Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3434944 7447

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3434944

Odpowiedzi 7447

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Najnowsza wersja to 1.4.0.2
Linki masz w temacie "Przydatne linki"

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok dzięki , a mam pytanie można dodawać sugestie co można dodac do najnowszego patcha? :v

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Jeśli zamierzasz grać bandytą to graj w 1.4.0.1.
Bo w 1.4.0.2 jest bug i nie możesz do nich dołączyć.

gothic1210
  • Gość
Najlepiej po dołączeniu do OB wgrać łatę 1.4.02. 
Cytat: mrdragothic w Wczoraj o 22:44Jakby Edycja rozszerzona wprowadzała nowy wątek główny, to możemy mówić, że jest to lepszy mod niż MT.
No akurat wątek z Pradawnymi byłoby ciężko przebić  Ale nikt nie powiedział, że to niewykonalne 
Raczej nas nie interesuje konkurencja z MT i innymi modami. 

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po co nowy watek? Po co zmieniać coś, co jest dobre? Ulepszony Gothic I. Nie potrzeba nic więcej.

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Niedoróbki naprawimy w 1.4.5 (to będzie już igła!)
Czy dubbing wyjdzie razem z tą wersją, czy może jeszcze poczekamy na niego? A może plan zdubbingowania moda upadł?
Zaraz kończę Returninga i czekam na najnowszą wersję ER by ją ograć dokładnie :D
Czytałem opinie, trochę postów tutaj, te skriny etc., wszystko wygląda świetnie, gud dżob!

gothic1210
  • Gość
Dubbing później, bo nie ma co opóźniać premiery moda. 

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Edycja rozszerzona jest niemal idealna, jedyne co można zmienić/dodać to:
-jeszcze więcej zadań
-bogatszy asortyment broni (szczególnie 1H)
-poprawienie bugów
Ciekawy jestem czy istnieje możliwość "przeniesienia" systemu walki z G2 (myślę tutaj o dużo lepszym blokowaniu).

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, zgadzam się, blokowanie akurat tutaj ssie i walka taktyczna potrafi być bardzo frustrująca. Gdyby dało się przenieść system blokowania z G2 byłoby ekstra : > W końcu więcej frajdy sprawia załatwienie kogoś sposobem, niż po prostu wbicie siły i powalenie go 2-3 ciosami :>

I wiecie co mi się zajebiście podoba? Paski życia, many i zapasu powietrza pod wodą. Są estetyczne, małe, czytelne i te runiczne zdobienia <3 Przekozacko wam to wyszło :D Taka pierdoła, a jak cieszy :D Co do interfejsu to nie wiem czy to jest problem na wyższych rozdzielczościach (ja np. 1440x900), ale w oknie postaci trochę się literki zlewają, jedne wchodzą na drugie etc. Zaraz skrina podrzucę.

Spoiler

Sprawdzałem na innych rozdziałkach i jest to samo.

BTW. @Outlander, czemu w wersji 1.4.02 wywaliłeś możliwość zostania magnatem?

Skoro już tu jestem to jeszcze jedno. Co to za pancerze? Występują w grze? Można je zdobyć?

Spoiler

Przyznam szczerze, że wyglądają przeciekawie  :cool:

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Co do tego okna statystyk, to prócz nachodzących sie na siebie literek ja bym przesunął w prawo pierwszą kolumnę, bo zlewa się z obramowaniem trochę, co nie wygląda dobrze.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Może ktoś mi powiedzieć, dlaczego Viran nie chcę mi sprzedać magicznego ziela? Za pomoc w załatwieniu krwiopijców zniżył cenę do 300 bryłek rudy, ale nawet jak mam 300 to nie mogę z nim o tym pogadać...

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z pewną misją. Otóż, Quentin zleca mi bym poszedł do Mordraga po raport; gdy już docieram na miejsce, pytam Mordraga, a on ma tylko jedną opcję dialogową (tą związaną z handlem). Wie ktoś w czym tkwi problem?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurde ja rozumiem jakby znalezienie odpowiedzi wymagało myślenia bo dla niektórych jest to za trudne. Zrozumiałbym gdyby trzeba było przekopać się przez pierdyliard tematów z pierdyliardem stron. Zrozumiałbym gdyby trzeba było użyć szukajki bo jest schowana. Ale to nie wymaga żadnej z tych rzeczy. Nie dość że jeszcze w tym temacie, na tej stronie jest odpowiedź to jeszcze w tym dziale jest przyklejony temat którego temat jasno wskazuje że jest w nim odpowiedź. No ale lepiej się zapytam, po co mam szukać i szybciej znaleźć odpowiedź.

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Joł, to w końcu można zostać tym magnatem czy nie? Bo:

Uwaga: W modyfikacji nie pojawi się kowalstwo oraz czynności z nim związane (przetapianie rudy, ostrzenie mieczy itp). Nie będzie można także awansować na Magnata.
A potem:

W wersji 1.4 będziemy mogli zostać magnatem na trzecim rozdziale gry. Aby to zrobić trzeba być uprzednio strażnikiem i bla bla bla

gothic1210
  • Gość
Cytujesz chronologicznie? Hm? To co jest w pierwszym poście jest najaktualniejsze! 

Tak, zgadzam się, blokowanie akurat tutaj ssie i walka taktyczna potrafi być bardzo frustrująca. Gdyby dało się przenieść system blokowania z G2 byłoby ekstra : > W końcu więcej frajdy sprawia załatwienie kogoś sposobem, niż po prostu wbicie siły i powalenie go 2-3 ciosami :> 
I wiecie co mi się zajebiście podoba? Paski życia, many i zapasu powietrza pod wodą. Są estetyczne, małe, czytelne i te runiczne zdobienia <3 Przekozacko wam to wyszło Taka pierdoła, a jak cieszy Co do interfejsu to nie wiem czy to jest problem na wyższych rozdzielczościach (ja np. 1440x900), ale w oknie postaci trochę się literki zlewają, jedne wchodzą na drugie etc. Zaraz skrina podrzucę.
Spoiler
Sprawdzałem na innych rozdziałkach i jest to samo.
BTW. @Outlander, czemu w wersji 1.4.02 wywaliłeś możliwość zostania magnatem?
Skoro już tu jestem to jeszcze jedno. Co to za pancerze? Występują w grze? Można je zdobyć?
Spoiler
Przyznam szczerze, że wyglądają przeciekawie  
Okno statystyk jest już naprawione. To był bug gothica, który nie był przystosowany do takich rozdziałek, ale uporałem się  z tym. Co do pancerzy to rożnie. Ten drugi to zbroja Quentina. 
Mam problem z pewną misją. Otóż, Quentin zleca mi bym poszedł do Mordraga po raport; gdy już docieram na miejsce, pytam Mordraga, a on ma tylko jedną opcję dialogową (tą związaną z handlem). Wie ktoś w czym tkwi problem?
W przyklejonym temacie jest Dołączenie do bandytów-bug z Mordragiem 

@Splash Aż tak bardzo to nie. :D Każdy ma prawo do swojego zdania. :D

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Każdy ma prawo do swojego zdania.
Albo mają za dużo w dupach, jeśli chcą jeszcze więcej.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Albo oczekiwali drugiego eMTi  z milionem obozików, i  mieczyków.  :ok: 

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Warto grać dalej czy mam czekać na nowy patch? Jestem na samym początku gry wiec wiecie :P 

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Warto warto.
W oczekiwaniu na patcha możesz ukończyć grę.
W pewnym stopniu załagodzi to apetyt na 1.4.5 :D

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

0 użytkowników
Do góry