Halo, pomocy!
Gram w najnowszą wersję. Jestem w 1 rozdziale. Mam poziom 9 oraz wszystkie możliwe misje poboczne i główne ukończone (nie licząc tych po dołączeniu do jednego z obozów) - w sumie 60 zadań, ale to tylko słowem wstępu.
Ostatnim moim poważnym questem był list Iana oraz ogarnięcie bryłek dla Draxa od jego kumpla Josha. Przed przystąpieniem do tych zadań, miałem opcję dialogową u Caloma, żeby dołączyć do sekty (wszystkie questy zrobione), chociaż mało to było dla mnie wtedy istotne, bo chciałem dołączyć do bandytów. Po tym jak zabrałem bryłki ze skrzyni i zobaczyłem martwego Josha, poleciałem do Draxa. Wszystko spoko, quest zaliczony, ale nie mam opcji o nazwie: "CHCĘ dołączyć do obozu". Dosłowne nic, samo "koniec". Po zaniesieniu listu do Laresa, a potem do Diega to samo, żadnej zmiany. Spróbowałem na odwrót, czyli najpierw ogarnąłem list, a potem Josha i bryłki dla Draxa i też jeden wielki uj. Nic u niego nie mam, żadnej możliwości dołączenia do Quentina, a jak sam poszedłem do obozu, to nikt ze mną nie chciał gadać.
Przełknąłem ślinę, pomyślałem, że mówi się trudno, dołączę do ćpunów, bo też nigdy nie przechodziłem jako Guru. Zachodzę do Caloma i... lipa. Mogę zapytać o sprzedaż żuwaczek, naukę alchemii oraz zagadać jak idą badania z zielem. No dramat. Dodam, że w tym zapisie nie rozmawiałem z żadnym Gomezem ani Laresem, a moja gildia to kopacz (czyli powinienem móc zmienić obóz), więc nie wiem o co chodzi. Zmieniłem w edit abillities gildie na skazańca i też nic się nie pojawiło.
No szkoda mi w uj tego save'a, a nie chcę grać znowu jako przydupas Gomeza (szczególnie, że robiłem dotychczas wszystko, by dowalić Staremu Obozowi), a do NO też nie mam ochoty się pchać, bo z tego co słyszałem, jest tam najmniej nowych questów z moda. Poza tym Lee to hipokryta z porażeniem mózgowym.
Jest jakaś opcja naprawienia tego? Gadałem ze wszystkimi istotnymi postaciami, zaglądałem do poradnika (tekstowego), oglądałem gameplaye na youtube, gdzie robiłem dosłownie to samo. No w pupie jestem
Niech mi ktoś pomoże, bo się zabije przez tą kwarantanne