Mnie się akurat w MT odechciało grać po kilku dniach gry, gdyż za dużo bez sensownych zmian wprowadzili zostawiając masę bugów, np. system walki czy potworki, których nie dało się zabić, chyba ze miało się 1000 siły... Albo zmiany w głównej fabule gry, zamiast zrobić to co chcieli, w obszernym pobocznym queście. Oczywiście było również w ich modzie, wiele fajnych i ciekawych rzeczy, ale nie przytoczę już ich. Dawno w to nie grałem i nie mam więcej zamiaru. Natomiast ogólnie rzecz biorąc, to pełna zgoda z mojej strony, z tym co napisał Lukizzz a propos mieczy. Pewne rzeczy, lepiej jest po protu zostawić, żeby nie przesadzić. A mógłbyś zdjąć wymagania minimalnej ilości many, przy używaniu fragmentu lodowego golema? Albo przynajmniej zmniejszyć do jakichś rozsądnych rozmiarów? Jest to lepsze od runy sopel lodu, tańsze i można używać bez kręgów magii. Idealne na wczesne rozdziały gry. Pewnie nie dodasz, żadnej jakiejś śmiesznej ukrytej lokacji w grze, jak "ptp island" w modzie diccuric? Jeszcze jedna rzecz, której nigdy nie rozumiałem w gothicu, to dlaczego NPC szybciej machają mieczami od nawet najlepiej wytrenowanej postaci naszego bezimiennego bohatera?
Panowie, nie róbcie off-topu jakimiś kłótniami, w wątku moda. Załatwcie to na priv, a najlepiej dajcie sobie siana.