Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3416895 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3416895

Odpowiedzi 7445

gothic1210
  • Gość
Za dwuręczną tyle samo. Wiem, że powinno być tak jak w G2, ale nie wiedziałem jak to zrobić.

W G2 potrzeba było 100 PN, żeby nauczyć się "mistrza" w jednoręcznej i dwuręcznej (w zwykłym G1 wychodzi tyle samo). W Edycji Rozszerzonej potrzeba 180, więc prawie dwukrotnie więcej...

Wystąpił u mnie bug z kowalstwem. Po wykuciu czegokolwiek do ekwipunku za darmo dostaję 2 ostrza. Poza tym bronie, które wymagają sztab magicznej rudy wcale z nich nie korzystają. Po wykuciu broni, która ich wymaga nie są usuwane z ekwipunku.

Mam problem z wykonaniem zadania o dostarczaniu alkoholu bandytów do innych obozów. A konkretniej jak mam przekonać Ghorana z Bractwa do wzięcia tego alkoholu?

Nie mam pojęcia gdzie może być posążek, o którego odnalezienie prosi Klin z Nowego Obozu. Może jakaś wskazówka? ;]
Z góry dzięki
Co do skryptu kowalstwa to zaraz tam zajrzę i poprawię, jeżeli coś będzie źle. Dla Ghorana musisz na stole alchemicznym ulepszyć zwykły alkohol. Posążek powinen być w ofercie Fiska.

edit: Nie wiem czemu występują crashe. Wrzucajcie logi  zzyspy może coś się uda ustalić.  

Na PW dostałem wiadomość, że jest inicjatywa żeby zrobić dubbing. Jakie są wasze opinie na ten temat? Ja oczywiście bym nie brał w tym udziału. Dubbing jako dodatek od fanów.

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Dziękuję.
Nie wpadłbym na to, że posążek może być u Fiska. Łaziłem po Nowym Obozie i szukałem ;p

Problem ze sztabkami występuje przy mieczu "Wyrok wojownika", który potrzebuje 5-ciu sztabek.

Gdy chcę przetopić złoto na sztabki, to w ekwipunku nie są dodawane sztabki złota, tylko sztabki magicznej rudy :/

Jak ulepszyć ten alkohol? W zakładce "destyluj gorzałkę" mam tylko wino i ryżówkę

Co do dubbingu... Zależy jak miałby on wyglądać. Ogólnie jestem na tak, bo niektóre dialogi są naprawdę dobre ;]

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Na PW dostałem wiadomość, że jest inicjatywa żeby zrobić dubbing. Jakie są wasze opinie na ten temat? Ja oczywiście bym nie brał w tym udziału. Dubbing jako dodatek od fanów.

Oczywiscie, że tak. Nawet mógłbym sie zgłosić jako dubbinger.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

gothic1210
  • Gość
Dziękuję.
Nie wpadłbym na to, że posążek może być u Fiska. Łaziłem po Nowym Obozie i szukałem ;p

Problem ze sztabkami występuje przy mieczu "Wyrok wojownika", który potrzebuje 5-ciu sztabek.

Gdy chcę przetopić złoto na sztabki, to w ekwipunku nie są dodawane sztabki złota, tylko sztabki magicznej rudy :/

Jak ulepszyć ten alkohol? W zakładce "destyluj gorzałkę" mam tylko wino i ryżówkę

Co do dubbingu... Zależy jak miałby on wyglądać. Ogólnie jestem na tak, bo niektóre dialogi są naprawdę dobre ;]
Problem ze sztabkami postaram się naprawić w najbliższej łatce. Miałem już ich nie robić, ale chyba będę musiał :(  
Opcja "Wzmocniony alkohol" powinna być w "destyluj gorzałkę". Żeby opcja była widoczna musisz posiadać przynajmniej butelkę zwykłego alkoholu. Kupisz go w winnicy i u Briama. Jeżeli opcja nie będzie widoczna będziesz musiał użyć kodu instert ItMi_Alchemy_Alcohol_02. Organizacjią dubbingu chce się zająć Tracer. Wyślę mu skrypty dialogu dzisiaj i jak ktoś chce to zgłaszajcie się do niego.

