Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3435217 7447

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3435217

Odpowiedzi 7447

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Użyte DX11? :) 
Kostury bardzo ładne, dobra robota Mark.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za dużo propsów łapiesz Outlander. Kostury bardzo ładnie cieszą oko. Ale może dałoby się dodać do nich jakiś efekt magiczny ?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Poprzednio pisałeś Ouutlanderze że
W 1.4.5 nie będzie już tych limitów.
A teraz mówisz, że nauczyć sie będzie można siły/zręczności/many max do 100 jak dotychczas... czyli jak rozumiem po prostu nauka walki bronią 1h i 2h nie będzie miała wymogu siły?

Ciemniejsza noc, trucizna krwiopijców i czerwone napisy ok, kostury też w porządku ale.. może mag ognia powinien mieć bardziej czerwony koniec? Mag wody ma niebieski, ale pozostałe dwa są dosyć podobne - mozna by trzymać się standardowej kolorystyki, czerwień błekit czerń ;)

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poprzednio pisałeś Ouutlanderze że
W 1.4.5 nie będzie już tych limitów.
A teraz mówisz, że nauczyć sie będzie można siły/zręczności/many max do 100 jak dotychczas... czyli jak rozumiem po prostu nauka walki bronią 1h i 2h nie będzie miała wymogu siły?

Ciemniejsza noc, trucizna krwiopijców i czerwone napisy ok, kostury też w porządku ale.. może mag ognia powinien mieć bardziej czerwony koniec? Mag wody ma niebieski, ale pozostałe dwa są dosyć podobne - mozna by trzymać się standardowej kolorystyki, czerwień błekit czerń ;)

Moze końcówka tego kostura bedzie sie zapalać podczas wyciągania i dlatego taka końcówka pochodni u maga ognia  :lol:

Ehh po co ja zacząłem grac w ER jak tyle nowości w 1.4.5 bedzie... No coz najwyzej w 1.4.5 zagram magiem.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Jest dobrze. W grze wygląda lepiej. Efekt można dodać, ale to niekonieczne.

Spoiler
Nie ukrywam ze kostury są sklejki z pochodni w SO. A co ? Moim zdaniem da wyglądają dobrze.  :D  Jako student nie mam czasu wymyślać zupełnie nowe modele.   :)

Skr.

Skr.

Użytkownicy
Wygnany
posty7
Propsy3
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Wygnany
Trochę mi przypominają takie pochodnie ale dla maga ognia to nawet pasuje. 

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Mi też kostur maga ognia przypomina pochodnie D:

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie żebym sie czepiał, ale moze zielony kostur dla guru, a dla nekromanty cos ala kostur nekromanty z returna? Chyba, ze dla guru nie planujecie kostura.

Edit: Fajnie by było gdyby kazdy kostur miał efekt zależny od żywiołu jak w returnie :)

gothic1210
  • Gość
Kostur Guru na razie wygląda jak Kostur Światła. Być może @Mark56 go jeszcze zremasteruje, by stylistycznie pasował do reszty. Ponadto Mark zrobił także wersje lżejsze dla początkujących magów/ nowicjuszy. Na razie są gotowe tylko itemy. Trzeba to jeszcze wszystko zbalansować i wpleść w gildie. 

tuldor88 Pisałem także, że na 1.4 skończę z Gothicem. W ogóle dużo rzeczy pisałem. Naprawdę chcesz o tym rozmawiać teraz? :D 

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hmm, ok Mark - na Twoim screenie widzę że jest czerwony ^^ również jak przedmowcy nekromantyczny bym zmienił z zielonego na czerń.

Outlanderze a ponoć to kobieta zmienna jest... pisałeś o tym lediwe 6h temu :D

gothic1210
  • Gość
No nie wiem o czym ty mówisz. Limitów nie będzie tak jak pisałem, bo poziomy walki nie będą już wymagać atrybutów. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dla nekromanty pasowalby kostur z Dragon Age, niech Mark zobaczy o co chodzi i może jakby mial chwile czasu to cos fajnego udaloby mu sie sklecic. Ów kostur ma na dolnym końcu dwa wystające jakby kły a na górze rozdziela sie na kilka kijków, miedzy nimi jest czaszka i przewiązane starą szmatą.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

daniellisek

daniellisek

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam pewien problem: po dostaniu się do obozu przed starą kopalnią (chce zostać kopaczem),wykonałem wszystkie zadania powierzone mi przez npc. Artegor pozwolił mi wejść do kopalni, lecz kazał mi jeszcze porozmawiać z Artchem i tu leży problem, nie mam u niego żadnego dialogu. (Byłem wcześniej w kopalni robiąc test zaufania u Diega) 

gothic1210
  • Gość
Jak wykonałeś test zaufania, to już lipa. Nie będzie nic z tego. 

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cieszy mnie to, że nowości będą, jeszcze jakby rozgrywka była zbalansowana to żyć nie umierać, od razu odpalam najtrudniejszy poziom trudności i jazda ;D

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hm, a co powiesz na taką sytuację Outlanderze:
Wykonuję wszystkie zadania w SO, Diego zleca mi test zaufania, wychodzę z obozu i przystaję na propozycję Gamala, idę z nim do kopalni.
Czy w takim wypadku mozliwa będzie jeszcze ścieżka kreta?

gothic1210
  • Gość
Chyba chciałeś napisać Kopacza xD Będę ify zadań jeszcze dogłębnie analizował tak żeby się to wszystko aż tak nie blokowało, ale serio bardzo ciężko to podzielić. Najlepiej by było tak żeby gracz obrał już jedną drogę, a nie dwie na raz. Naprawdę nie wiem jak to momentami ugryźć. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Chyba chciałeś napisać Kopacza xD Będę ify zadań jeszcze dogłębnie analizował tak żeby się to wszystko aż tak nie blokowało, ale serio bardzo ciężko to podzielić. Najlepiej by było tak żeby gracz obrał już jedną drogę, a nie dwie na raz. Naprawdę nie wiem jak to momentami ugryźć. 
A może najlepiej byś zrobił, gdybyś usunął podstawowe możliwości dołączenia do obozu? Tj. Diego w SO, Mordrag w NO i tak dalej. Zamiast tego jeżeli chcielibysmy dolaczyc do ktoregos obozu to odpowiednio musimy najpierw zostać: Kretem dla NO, po czym dopiero wykonać zadania dla Mordraga i zostać Szkodnikiem, Kopaczem w SO, po czym dopiero wykonać zadania dla Diego i zostać Cieniem, Zbieraczem w Obozie Bractwa i dopiero potem Nowicjuszem. Bo tak to mamy kilka mozliwosci dolaczenia przez co mozna sobie co innego poblokować, a tak zawsze byloby bardziej urozmaicone.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Slither

Slither

Użytkownicy
Vocare Ad Regnum
posty33
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Vocare Ad Regnum
Werewolf ma racje. Logiczne, bez zamieszania i nikt nic nie pominie :D