Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3417215 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3417215

Odpowiedzi 7445

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Outlander dam ci dobrą radę: jeśli chcesz żeby ten wręcz uważam świetny modzik był faktycznie tym czego wszyscy szukają xd To nie psuj klimatu dodawając jakies miecze magiczne. To właśnie zgubiło MT-ze nie chcialo sie grac bo juz sie mialo mieczyk lepszy od Uriziela. Więc niech lepiej Uriziel zostanie najlepszą bronią w grze :)

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
A ja bym wolał chociaż, żeby była możliwość ulepszenia uriziela np. siarką saturasa błogosławioną od adanosa dzięki czemu zadawałby on obrażenia od pary. Albo gdyby można by było zmieniać magiczne właściwości uriziela poprzez łączenie run(możliwa tylko 1 zmiana właściwości, żeby nie było!) np. połączenie runy grom z ognisty deszcz dało by efekt udeżenia ognistum piorunem przeciwnika tak jak w przypadku szponu beliara, albo pięści wichru z kulą ognia co dało by efekt ognistego tornada tak jak w przypadku użycia runy wir(z G2:NK) itd. Dzięki temu Uriziel może się stać unikalny, ale oczekuje także tego, że po takim ulepszeniu nastąpi zmiana nazwy miecza, którą gracz będzie mógł sobie dowolnie wybrać lub pozostawić obecną. Lecz Uriziel bez ognia to już nie Uriziel :D

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Weź kurna zastanów się co właśnie napisałeś...

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 A ty weź się zastanów po co się zarejestrowałeś na tym forum.

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mnie się akurat w MT odechciało grać po kilku dniach gry, gdyż za dużo bez sensownych zmian wprowadzili zostawiając masę bugów, np. system walki czy potworki, których nie dało się zabić, chyba ze miało się 1000 siły... Albo zmiany w głównej fabule gry, zamiast zrobić to co chcieli, w obszernym pobocznym queście. Oczywiście było również w ich modzie, wiele fajnych i ciekawych rzeczy, ale nie przytoczę już ich. Dawno w to nie grałem i nie mam więcej zamiaru. Natomiast ogólnie rzecz biorąc, to pełna zgoda z mojej strony, z tym co napisał Lukizzz a propos mieczy. Pewne rzeczy, lepiej jest po protu zostawić, żeby nie przesadzić. A mógłbyś zdjąć wymagania minimalnej ilości many, przy używaniu fragmentu lodowego golema? Albo przynajmniej zmniejszyć do jakichś rozsądnych rozmiarów? Jest to lepsze od runy sopel lodu, tańsze i można używać bez kręgów magii. Idealne na wczesne rozdziały gry. Pewnie nie dodasz, żadnej jakiejś śmiesznej ukrytej lokacji w grze, jak "ptp island" w modzie diccuric? Jeszcze jedna rzecz, której nigdy nie rozumiałem w gothicu, to dlaczego NPC szybciej machają mieczami od nawet najlepiej wytrenowanej postaci naszego bezimiennego bohatera?

Panowie, nie róbcie off-topu jakimiś kłótniami, w wątku moda. Załatwcie to na priv, a najlepiej dajcie sobie siana.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zły_Warg owszem machają szybciej ale ich najczęstszy schemat jednoręczniakami to prawo,lewo,prawo lub prawo,lewo,do przodu,bezi może obronić trzy ciosy więc i tak walka jest dosyć prosta. Rzadko się dzieje że uderzą 4 razy ale wtedy nic nie poradzisz bo blok działa niestety tylko na 3 hity :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
NPC machają tak samo szybko jak Bezimienny , po prostu stosują kombinację jak lukizz powiedział prawo , lewo.  Nasz bohater też może tak szybko machać wystarczy spamować na mistrzu lewo prawo ;)

Co do mieczy oczywiście też się zgadzam że uriziell powinien zostać jedynym magicznym mieczem bo inaczej gra straci klimat ;)

gothic1210
  • Gość
Wezmę pod uwagę wypowiedzi dotyczące mieczy magicznych, gdy uporam się z bugami. :)

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Mac Dun
Co do mieczy oczywiście też się zgadzam że uriziell powinien zostać jedynym magicznym mieczem bo inaczej gra straci klimat ;)
Eee tam, pierdolicie. Mogą być inne magiczne, lub fizyczne mocniejsze, byle żeby były dobrze zbalansowane i można by je dostać/wykuć/znaleźć w odpowiednim czasie, czy rozdziale(mile widziana też fajna otoczka fabularna odnośnie tego miecza - jakieś legendy, mity o nim, itd). MT było zajebiste, jak ktoś nie umie grać to zwala na sprzęt, lub gre...

