Zainstalowałem sobie tego moda z ciekawości, pograłem z 30 minut i szczerze powiedziawszy to modyfikacja przeciętna, a mogłaby być dużo lepsza. Zawsze gdy gram w jakąś grę to zwracam uwagę na szczegóły, nawet bardzo drobne, a tutaj jest sporo takich niedociągnięć, już na początku troszkę ich znalazłem:
1)Drax przy rozmowie z bohaterem ma podstawowe dialogi z gry, czyli gada nam tradycyjnie że jest z NO i tak dalej. A tutaj nagle od tak wyskakuje że jest bandytą i możemy się przyłączyć do Qeuntina. Powinno się usunąć stare dialogi, bądź jakoś je zmienić bo jedno z drugim się nie klei.
2)Wybrałem sobie drogę na dołączenie do kopaczy, wszystko jest takie przewidywalne. Czyli zrób to, tamto ale i tak wiadomo o co chodzi, ponadto za mało zadań związanych z kopaczem.
3)W tym modzie można zostać już na początku bogaczem. Przed samym wejściem do kopalni wydobyłem około 300 bryłek rudy. Jako kopacz w środku 500 aby porozmawiać z Diegiem o awansie na cienia. No ludzie.. 3lvl nie wbiłem a mam w kieszenie tyle rudy ile mi się podoba. W ogóle nie przemyślane.
Ale ogółem to nawet przyjemnie mi się gra. Zawsze jakaś nowość, jutro zagram od nowa i dołączę do bandytów, zobaczę co autor wymyślił u nich ;)
Tak jak pisałem, gdyby popracować nad tą modyfikacją jeszcze chociaż ciut dłużej, usunąć proste błędy oraz wyeliminować bugi to grałoby się bardzo dobrze. Życzę wytrwałości w ewentualnie dalszej pracy nad modem.