Dziwna jest ta modyfikacja... Jakim cudem są poszukiwacze skoro bractwo jeszcze nie padło i nie mają oni w głowach jeszcze totalnego rozpierdolu że się tak wyrażę.
Głównym celem Poszukiwaczy jest sianie paniki i próby powstrzymania bohatera. Taką funkcję pełnią w Gothic 2 i taką pełnią w Edycji rozszerzonej. Nigdzie w modzie nie jest powiedziane, że ci Poszukiwacze to ludzie z Bractwa. Są sługami Czarnego Maga*, z kolei on jest sługą Śniącego wysłanym do koloni, aby przygotować świat na przybycie demona. W tym celu Poszukiwacze porywają ludzi i gromadzą ich dusze, które są im potrzebne do rytuału przygotowania*. Możliwe, że jest to zbyt słabo wyjaśnione. Poświęcę temu kilka opcji dialogowych.
* Dla ścisłości Czarny Mag z koloni to nie Czarny Mag z dworu Irdorath. Proszę ich nie mylić.
* Rytuału nie ma w modyfikacji. Powinien się zaczynać, gdy skończy nam się czas, odliczany przy rozpoczęciu z misją od Avallacha. Ostatecznie, jeżeli pójdziemy po lek i się spóźnimy to Czarnemu Magowi wzrastają atrybuty bojowe.
Psss, to tylko brak wiedzy twórcy moda, szczególik szczególikami.
Mylisz się. Wiedziałem o tym. Posłużyłem się po prostu tą samą nazwą. Może ty w szkole szpanujesz tym, że znasz na pamieć kody, elementy fabuły, kwestie dialogowe do jakieś tam 10 letniej gry, ale ja już z tego wyrosłem.