
A odpalasz moda przez Gothic Starter?

- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Celar

Celar

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przez Gothic Starter, przez ikonę Gothic Edycja Rozszerzona z pulpitu, przez Gothic Mod i żadnym sposobem nic się nie zmienia.
Edit: Jedyna nowość, jaką zauważyłem w grze, to monety.

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skąd wziąć ten trunek dla Bartholo ? Żeby mi te pazury przekazał dla Lutero.

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pogadaj  Jeremiaszem.
Potwierdzam Access i psucie zapisów przy jaskini z almanachem dla talasa, hereszt goblinow miał dziwne litery zamiast pl znaków w nazwie, może to jest powód?

0 użytkowników
Do góry