Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3420434 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3420434

Odpowiedzi 7445

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
,,Schowaj broń" z tyłu  :lol2:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ja bym jeszcze zmienił wygląd pancerza z magicznej rudy, jeśli Stone nam go przekuję, niby mała rzecz a cieszyła by :D np coś takiego http://ifotos.pl/zobacz/33png_wenwpsr.png w takim czymś już mógłbym biegać  :cool:

Okropna jest ta zbroja (słabe tekstury).

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
^Dokładnie,ale nie ma co dyskutować  Outlander wydał werdykt :(  Chociaż ja chciałbym widzieć nową wersję pancerza, może dlatego że jest najlepszy w całej grze i zasługuje na wyróżnienie.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie starałem się zrobić nic nadzwyczajnego co przekroczyło by twoje możliwości, szkoda tylko, że zapomniałem, że nie masz o tym zielonego pojęcia, textury są akurat maliksofta. Wracając do miecza to myślałem, ze mark przerobi magiczne ostrze na smoki pod uriziel a nie pomniejszy : D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Kurwa, przecież Stone LEKKO poprawił twardość zbroi, nie ma mowy o nowym o wyglądzie  :facepalm:

@ DOWN  Raczej do fabioska   :F

@Mac Dun
Więc w jaki sposób poprawił, skoro nie tego wcale nie widać? No chyba, że wypełnił aluminium od środka.
Nie chodzi nawet o ulepszoną, ale po prostu o pancerz z rudy. Zresztą - temat zamknięty.
@MagnatPlayer   Błagam cię  :pokerface:  Mówi ci coś takiego jak hartowanie?  Wystarczy poddać obróbce cieplnej, by utwardzić zbroję.  Przypierdol się jeszcze jak orkowie się rozmnażają  :antyprops:
Nie oczekuj wyjaśnienia wszystkiego w grach.

gothic1210
  • Gość
Nie starałem się zrobić nic nadzwyczajnego co przekroczyło by twoje możliwości, szkoda tylko, że zapomniałem, że nie masz o tym zielonego pojęcia, textury są akurat maliksofta.
To do mnie? Bo nie czaję o co ci chodzi :huh:

MagnatPlayer

MagnatPlayer

Użytkownicy
posty104
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Outlander
Uriziel na +
:ok:
Będzie nawet pasować do obecnej zbroi z rudy. Przyszło mi coś innego do głowy. Zrób coś, żeby Bezi po dołączeniu do Bractwa nie miał na sobie tych szmat, bo to wygląda beznadziejnie z pancerzem SŚ.

@Mac Dun
Więc w jaki sposób poprawił, skoro nie tego wcale nie widać? No chyba, że wypełnił aluminium od środka.
Nie chodzi nawet o ulepszoną, ale po prostu o pancerz z rudy. Zresztą - temat zamknięty.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie starałem się zrobić nic nadzwyczajnego co przekroczyło by twoje możliwości, szkoda tylko, że zapomniałem, że nie masz o tym zielonego pojęcia, textury są akurat maliksofta.
To do mnie? Bo nie czaję o co ci chodzi :huh:

To raczej było do mnie. @mrdragothic czy to twoje czy tego malisofta i tak słabe.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
W sumie ja pancerza z rudy bym nie zmieniał, ponieważ bezi i tak już w nim wygląda jak koks. Jest to pewnie celowe założenie, że bezi już jest napakowany i mięśnie ma. No bo jak to by wyglądało, że taki chudzielec trzyma tak wyjebany w kosmos miecz :D

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

MagnatPlayer

MagnatPlayer

Użytkownicy
posty104
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ten pancerz faktycznie pasuje do Uriziela. Jak jeszcze zmienią Beziowi te łachy skazańca na coś innego(mój post wyżej), to może nawet przejdę całą grę. Jakoś mam chęć na Strażnika Świątynnego.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chodzi Ci o ten randomowy wygląd Beiego z G1 i ten trochę ciemniejszy z G2?Jak tak to możesz sam sobie zrobić texturkę ciała tylko z tymi gaciami lub w jakieś innej modyfikacji znaleźć texture.

MagnatPlayer

MagnatPlayer

Użytkownicy
posty104
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
sam sobie zrobić
Już to widzę:lol2:. Kompletnie nic o tym nie wiem. Chodzi mi raczej, żeby zrobili autorską teksturę. W Returnie jest coś takiego, ale cera ciała nie pasuje do twarzy. Albo ja się nie znam/nie pamiętam.
No to idę szukać tekstur w Returnie... Gdzie to potem wrzucić? Sama podmiana tekstury wystarczy czy trzeba jakieś skrypty?

gothic1210
  • Gość
Zły temat. Idź gdzieś indziej. 

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Program do obróbki to GIMP,a do tego potrzebujesz jeszcze GoMan'a (program) - to jak robisz samemu.
A jeżeli chodzi o nadpisywanie, to powiem Ci że nie pamiętam bo robiłem to dość dawno,musisz poszperać w necie.
Nadpisujesz w GoManie.

MagnatPlayer

MagnatPlayer

Użytkownicy
posty104
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, chyba to zostawię. I tak nie mam specjalnie chęci grać w G1. Aczkolwiek mogliby to podmienić.
@Outlander
 :ok:

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Można tutaj w Edycji Rozszerzonej dostać Ciężki Pancerz Strażnika? 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Serio Out, zmień tych Łowców Orków na Zabójców Orków :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś mi pomoże nie mogę wejść do gry, uruchamiam starter wybieram rozszerzoną edycję i wczytuje mi klasycznego gothica, mam wszystkie pliki sprawdzałem,mam zainstalowanego player kita (instalowałem najpierw modyfikacje, potem player kita)
Sama modyfikacja po instalacji dodaje mi starter wiec tego player kita nie robiłem,ale jak nie chcialo wejść do zainstalowałem :(

Cholera za szybko napisałem post, wystarczyło uruchomić jako admin na 3 plikach: gothicmod,starter,klasyk.

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A wie ktoś jak mogę podmienić headmesha beziego w tym modzie?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
A wie ktoś jak mogę podmienić headmesha beziego w tym modzie?

Normalnie jak textury tylko musisz mieć texturę tego headmesha. Przynajmniej tak mi się wydaje.

0 użytkowników
Do góry