Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3070239 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3070239

Odpowiedzi 7439

theheadliner

theheadliner

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pewien problem. W pewnym momencie rozgrywki, każdy kolejny save jest niemożliwy do wczytania. Gra przy próbie wczytania save'a wyłącza się i wyświetla błąd "Access Violation". Przykład: Mam save z godziny 22:00, jest on ostatnim działającym (wczytującym się pomyślnie) save'm, jakiego dokonałem, próba wczytania kolejnych dokonanych save'ów, np z godzin 22:10, 22:12 skutkuje błędem. Czy ktoś miał może podobny problem i wie jak go rozwiązać? Mod jest świetny i strasznie się wciągnąłem, nie chciałbym teraz rezygnować z dalszej rozgrywki. :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Siemano
Mam maly problem, Jan ze mna nie chce rozmawiac na temat mojego zadania od Diego. Nie mam u niego tego dialogu. Robilem jakies zadanie przed kopalnia, ale z wlasnej woli. Niby nie mozna wejsc do kopalni, ale gosc nie reaguje jak kolo niego przechodze(wiem, jest to bug juz naprawiony w nowym patchu, ale nie chce grac od nowa bo nie mam wiele czasu a z 10h juz przegralem) Jednak inni przesli moda bez patcha i jakos to zadanie wykonali. Jak wywolac dialog u Jana?

mako-23

mako-23

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz mieć gildię kopacz, czyli wykonać zadanie od Lorenzo.

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie dokładnie jest nowicjusz Davson? Ten od nowego przepisu na bagienne ziele, szukam po całym Bractwie i go nie mogę znaleźć.
Szukałem 2 dni, napisałem post zrobiłem 2 kroki i znalazłem XD

Zadanie "Dostawy alkoholu" roznioslem wszystkim 3 karczmarzom alkohol pd Briama i nie mam z nim żadnej opcji dialogowej o skończeniu zadania, samo zadanie figuruje w dzienniku jako bieżące. Musze coś jeszcze zrobić czy to bug?

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdzie jest Ruben w zadaniu piętno przeszłości?

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam herbatkę dla gor na lina, nawer 10, kupiłem od cronosa, a on nawet nie ma żadnej kwestii dialogowej, o co chodzi?

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
opłaca się uczyć alchemii w 1. rozdziale?
Jeśli chcesz w 1 rozdziale zrobić all questy, to tak.

Post połączony: 2016-02-16, 21:41
Mam herbatkę dla gor na lina, nawer 10, kupiłem od cronosa, a on nawet nie ma żadnej kwestii dialogowej, o co chodzi?
Też miałem ten problem, jeśli wykonujesz zadanie dla Bractwa powiedz mu, że zrobiło się za gorąco (Jackowi) i sobie pójdą z bandą kolegów. Jeśli nie robisz zadania to zlej ich ale nie zabijaj i wtedy zagadaj do Lina.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Problem w tym ze wcześniej zabiłem tych mieszaczy na polecenie Mazina...

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Zatem tego questa nie  robic, jesli bede chcial wstapic np. do Bractwa?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wczoraj ukończyłem modyfikację. Jestem bardzo zadowolony z jej jakości. Dała mi ona olbrzymią satysfakcję. W sumie grę przeszedłem w 50 i pół godziny. Nie żałuje ani jednej minuty ;p Cieszą staranne, ciekawe zadania lekko zwiększony poziom trudności. Nowe przedmioty i postacie. Są też zauważalne konsekwencję naszych czynów. Liczę po cichu, ze autor pozwoli innym by kontynuowali projekt (jeśli znajdą się jacyś wariaci). Dziękuje Panu @gothic1210 za świetny kawał roboty i poświęcenie kilku tysięcy godzin :)

mako-23

mako-23

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Możesz je wykonać dla expa. Kiedy zostanie zaliczone będziesz miał wybór czy chcesz zostać kopaczem czy nie. Innego sposobu żeby dostać się do Starej kopalni (i wykonać test zaufania) w pierwszym rozdziale nie ma.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#4471 2016-02-17, 06:50(Ostatnia zmiana: 2016-02-17, 09:09)
Możesz je wykonać dla expa. Kiedy zostanie zaliczone będziesz miał wybór czy chcesz zostać kopaczem czy nie. Innego sposobu żeby dostać się do Starej kopalni (i wykonać test zaufania) w pierwszym rozdziale nie ma.
Tak więc chcąc zrobić "Test zaufania" nie dołączymy do innych obozów poza Starym Obozem?  Druga sprawa nie będzie można zdobyć dodatkowo expa poprzez oddanie listy Laresowi?
Ps. Gdzie jest Lorenzo?

