Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3420211 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3420211

Odpowiedzi 7445

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam  :wink:  

Przykro mi to pisać ale niestety muszę.Jestem w modzie w 1 rozdziale mam lvl 9 spokojnie wykonuję sobie zadania,crashy w tym modzie to chyba co 10 minut lub co nową lokację jest ale myślę jakoś to przeboleje.Okazało się po kilkunastu dniach gry że jestem kretem chociaż nie miałem żadnego wpisu jak rozmawiałem z senyanem ani jakiegoś doświadczenia by się gapnąć że jestem kretem.Dobra myślę że znów jakoś to przeboleje chociaż chciałem zostać nowicjuszem w bractwie.Okazało się dalej że nie mogę dołączyć do nowego obozu iż muszę mieć lvl 5 a ja mam 9 dziwny bug ale jak dobrze pamiętam w zwykłym gothicu też tak było.Nieważne gdy idę do bractwa i gadam z lesterem włącza mi się rozdział 2 a jak jestem kretem bo nikim innym nie mogę zostać więc ze skórzanym pancerzem dalej będę musiał ciągnąć grę  :lol2:  dobrze że chociaż mam wrzask berserkera bo raczej bym pełzaczy nie rozwalił.Nie chce mi się dalej grać w tego moda wszystko jest w nim fikuśne zadania się mieszają np:z zostaniem kopaczem i testem zaufania,dziwne ustawienia są jak walczysz z jakimś stworem ale daleko jest np:strażnik lub ktokolwiek inny to tak wyciąga broń potem biegnie potem ją chowa i tak aż nie zabijesz stworka .Szkoda że tak wyszło naprawdę mod warty grzechu i bardzo mi się spodobał w początkowej fazie gry ale jak się zobaczy te błędy no to padam zwłaszcza że tyle czasu już grałem.Przepraszam nie chciałem nikogo obrazić zwłaszcza po moim ostatnim poście.Mod nie do grania.

Pozdrawiam Mateusz.Wr  :wink:

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przeszedłem tego moda po raz drugi tym razem nową klasą bandytą,fajnie się grało tą klasą.Zadania są naprawdę świetnie dopasowane do fabuły :)

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam!
Zdarzył mi się pewien bug. A mianowicie nie mogę nauczyć się u nikogo siły ani zręczności. U Diego nie mam takiej opcji dialogowej, ani u nikogo innego. Poza tym u Diego mam tylko opcję związaną z poziomem trudności. Żadnej opcji związanej ze wstąpieniem do obozu. Spotkał się ktoś z tym?
Znalazłem też bug związany ze Snafem. Gdy wspominam mu o Neku, to daje mi zadanie znalezienia go. Mogę wywoływać tę opcję za każdym razem i zawsze dostaję za to 100 punktów doświadczenia.

gothic1210
  • Gość
Witam!
Zdarzył mi się pewien bug. A mianowicie nie mogę nauczyć się u nikogo siły ani zręczności. U Diego nie mam takiej opcji dialogowej, ani u nikogo innego. Poza tym u Diego mam tylko opcję związaną z poziomem trudności. Żadnej opcji związanej ze wstąpieniem do obozu. Spotkał się ktoś z tym?
Znalazłem też bug związany ze Snafem. Gdy wspominam mu o Neku, to daje mi zadanie znalezienia go. Mogę wywoływać tę opcję za każdym razem i zawsze dostaję za to 100 punktów doświadczenia.
Poziom trudności? Widocznie masz bardzo starą wersję. W najnowszej 1.2 nie ma regulacji, bo sprawiała problemy. Błędzik ze Snafem poprawiłem gdyż mam surowe skrypty moda na pandrajwie. W sumie mógłbym jeszcze pomniejsze błędy poprawić, bo do tego sam notatnik wsytarczy. No ale wtedy skrypty musiałby ktoś u siebie skompilować i złożyć paczkę zawierając Gothic.dat. Jak ktoś ma jakiś błąd to niech pisze to może jeszcze coś się wyłata. :)

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Dzięki za szybką odpowiedź!
Mam wersję 1.2, ale może niepotrzebnie ściągałem łatkę 1.03. Myślałem, że będzie potrzebna.
Wgram spowrotem plik z 1.2

Nie wiem, czy to jest bug(może zależy wĺaśnie od mojej wersji), ale w obozie bandytów za każdym wygraniem 500 bryłek dostaję 150 punktów doświadczenia. Można tak robić w nieskończoność używając save/load.

gothic1210
  • Gość
Dzięki za szybką odpowiedź!
Mam wersję 1.2, ale może niepotrzebnie ściągałem łatkę 1.03. Myślałem, że będzie potrzebna.
Wgram spowrotem plik z 1.2

Nie wiem, czy to jest bug(może zależy wĺaśnie od mojej wersji), ale w obozie bandytów za każdym wygraniem 500 bryłek dostaję 150 punktów doświadczenia. Można tak robić w nieskończoność używając save/load.
W sumie to nie wiem czemu dałem exp przy wygranej. trzeba to poprawić. Jednak nie można tego używać w nieskończoność (no chyba, że masz szczęście :D ), bo zakłady są skryptem losowości. To, że po wczytaniu wygrałeś to zwykły fart. Sory, zajrzałem do pliku i jednak można. Jak się uzbiera więcej błędów to wam wrzucę poprawione skrypty.
Do wersji 1.2 nie trzeba dociągać żdnych innych plików. Wersja 1.03 jest bardzo stara. Usuń jak najszybciej.