Elo

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Mac DunCo do mieczy oczywiście też się zgadzam że uriziell powinien zostać jedynym magicznym mieczem bo inaczej gra straci klimat ;)Eee tam, pierdolicie. Mogą być inne magiczne, lub fizyczne mocniejsze, byle żeby były dobrze zbalansowane i można by je dostać/wykuć/znaleźć w odpowiednim czasie, czy rozdziale(mile widziana też fajna otoczka fabularna odnośnie tego miecza - jakieś legendy, mity o nim, itd). MT było zajebiste, jak ktoś nie umie grać to zwala na sprzęt, lub gre...
Ale co za duzo to nie zdrowo ;) MT bylo bardzo dobrze, aczkolwiek jeden zjebany szkopul - bronie, ktore mozna wykuc lub zdobyc w 1-2 rozdziale, a rozpieprzaja wszystko do 5 lub nawet 6 rozdzialu.

Najlepiej było to zbalansowane w Returningu wlasnie. Duzo nowych broni (miecz nomady, pan smoków, gniew azgalora (?) ), ktore byly dosyc ciezko do zdobycia, ale bylo warto, gdyz byly dobre, lecz nie uber super.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zgadzam się MT jest zajebiste,właśnie gram ktoryś tam  raz w tego moda magiem i jest bardzo fajnie xd No ale zobaczymy jak będzie wyglądać ER :)

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra chłopaki, ale debugujcie moda, gdyż niedługo będzie po sesji na uczelni a Pan student, potrzebuje się porządnie odmóżdżyć po egzaminach. :-P

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To poczekasz sb jeszcze trochę zanim zakończą się beta testy, zanim bugi zostaną poprawione i inne pierdolety zrobione to druga zima nas zastanie, ale niestety nie ma co wymagać nie wiadomo jakiej wydajności pracy od twórców, gdyż oni też mają swoje życie. Modowanie według mnie powinno być hobby i zajęciem na nudę, a nie tak jak wg niektórych, których nazw publicznie nie wymienię, bo szkoda mi klawiatury, stylem życia.

gothic1210
  • Gość
Nie no do następnej zimy to nie... Bez przesady :)
Lipa jest, bo nam się nie chce, a gothic czasem jest taki uciążliwy, że nam się nie chce jeszcze bardziej xD

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem jak to jest, również kiedyś bawiłem się w tworzenie modów, w innej grze i społeczności. Ty masz swoją koncepcję, typ który zajmuje się np. teksturami, swoją a szef grupy cie tylko ponagla, albo każe ci współpracować z kimś, z kim współpraca ci nie leży, natomiast na forum, czytasz już n-ty post z zapytaniem, "kiedy wyjdzie mod". A gdy wyjdzie, to zawsze znajdą się tacy, którym coś nie pasuje, albo oczekują rzeczy, których nie da się zrealizować na danym silniku, danej gry. :-P

Tak w ogóle, to w jaki sposób moduje tę grę? W sensie, potrzebne są tzw. third party programs, czy wystarczy wypakować i wszystko w plikach txt?

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Zły_Warg
Tak w ogóle, to w jaki sposób moduje tę grę? W sensie, potrzebne są tzw. third party programs, czy wystarczy wypakować i wszystko w plikach txt?
O chlopie za dużo by tu tłumaczyć. Do tworzenia samego świata potrzebne jest kilka programów, tak samo jak i do tworzenia przedmiotów czy npc etc. Ponieważ robota idzie szybciej, bo w txt za przeproszeniem zajebać się można.

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aż tyle? I pewnie jeszcze więcej? Więc najlepiej po kolei i od początku. :) Kto pierwszy się skusi, dostanie ode mnie like'a czy propsa, czy jak to tutaj nazywacie. :-P

gothic1210
  • Gość
Propsy są gówno warte. To po 1. A po drugie to nie jest miejsce do takich dyskusji. Do mdoowania Gothica wystarczy Spacer jako edytor świata i kompilator skryptów. Reszta to programy poboczne i nie musisz z nich korzystać. Każdy ma wybór jakie narzędzie woli. Notepada++ czy Notatnik, albo 3ds max czy Blender. Jak chcesz zacząć przygodę z moddingiem (na co moim zdaniem jest za późno) to załóż temat w diale Problematyka.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale na pewno ty korzystasz z jakiś na pewno samym spacerem i notatnikiem zajebać się można, a tak wgl jak tam z modem idzie ?

Zły_Warg

Zły_Warg

Użytkownicy
posty51
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przygodę aż to nie, nie mam na to czasu, aby codziennie dodawać bądź modyfikować po kilkadziesiąt linijek kodu, tekstu czy jak tam to zwał i sprawdzać jak działa. Jednakże zawsze mnie korci, aby zajrzeć do plików gry, nieważne czy to mod, czy wersja waniliowa, zmienić coś wedle własnego uznania. Bardziej na własne potrzeby, niż jak Ty Outlander i Twoja ekipa. Dobra koniec off-topu z mojej strony.

0 użytkowników
Do góry