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma chatę obok chaty Diego

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Gdybyście chcieli patcha 1.4.5.1 to w odpowiednim temacie dałem do niego linka.

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
da rade zagrać z directx 11 ?

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej ludziska.
Planuje rozpocząć rozgrywkę dziś wieczorem.
Powiedzcie mi czy 1.4.5.1 jest niezbędny? Dużo bugów/fixów?
Jak wygląda gra magiem? Chodzi mi o balans. Da się grać "czystym magiem"? Można pominąć najemnika w NO? Tzn z szkodnika na maga, podobnie jak w SO?
O co chodzi z ulepszaniem potów i fixem w 1.4.5.1? Są może jakieś bonusy od żarcia like in G2?
Z góry dzięki :)

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niezbędny nie jest , ale na pewno warto wgrać bo poprawia sporo błędów. Ze względu że, miałem okazję już wcześniej testować modyfikację ścieżką maga to mogę śmiało potwierdzić że gra czystym magiem jest możliwa jednakże na początku trzeba się trochę wysilić i oszczędzać PN wiadomo . Możesz od razu ze szkodnika zostać magiem wody w 2 rozdziale. Jest to zrobione tak jak w przypadku awansu cienia na maga ognia w SO.

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pocieszyłeś mnie. Dawno mi się marzyła gra magiem. A jak wyglądają progi nauki dla mana? I mniej więcej ile statów muszę zmarnować i w co najlepiej żeby zabić Królową Pełzaczy? SO czy NO ma teraz bogatszą fabułe? Warto robić ścieżkę kreta/kopacza? Jest podział czarów? tzn.magowie wody mają wone e.t.c?

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
No panowie, jestem zachwycony, 26 godzin gry, zapisałem na każdym z trzech slotów w okolicy obozu Sekty i bagna, i zapisy szlag trafił. Tak poza tym, dziwna rzecz, w niektórych miejscach w świecie odnosiłem wrażenie, że ER wykonała krok wstecz w stosunku do CM, który jakoś bardziej chwycił mnie za serce. Niestety, nie dowiem się, jak gra wygląda dalej, po prostu wspaniale. Może ktoś tak ogólnie opisać, jak atrakcyjna jest gra w rozdziałach drugim i późniejszych ? I są jakieś bonusy za żywność czy nie ma ? Z góry dzięki za odpowiedzi, jak kiedyś wrócę do moda, to może ta wiedza się przyda...

Rojek, jako Mag Wody nie masz zadań gildyjnych, jako Mag Ognia masz, znowu jako członek NO masz wstęp do obozu Bandytów, a jako członek SO już nie, a są tam pewnie jakieś zadania dodatkowe. I pamiętaj, czy zostaniesz Kretem, czy Kopaczem, i tak będziesz miał wybór, czy chcesz dostać się do SO czy NO, zdaje się, że zależy to od decyzji w zadaniu z Flintem, czy jakoś tak. I jako Mag ucz się broni 2ręcznej, później zdobędziesz kostur, który ulepszysz. Wydaje mi się, że lepiej zostać Magiem Ognia, później i tak będziesz mógł zostać Magiem Wody i wejść do Bandytów, a wcześniej wykonasz zadania gildyjne Magów Ognia.

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

Acnefan

Acnefan

Użytkownicy
posty69
Propsy7
  • Użytkownicy
Wiecie może jaka jest najlepsza broń jednoręczna ? Bo jestem w 4 rozdziale i cały czas chodze w mieczu quentina bo ta 1 ręka kruka ma słaby zasięg :)

0 użytkowników
Do góry