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedzi, postaram się niedługo to sprawdzić ;]

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Czy mógłbyś mi powiedzieć kiedy i kto rozpoczyna serię zadań związaną z Czarnym Magiem i Poszukiwaczami?
Chyba zacząłem to zadanie od "dupy strony", bo najpierw rozmawiałem z Peraturem, który gadał o tym właśnie magu, poszukiwaczach i coś tam jeszcze. Pytał się czy rozmawiałem z jakimś kolesiem (nie pamiętam imienia), z którym rzekomo rozmawiałem, chociaż w grze go nie spotkałem.
Z góry dzięki, bo zabiłem już tego maga, a w dzienniku zadania żadnego nie ma, chociaż wpisy są ciągle xD
P.S. Jestem w czwartym rozdziale.

gothic1210
  • Gość
Dobrze, że zgłosiłeś, bo jak jakiś dialog uruchamia się za wcześnie to to poprawię w najnowszej łatce.
Co do twojego problemu to raczej zacząłeś z "dupy strony" :D  (oj chyba muszę się wziąźć za solucję, przynajmniej do tych najtrudniejszych questów).
Uwaga, spoier!
Spoiler
Jak jesteś bandytą to musisz najpierw wykonać misje z atakiem na Stary Obóz, potem z odbijaniem obozu bandytów. Jak wszystko zrobisz i odnajdziesz Doyle'a i Draxa to masz opcję dialogową "Co dalej?". Wtedy Quentin zleca ci sprawdzenie co dzieje się w Opuszczonej Kopalni. Gadasz z kopaczem przy wejściu i potem zjawiają się zombie i bandyci.  Przy ciele jednego z zombie znajdujesz mapę z czarną plamą na krawędzi. Trzeba z nią iść do Saturasa, a potem już  z górki.

A propo zadania z odbijaniem obozu to jak już będziecie wracać ze wzgórza za SO to WARTO ZAPISAĆ GRĘ, ponieważ jak wrócisz pod obóz to będziesz musiał wybrać jak masz zamiar go odbić. Jedna z opcji (ta ze sprowadzeniem troli do obozu) jest dosyć luźnie zrobiona. To jest za pomocą czaru sprowadzacie trole do obozu co kończy się ogólną rozpierduchą. Jak testowałem to mi tę misje normalnie zaliczyło. No, ale wiesz. Ucieknie ci jeden strażnik i misja się nie zaliczy, albo jakaś inna nieprzewidziana "niespodzianka". A jak będziesz miał save'a to zawsze będzie można wczytać i wybrać drugą opcję. :D  

VestaX

VestaX

Użytkownicy
posty19
Propsy6
  • Użytkownicy
Wielkie propsy za moda! :D
Dopiero zacząłem grać ale już napiszę jakie bugi znalazłem.  ;d  
1. Może to ja jestem młot i czegoś nie zrozumiałem ale Tukash nie sprzedaje spodni kopacza.
2. Przy rozmowie z Joelem jest chyba literówka + gdy spytamy go Jak leci? to bezimienny mówi jego kwestię tzn. "nieźle"
3. Literówka przy rozmowie z robotnikiem przy placu wymian.
4. Nie wiem czy to bug ale w podstawce tego nie było, mianowicie gdy atakuje chrząszcza przy placu wymian, strażnicy obok wyciągają broń.
5. Literówki w rozmowie ze strażnikiem przy zawalonej kopalni.
Jak jeszcze coś zauważę to robię bug report. :D

Intel Pentium 200MMX, 16 MB RAM, Akcelerator 3D-FX Voodoo 4MB, Dysk twardy Seagate 850 mb, Internet - Modem TPSA - pakiet socjalny

MarkosBoss

MarkosBoss

RaveN Studio
posty119
Propsy186
Profesjabrak
  • RaveN Studio

MarkosBoss
RaveN Studio

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#288 2012-12-30, 18:39(Ostatnia zmiana: 2012-12-30, 18:41)
literówka
bezimienny mówi jego kwestię
To nie jest literówka.

