Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3420859 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3420859

Odpowiedzi 7445

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
6 pytań, a nie ma kto odpowiedzieć. Smutne.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie do osób grających stroną SO, tzn jak wykonać zadania:
-Żywność dla Starej Kopalni
-Oszust Grim
Oraz jak zostać magnatem
Oszust Girm - nie wiem
Magnatem się nie da niestety
Żywność dla starej kopalni - Jeśli Lan zlecił ci tą misje to robisz tak. Udajesz się do Snafa i wypytujesz go o wszystko. Następnie w obozie przed kopalnią idziesz do kucharza i ten odsyła cię do Artecha i Mirza. Nic ci nie powiedzą.Pogadaj jeszcze z tym strażnikiem z zewnętrznej bramy(Artegor chyba). Udajesz się następnie do kopacza który czega na wejście do kopalni. Mówi że Mirzo gdzieś wychodzi w nocy. Śpisz do północy, Idziesz do Mirza i czekasz chwile aż się ruszy. Idzisz za nim do bray w NO i nakrywasz go. On cię atakuje i musisz uciekać. Mówisz o wszystkim Artechowi albo Artegorowi(nie pamiętam). Ten odsyła cię do namiotu w tym obozie gdzie gadasz z Arto i kończysz questa.

mati152

mati152

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, gdzie znajdę Nowicjusza z zadania "Ukradzione Artefakty"? Wiecie, to zadanie od Shawna :P

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chatka Shrata na bagnach

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@mati152 od razu jak będziesz wchodził na bagna zobaczysz chatkę.W niej jest Shart i nowicjusz. ;p

A ja dalej mam problem z Corristo, gdzie jest ten stół alchemiczny dla niego?Sprawdziłem dom Kaloma, jaskinie na terenach orków i obóz myśliwych a on nic. Help.

Tingoloatta

Tingoloatta

Użytkownicy
posty13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ExedusHQ - Destylarnia Jacko 

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Co dokładnie i w jakich ilościach dał nam Emmanuel dla Patrosa? Nie mam opcji dialogowej na temat przesyłki, może czegoś nie mam?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

artas166

artas166

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mam pytanie odnośnie testu Draxa. Miałem zdobyć dla niego mapę i notatki. Gdy je mu zaniosłem skierowaliśmy się do obozu bandytów. Kazał mi porozmawiać z Doylem żeby mnie wpuścił do obozu, niestety nie mogę z nim o niczym porozmawiać ale bez problemu mogę przejść obok niego i skierować się do obozu. Wczytując wcześniejszy save przed oddaniem tych rzeczy Draxowi jest tak samo. Spogląda się tylko na mnie bez żadnej reakcji. Quentin nie ma żadnej opcji dialogowej na temat przyjęcia do obozu.. Ktoś ma jakiś pomysł co mogę zrobić ?

Jest jakaś łatka na to ?

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przy instalacji, chce zainstalować mi jakiegoś system packa. Czym to DOKŁADNIE jest? Bardzo to jest potrzebne? Jakie konkretnie zmiany wprowadza i jak jest stabilne, gdyż czytałem, że na forum ludzie mieli z tym dzikie problemy.

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Przy instalacji, chce zainstalować mi jakiegoś system packa. Czym to DOKŁADNIE jest? Bardzo to jest potrzebne? Jakie konkretnie zmiany wprowadza i jak jest stabilne, gdyż czytałem, że na forum ludzie mieli z tym dzikie problemy.

1. Poprawia stabilność. Gra się mniej crashuję.

2. Szybciej włącza się gra i zapisy.

A problemy? Nie ma żadnych problemów.

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tingoloatta

Tingoloatta

Użytkownicy
posty13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest lub będzie dubbing do tego???

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Nie.
Jak ktoś zrobi to będzie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jasne, ale nie wydaje mi się, żeby komuś chciało się w to bawić.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Nie mogę wykonać misji od Emmanuela z przesyłką dla Patrosa. Nie mam żadnej opcji u niego odnośnie przesyłki. Może czegoś nie mam? Co konkretnie dostałem od Emmanuela podczas przyjmowania questa?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

mati152

mati152

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Gdzie jest miecz który zgubił Jim przy placu wymian?
2. A mnie klasyczny pakiet sprawia problemy ilekroć go instaluję, nie mogę włączyć gry bo pojawia się błąd "Cośtam cośtam. Kliknij OK aby zamknąć aplikację" Dlatego przestałem go instalować. A gra chodzi płynnie.
3. Jak dla mnie lepiej żeby dubbingu nikt nie robił. Jeszcze nie widziałem moda z dobrym dubbingiem. Wiem że dużo wymagam ale ta amatorszczyzna strasznie psuła mi rozgrywkę ;-;

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Jasne, ale nie wydaje mi się, żeby komuś chciało się w to bawić.
Jak dobrze kojarzę prace były już w toku, jednak zostały porzucone. Raz się ktoś załapał, załapie się i drugi, po prostu na razie modyfikacja za często jest zmieniana, jak dojdzie do stabilnej wersji gdzie dialogi nie będą już ulegały zmianie, ktoś się podejmie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

cotek

cotek

Użytkownicy
nick = CTSS = CoToSaSkille = Cotek :F
posty75
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • nick = CTSS = CoToSaSkille = Cotek :F
Nie mogę wykonać misji od Emmanuela z przesyłką dla Patrosa. Nie mam żadnej opcji u niego odnośnie przesyłki. Może czegoś nie mam? Co konkretnie dostałem od Emmanuela podczas przyjmowania questa?

mi ta opcja wyświetliła się dopiero po handlu z nim :P mi to pomogło :(

1. Gdzie jest miecz który zgubił Jim przy placu wymian?
2. A mnie klasyczny pakiet sprawia problemy ilekroć go instaluję, nie mogę włączyć gry bo pojawia się błąd "Cośtam cośtam. Kliknij OK aby zamknąć aplikację" Dlatego przestałem go instalować. A gra chodzi płynnie.
3. Jak dla mnie lepiej żeby dubbingu nikt nie robił. Jeszcze nie widziałem moda z dobrym dubbingiem. Wiem że dużo wymagam ale ta amatorszczyzna strasznie psuła mi rozgrywkę ;-;

1. stary miecz ten co leży przy drzewie obok Kosy? :P
2. :C
3. jak ktoś zrobi to co ci w tym przeszkadza ? nikt ci nie będzie kazał go instalować czy coś :C

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DfVAagZs8Pk
https://www.youtube.com/watch?v=-VTZy5AL4dU
https://www.youtube.com/watch?v=CKCXF6LaNCQ

0 użytkowników
Do góry