Zawsze możesz przecież stworzyć luźną gildię, bez oficjalnej przynależności. Jak np. ci nowicjusze ognia. Ze zmienioną nazwą ioraz innymi NPCami w hierarchii. Jak to uczynić, aby i "lorowcy" byli zadowoleni? No przecież w intro głos mówi, że "każdy złoczyńca, bez względy na przestępstwo jakie popełnił, trafiał do kolonii". Czy naprawdę jest nie do pomyślenia, żeby do kolonii karnej trafił jakiś uczeń maga trzeciego kręgu? Który np. złamał śluby przeciwko Innosowi? Albo jakiś cichy wyznawca Beliara? Bądź też, postać maga z historią jak u Lee, z powodu spisku? Warg systy i ścierwojad cały.

A mogliby mieć obóz np. na płaskowyżu przy drodze z placu wymian, albo w drugim wejściu do "opuszczonej kopalni". bądź też, ktoś w grze, dawałby naszej postaci runę teleportacyjną, do ukrytej lokacji w grze, jeśli okażemy się tego godni. I przy tym cały wielki poboczny quest, jak odnaleźć tę postać? Pomyśl nad tym. Przecież zawsze możesz zrobić jakieś mini rozszerzenie do swojej modyfikacji, jak odpoczniesz sobie, gdy lato się skończy.
Ok, ale czy ogłuszaczem, będe w stanie zabić np. wilka, a natomiast strzelając do jakiegoś biedaka, tylko mu zabrać wszystkie punkty życia, ale bez zabijania go? Czy nie. Chodzi mi głównie o to, iż uwielbiam robić rozróbę w S.O. A tam jednak strażnicy dają do wiwatu z tymi kuszami, natomiast żeby podbiec z mieczem, gdy ktoś wali do Ciebie z kuszy, trzeba być nie lada twardzielem. Tak uspokoić takiego NPCa z łuku albo z kuszy, ale nie na amen, jeśli wiesz, co mam na myśli.

Wydaje mi się, że z tymi latającymi ścierwojadami, to temu człowiekowi mogło chodzić o to, iż lepiej byłoby stworzyć więcej gildii, typu Wodny Krąg z G2, lub typu Gońcy Leśni z G3, z nowymi questami, nową fabułą, ale zarazem odosobnione od głównej fabuły i gildii, niż zmieniać dużo przy głównej fabule gry. A że zrobił to w sposób cyniczny, to już inna rzecz. Lorowcy byliby zadowoleni, gdyż główny watek zostaje nienaruszony, oraz inni również byliby zadowoleni, gdyż mod dodawałby nowego smaczku do gry, nowe zadania, nowe lokalizacje, nowe możliwości.
P.S. Outlander, zrób sobie przerwę od moda, ponieważ na mój gust, wkurza cię już siedzenie nad tym. I wróć do tematu za miesiąc albo trzy, z nowymi pomysłami. Większość tej młodzieży i tak raczej nie będzie grać w wakacje, tylko wyjadą na kolonie, tak przynajmniej wnioskuję, po poziomie niektórych postów. Lepiej aby było to zrobione dobrze, niż szybko. A nawet jeżeli wydacie moda za 4 miesiące, to i tak wszyscy tu obecni w niego zagrają.