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
@Up, up
1. Masz zadanie "Kopacz" w dzienniku? Bo wnioskuję, że potrzebujesz ich by zostać kopaczem ;]
4. Jest to, jak autor moda określił, "gothikowość gothiczka" ;] Chrząszcz to zwierzak pasywny, jeśli go zaatakujesz, to inni też tak zrobią

VestaX

VestaX

Użytkownicy
posty19
Propsy6
  • Użytkownicy
@MarkosBoss Już poprawiam, nawet nie zauważyłem.
@Up Mam to zadanie w dzienniku.

Intel Pentium 200MMX, 16 MB RAM, Akcelerator 3D-FX Voodoo 4MB, Dysk twardy Seagate 850 mb, Internet - Modem TPSA - pakiet socjalny

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
A czy strażnik tuż przy wejściu dawał Ci zadanie przyniesienia piwa, itp.?
W moim przypadku po wykonaniu tych zadań była dostępna opcja dialogowa z Tukashem. Może to faktycznie bug. Możesz spróbować kupić spodnie u Fiska, lub wejść bez (kilof musisz mieć). Powinno się udać.
Jestem człowiekiem pazernym na expa, więc robiłem zadania z ułatwionym przyjęciem do SO, chociaż zostałem bandytą. Mimo wszystko w dzienniku zostało zadanie "kopacz" i będąc już u bandytów miałem opcję dialogową u Iana, że chcę zostać kopaczem XD

VestaX

VestaX

Użytkownicy
posty19
Propsy6
  • Użytkownicy
Zadanie na piwo już miałem wykonane, a do kopalni mogłem normalnie bez kilofa (bez kodów też ma się rozumieć  ;d ), ale Ian nie miał żadnej innej opcji dialogowej oprócz tej z podstawki G1.

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Kilof nie jest potrzebny do wejścia, ale czym będziesz kopał? ;]
Czyli dialog z Tukashem jest potrzebny. Zapewne jest przy tym jakiś wpis w dzienniku, więc nie da się tego jakoś obejść. Być może autor wątku Ci pomoże, bo nie jestem w stanie nic już wymyśleć ;]

VestaX

VestaX

Użytkownicy
posty19
Propsy6
  • Użytkownicy
Kilof jest w kopalni, obok wyjścia. A rzecz w tym że żadnego wpisu w dzienniku o Tukashu nie było. :|

guest26

guest26

Użytkownicy
posty21
Propsy1
  • Użytkownicy
Wpis jest... gdy odbierasz spodnie :/

gothic1210
  • Gość
Eh, te moje skrypty... Żeby dostać się bez kodów do kopalni to ekwipunek trzeba kupić u Tukasha (poprawię to w łatce). A nie zaczepiał was strażnik Artch? Powinien i to ON ZLECA nam zakup ekwipunku + postawienie po piwie strażnikom (trzeba zanieść kilka browców do Mirzo). Wpis jest na pewno:
B_LogEntry                     (CH1_MineEnter,"Kolejna robota. Muszę kupić ekwipunek kopacza u Tukasha, a do tego postawić piwa straznikom.");
edit: Można też wejść jak się jest członkiem Bractwa lub wykonuje się test zaufania (stary sposób na przyjęcie).

VestaX

VestaX

Użytkownicy
posty19
Propsy6
  • Użytkownicy
Strażnik zaczepił, zlecił, ale mogłem im tylko postawić piwo. Ekwipunku nie mogłem kupić.

gothic1210
  • Gość
Strażnik zaczepił, zlecił, ale mogłem im tylko postawić piwo. Ekwipunku nie mogłem kupić.
A zapytałeś Tukasha "Kim jesteś?"? Sory, nie ten dialog :)  Trzeba mieć w eq 120 bryłek rudy żeby opcja w ogóle była widoczna. Masz tyle?

VestaX

VestaX

Użytkownicy
posty19
Propsy6
  • Użytkownicy
Tak. Jak miałem 90 pomyślałem to samo, ale uzbierałem ponad 120 i dalej nie było tej opcji.

0 użytkowników
Do góry