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Ponownie dzięki za szybką odpowiedź!
Można, bo już mam 5000 i poziom w górę ;p  Ale dalej będę uczciwy... z własnym sumieniem ;]
Ok, wgram pliki z 1.2

P.S. Mod bardzo fajny, gratuluję dobrej roboty. Gdyby nie mod, to pewnie bym już do "jedynki" nie wrócił ;]

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Mam trochę dziwne pytanie. Jest może jakiś kod który daje wszystkie nowe Pancerze? Nie po to że chce grac na kodach, tylko jakoś zawsze lubię sprawdzić jaka zbroja jest najfajniejsza i do jakiej gildii będę się przyłączać.

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Napewno są poszukaj w skryptach tego moda.

gothic1210
  • Gość
Kody na:
Zbroje
Produkty
Przedmioty zadań
Żywność
Księgi
Nie wszystkie zbroje można dostać. A jedna jest chyba tylko z kodów.

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Kolejne pytania ;]
Kiedy będę mógł wykuć coś lepszego niż "topór" i "niewykończony miecz"?
Denerwuje mnie to zadanie z szukaniem tabliczek na bagnie, ile ich jest?
Zauważyłem, że podczas walki postacie lubią się bugować, czyli stoją i nic nie robią. Pokonałem w ten sposób siekaczy Złego i Kharima ;p

gothic1210
  • Gość
Kolejne pytania ;]
Kiedy będę mógł wykuć coś lepszego niż "topór" i "niewykończony miecz"?
Denerwuje mnie to zadanie z szukaniem tabliczek na bagnie, ile ich jest?
Zauważyłem, że podczas walki postacie lubią się bugować, czyli stoją i nic nie robią. Pokonałem w ten sposób siekaczy Złego i Kharima ;p
Aby wykuć lepszą broń musisz mieć plan i składniki. Więcej znajdziesz tutaj.
Tabliczek musi być 5. Poszukaj dokładnie przy skalnej ścianie. Co do buga z postaciami to nie wiem, ale to pewnie goticzkowość Goticzka.

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Dzięki
Te plany można znaleźć czy kupić?
Mam 5 tabliczek i żadnej opcji dialogowej z Sethem oprócz rozpoczęcia handlu :/
EDIT:
Już jest w porządku. Przyszedłem do niego po pewnym czasie i opcja się pojawiła.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Niecj ktoś da moda na megaupload, bo mnie wkurzać zaczyna że sloty są zajęte na sendspace

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ponawiam prośbę, prosiłbym o wrzucenie najnowszej wersji na megaupload, bo z sendspace się nie da (serwer zajęty)

P.S Sorry za doublepost

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

gothic1210
  • Gość
Wrzucałem na Uploadera już dosyć dawno. Link jeszcze działa:
http://www.uploader.pl/file/287225/er-12-modfull.7z.html

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Zacząłem grać od nowa od razu na 1.2 i wszystko wydaje się być dobrze. Jednak 60 punktów nauki za naukę mistrzowskiego poziomu w broni jednoręcznej to lekka przesada. Boję się pomyśleć ile będzie trzeba na dwuręczną ;]
Czy po przyłączeniu do bandytów będę miał jakiś przywilej lub misję, która pozwoli mi na darmowe wejście do zamku w Starym Obozie?

gothic1210
  • Gość
Zacząłem grać od nowa od razu na 1.2 i wszystko wydaje się być dobrze. Jednak 60 punktów nauki za naukę mistrzowskiego poziomu w broni jednoręcznej to lekka przesada. Boję się pomyśleć ile będzie trzeba na dwuręczną ;]
Czy po przyłączeniu do bandytów będę miał jakiś przywilej lub misję, która pozwoli mi na darmowe wejście do zamku w Starym Obozie?
Za dwuręczną tyle samo. Wiem, że powinno być tak jak w G2, ale nie wiedziałem jak to zrobić.
Co do drugiego pytania: Tak, wsytarczy, że powiesz, że masz poselstwo do Magów Ognia i Thorus cię wpuści tak jak kazdego innego (dopiero w wersji 1.2 to do dodałem xD).

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Gothic czemu po kilkunastu minautach grania są crashe? Poprawisz to w następnej paczce? Bo ten mod nie jest aż taki duży żeby w nim błędy występowały.

PC, na którym siedzę:

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Za dwuręczną tyle samo. Wiem, że powinno być tak jak w G2, ale nie wiedziałem jak to zrobić.

W G2 potrzeba było 100 PN, żeby nauczyć się "mistrza" w jednoręcznej i dwuręcznej (w zwykłym G1 wychodzi tyle samo). W Edycji Rozszerzonej potrzeba 180, więc prawie dwukrotnie więcej...

Wystąpił u mnie bug z kowalstwem. Po wykuciu czegokolwiek do ekwipunku za darmo dostaję 2 ostrza. Poza tym bronie, które wymagają sztab magicznej rudy wcale z nich nie korzystają. Po wykuciu broni, która ich wymaga nie są usuwane z ekwipunku.

Mam problem z wykonaniem zadania o dostarczaniu alkoholu bandytów do innych obozów. A konkretniej jak mam przekonać Ghorana z Bractwa do wzięcia tego alkoholu?

Nie mam pojęcia gdzie może być posążek, o którego odnalezienie prosi Klin z Nowego Obozu. Może jakaś wskazówka? ;]
Z góry dzięki

0 użytkowników
Do góry