Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3420304 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3420304

Odpowiedzi 7445

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest solucja do zadań by zostać bandytą. poszukaj. Pytanie trochę nie do końca o modyfikację ale może ktoś wie. Jak dostać się do dwóch nisz grobowych na cmentarzysku orków. Chodzi mi o te po lewej stronie pierwszej jaskini. Znajdują się one nad innymi niszami z mumiami.

gothic1210
  • Gość

Amanare

Amanare

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W 1.4 zostało to usnięte. Ile razy jeszcze mam to powtarzać?
Ok, sory, po prostu nie zauważyłem tych wypowiedzi :p. W takim razie, mam pytanie, jak polecacie rozwijać na początku postać, która ma być magiem tak, aby nie marnować PN? Czyli ile np. dać w siłę, lub w jaki inny sposób ją zwiększyć, bo raczej z bazowymi 5 pkt siły i bez kręgów ciężko się będzie grindowało przed wstąpieniem w szeregi MO.
EDIT: sprawia mi to problem bo więcej grywałem w G2NK, a tam jednak ten rozwój, moment w którym się wstępowało do magów (jeszcze w 1 rozd.) trochę się różniły od tego jedynkowego.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Outlander rozumiem , że jak zostaną poprawione znalezione przez graczy błędy to wersja 1.4 jest w pełni finalną? czy może macie zamiar jeszcze nad nią pracować?

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skoro w ankiecie było "po cichu liczę na kolejny patch" to jest nadzieja na poprawę wersji :lol:

Workenius

Workenius

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak długo trzeba kopać rude żeby coś było z tego? Czy są jakieś warunki do spełnienia żeby zarobić na tym coś? 

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Jak długo trzeba kopać rude żeby coś było z tego? Czy są jakieś warunki do spełnienia żeby zarobić na tym coś?
Najpierw w SK uczysz się od Grimesa wydobycia rudy za 5 PN, a następnie wydobywasz rudę tylko z odłamków oznaczonych "żyła magicznej rudy". I poprostu kopiesz tak długo, aż pojawi ci się napis "złoże wyczerpane" i szukasz kolejnej. Z każdej żyły można wydobyc 100-150 bryłek mniej więcej.

frendzel13521

frendzel13521

Użytkownicy
FrendzeL
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • FrendzeL
Jak mam znaleźć zaginioną liste Diego?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Gram sobie i ogólnie taka rzecz, która jest źle zrobiona. Ilość rudy do zdobycia (bez oszustw czy bugów) jest bardzo duża. W ogóle nie czuć biedy. Fajnie, że mniej expa dostajemy, czuć że lvl wolną się wbijają. To samo z pancerzami, dobrze, że są osłabione. Ale bronie powinny mieć mniejsze obrażenia. Ogólnie grę ustawia quest od typa pod kopalnią starego obozu. Idziemy z nim na spotkanie z kupcem, on wybija za nas przeciwników, a oni przy sobie mają fajne bronie. Np. ta co zadaje 37 obrażeń, jest też druga 36 obrażeń, wiem że jedną da się założyć z bardzo małą ilością siły. Takie coś już naprawdę ułatwia grę bo te bronie do walki z jaszczurami, itp. są już dobre. Myślę, że łucznicy mają też bardzo łatwo. No nic, szkoda. :D

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Czy ktoś z was również spotkał Kąsacza z takim ekwipunkiem? 

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czy ktoś z was również spotkał Kąsacza z takim ekwipunkiem?

Też tak miałem : D byłem nieźle zdziwiony ale bug raczej został już zraportowany.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
No co ? zjadł wiele skazańców :D

gothic1210
  • Gość
O wielu zaletach spożywania węgla chyba nie muszę mówić. Google wystarczy:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
I teraz wiemy czemu w Górniczej Dolinie nie ma zbyt wielu ludzi poza obozami :D

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
I teraz wiemy czemu w Górniczej Dolinie nie ma zbyt wielu ludzi poza obozami :D

A to nie dlatego, że jak ktoś nie należy do obozu, to ciężko przeżyć samemu :P

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Tak z ciekawości - ten "Magiczny Łuk" dodany przy wieży Xardasa to jakiś easter egg czy można do niego dotrzeć bez kodów :) ?

gothic1210
  • Gość
Telekinezą. W grze są 2 albo trzy ukryte w ten sposób łuki. 

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Heh, telekinezą go właśnie namierzyłem, acz sądziłem, ze gdzieś dodałeś ścieżkę by można go normalnie sciągnąć (tak jak jest ścieżka pozwalajaca wystrzelać całe miasto orków z kuszy (poza jaskinią z szamanami). Mówisz, że gdzieś trafimy też na ognistego i innego jeszcze ;>?
A co z kuszami bądź innym ekwipunkiem? Spodziewać sie takiej jak z G2NK czy raczej same łuczki ;) ?

gothic1210
  • Gość
Łuki. Kusza była dodawana, ale nie magiczna i w sumie nie wiem, czy ją komuś dałem, czy jest tylko z kodów. W każdym razie model z woga miała.
Jeszcze jeden łuk jest na pewno
w świątyni śniącego.

Amanare

Amanare

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mam znaleźć zaginioną liste Diego?
dosc późna odpowiedź, ale jeśli dalej nie znalazłeś to jest w jaskini z zębaczami między  SO a starą kopalnią.

Post połączony: 2015-02-19, 18:38
Może to pytanie już się pojawiło ale nie chce mi się grzebać przez 100+ stron. Claw uczy alchemii za 10pn i odrazu dostajemy mistrza, z kolei calome, Riordian i Damarok uczą dwupoziomowo, czy to się czymś od siebie różni, czy jednak nie i wydanie tych 10 punktów nauki u Clawa daje nam takie same możliwości jak alchemia po wydaniu 30 punktów u pozostałych alchemików?

0 użytkowników
Do góry