Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3423068 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3423068

Odpowiedzi 7445

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Ej gothic1210 mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy w tym dodatku (modzie) jest tak jak było w gothic 1 z mieczami tzn zardzewiały miecz a pod spodem zardzewiały miecz czy zostało to zmienione na np zardzewiały miecz (2) ? tak jak było w gothic 2 dobry miecz (47)

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi Ci o grupowanie broni to zostało to wprowadzone.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
No dokładnie o to mi chodziło tylko nie umiałem tego dobrze nazwać w końcu będę miał nieskończony ekwipunek a nie że nazbieram 1000 broni i nie mogę podnieść innych broni chyba że wyrzucę stare ;/

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jakim cudem żeś uzbierałeś 1000 sztuk rożnych broni? Musiałeś grac na kodach :)

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Niby dlaczego? Podczas zwyczajnej gry można uzbierać kilkaset sztuk oręża. Poprzez bicie NPC'ów zajmujących się kowalstwem można uzyskać nieskończoną ilość niewykończonych mieczy. Poza tym, pisze to osoba z takim nickiem i z takim podpisem, hmm...

gothic1210
  • Gość
Krótki filmik pokazujący jak działa automatyczne leczenie w modzie. Można je wyłączyć jeżeli komuś coś takiego przeszkadza.
Gothic Er - Auto leczenie

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O wreszcie ktoś zrobił autoheal :)  Na pewno będę miał to włączone :)

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
turbocheat wiesz dla mnie gra na kodach traci sens dla tego nie gram na kodach a osiągnąć 1000 sztuk broni to nie jest problem bo miałem tyle broni jak wybijałem stary obóz a po starym został mi jeszcze nowy i obóz sekty ogólnie mój końcowy poziom wynosił 48 gdyż wykonałem wszystkie misje npc rozwalałem podwójnie i rozwaliłem przywołane przeze mnie bestię a tego miałem cholernie dużo  : ) a co do auto leczenia to wyszło naprawdę nieźle gothic1210 odwaliłeś kawał dobrej roboty :)

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Zgadzam się na zostanie testerem edycji rozszerzonej 1.4

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Tylko gothic, jak dasz już nam do testowania moda to zrób tutaj lub na głównej stronie o modzie rozpiskę kto do jakiego obozu ma dołączyć i sprawdzać wszystko po kolei jak leci, tak będzie szybciej. Oprócz tego Questy poboczne, przedmioty itp. :D

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

gothic1210
  • Gość
Zgadzam się na zostanie testerem edycji rozszerzonej 1.4
Dzięki za litość  :lol2:    Do wszystkich który się zgłosili będę wysyłał PW z modem, gdy będzie już gotowy na tyle żeby zacząć testować.
@Necro też już o tym pomyślałem  :wink:  

Aha i tak dla sprostowania automatyczne leczenie działa tylko wtedy, gdy mam przy sobie miksturę lub bandaż.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Jak tak dalej pójdzie to może i ja się skuszę na tego modzika :-) Mam nadzieję, że gra jest dość trudna, czekam na tą wersję 1.4 :D

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
można by jeszcze dodać hełmy fajnie by było : ) i jakieś osiągnięcia np zabij 500 ścierwojadów i dostajemy wtedy zręczność +1 lub wykuj kilka mieczy i zyskamy jakiś przepis na specjalną broń jakieś zawody w polowaniu jakby się dało : )

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Z chełmami to dobry pomysł. Tylko gothic musiałby mieć grafików 3d żeby stworzyli mu model i teksture (Grafik 2D). A skoro 1.4 jest na wykończeniu nie ma na co narazie liczyć, chyba że z wersją 1.5

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

gothic1210
  • Gość
Z chełmami to dobry pomysł. Tylko gothic musiałby mieć grafików 3d żeby stworzyli mu model i teksture (Grafik 2D). A skoro 1.4 jest na wykończeniu nie ma na co narazie liczyć, chyba że z wersją 1.5
No, raczej hełmów nie będzie. Mam 2 swoje i są już dostępne w modzie od wersji 1.2. Te z WoG nie są ładne i nie będę ich wrzucał. A grafików nie znajdę.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
czyli są już w modzie hełmy ?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Moglbys wrzucic te helmy z Mount and Blade co są na targowisku czy w materialach na forum :D  jest tam kilka ciekawych modeli :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Dobra więc daje kilka propozycji na rzeczy które możesz dodać w przyszłych wersjach :
-kilka nowych modeli broni
-jakieś zbroję ale całkiem nowe a nie przekolorowane
-fajnie by było jakbyś dodał regeneracje hp i regeneracje many chociaż wiem że to dość trudne
-nowe potwory na pewno by urozmaiciły rozgrywkę np. takie co są pokazane na filmiku z wersji bety chociaż wiem że dużo z tym roboty . no i mógłbyś kilka potworków z g2 wrzucić : )
-nowy świat mógłby być z klonowany tylko by się zwał światem przeszłości przyszłości coś tego rodzaju oczywiście być tam trochę pozmieniał a jakby był światem przeszłości to pomysł na niego był by że trwa pierwsza wojna z orkami a my się wkraczamy w wydarzenia jakiś mag by nas tam przeteleportował lub coś :P
-jakąś arenę a na niej np 1 walka na 3 dni i jakieś specjalne nagrody
-nowe czary : )
A teraz dalsze pomysły z tym że mógłbyś je wykonać jakbyś zebrał odpowiednią ekipę
-tarcze tak wiem to jest hardkorowa sprawa ale wprowadziło by to nowy system walki a więc było by to dość dobre
-asasyni którzy by mogli nauczać specjalnej walki dwoma mieczami to też by było strasznie trudne ale jak byś zebrał do tego odpowiednią ekipę ...
-ładniejszy wygląd niektórych tekstur np wody
można by też :
-dodać misję że jakiś kopacz chce uciec z kopalni a my mu w tym pomagamy dajemy mu jakąś zbroję i mieczyk
-Nieufny mag np spotykamy jakiegoś maga w ruinach który nie ufa przywódcy np saturasowi i poszedł przeszukać tajemnicze ruiny w których jak się okazuję coś się znajduję
-dowiadujemy się o tajemniczym mistrzu miecza którego próbujemy odnaleźć a jak nam się uda to uczy nas czegoś nowego

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

0 użytkowników
Do góry