Matura 2013 101372 356

O temacie

Autor WoYo

Zaczęty 12.09.2012 roku

Wyświetleń 101372

Odpowiedzi 356

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Kto pisze jutro próbną z operonem?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
chyba ty

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Nie

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Powiedzmy że ja

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
ja tysz pisze

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Jakies pseudoprognozy? Mam nadzieje ze dadza do analizy wiersze bo lektur ni chuja nie znam.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Liczę na to, że będzie 40%

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Mam nadzieje ze dadza do analizy wiersze
Autorzy tych wierszy mają problem z zdaniem z nich, także życzę powodzenia :ok:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Jak ty pierdolisz czasem... Ci autorzy nie maja 3 lat w licbazie za soba i nie sa przyuczeni jaki jest jedyny wlasciwy sposob interpretacji. Nie masz interpretowac jak autor chcial tylko jak CKE chce, matura jest po to zeby ja zdac a nie zeby cokolwiek sie nauczyc. Niektorzy maja kurewskie problemy ze zrozumieniem tego.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
jak poszla matma z operonem? Stwierdzam ze do łatwych nie należala...

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
banalna opróz przedostatniego zadania. no i kurwa, zamiast obwodu trójkąta obliczyłem pole -.-'

makin' bacon

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy

muttley

Matura 2013
#131 2012-11-21, 17:38(Ostatnia zmiana: 2012-11-21, 17:41)
Żałośnie prosta, nie zrobiłem zadania z ostrosłupem bo jeszcze nie mieliśmy tego działu, być może miałem błąd w przedostatnim (troszkę dziwne liczby powychodziły)

W sumie jakbym coś powtórzył to bym miał 100% ale to przecież próbna :lol:

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Prosta, powyzej 90% na pewno. Wszyscy pieprzyli ze mega trudna, powodzenia dla nich na wlasciwej :P

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Matura 2013
#133 2012-11-22, 12:55(Ostatnia zmiana: 2012-11-22, 16:14)
angielski podstawowy banal. druga czesc rozszerzonego... moze byc. w tej chwili czekam na pierwsza :F

pierwsza też prosta. pisałem rozprawkę, a wy?

makin' bacon

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Ja pisalem podstawe, bardzo prosta, zadanie z tekstem o delfinach - dziecinnie proste. Ogolnie mysle nad dodaniem rozszerzonego...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Uczcie się języków chłopcy, ja nakurwiam hiszpański bo mi mało :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
@ŻGS
W szkole? Dojebałeś do pieca.

@Temat
Co tam dziś pisaliście? U mnie była rozszerzona matma i myślę że będzie od 50 do 70%

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
@ŻGS
W szkole? Dojebałeś do pieca.
Nie dojebalem do pieca, bo nic o szkole nie mowilem, a jak pewnie pamietasz to calkiem niedawno byla tutaj dyskusja na temat nauki w szkole i poza nia, i chyba dosc wyrazny byl wniosek ze warto uczyc sie na wlasna reke.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
U mnie kolo 50, max 60. Blad rachunkowy w hornerze przy wielomianie :P . Do tego nie ogarnalem ze krzywa logarytmu trzeba bedzie w tamtym wypadku po obu stronach narysowac, jednokladnosc - zero, prawdopodobienstwo probowalem dwumianem newtona okazuje sie ze trzeba bylo drzewekiem... Reszta w miare ok, zakladam strate jakichs pojedynczych pkt po drodze.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Matura 2013
#139 2012-11-24, 16:50(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 17:01)
Mam nadzieje ze dadza do analizy wiersze
Autorzy tych wierszy mają problem z zdaniem z nich, także życzę powodzenia :ok:

Trololololo. Autorzy tych wierszy, którzy #msg1060530mieli problem ze zdaniem#msg1060530 to gimbusowy mit, który opiera się na tym, że tematyczny esej Szymborskiej (nie wypracowanie!) nie wpasowałby się w klucz, bo: a) kompozycja eseju nie ma nic wspólnego z kompozycją wypracowania, 0 punktów za ten formalny element na starcie b) masa osobistych biograficznych dygresji, autora klucza słusznie nie zainteresuje fakt, że Wiesia pisała utwór dwa tygodnie, a na pomysł błyskotliwej puenty wpadła przy robieniu obiadu (a czytelnika humorystycznej notki pewnie zainteresuje) c) który autor, do cholery, będzie pisał sam o sobie, że #msg1060530używa poetyckiego języka#msg1060530 czy #msg1060530stosuje porównania#msg1060530 albo #msg1060530wiersz rozpoczyna się apostrofą do tego i owego#msg1060530?
bitch, please, pewnie gdy znajdujesz, dajmy taki przykład, mitologiczne odniesienie do Homerowego Odyseusza, to zamiast napisać, czemu i po co tam jest, to płaczesz, że nie dostałeś braw za napisanie, że propsujesz Odyseusza oraz że nie doceniają twojej #msg1060530ścieżki interpretacyjnej#msg1060530 opierającej się na #msg1060530fajne to, fajne to, to też lubię#msg1060530.

Ta matura ma nie sprawdzać twoje gusta i zainteresowania, ale niemalże mechaniczne rozumienie tekstu i koło hermeneutyczne, czyli #msg1060530znajduję szczegół, wyjaśniam szczegół, analizuję szczegół w kontekście ogółu, odnoszę szczegół do ogółu, a teraz ogół analizuję w kontekście szczegółu#msg1060530. Poza tym testuje umiejętności wpasowania się w wymagania formalne, na takiej samej zasadzie, jak bramkarz w klubie. Dzika, nieregularna kompozycja może być w pewnych sytuacjach uznana za fajną, coś a la kicz party, ale na ogół dresik do lakierków nie przejdzie.

To nie jest konkurs poetycki dla pieprzonych artystów, którzy lamentują z powodu braku zdolności rozumienia tekstu pisanego i... co paradoksalne, brak tej umiejętności próbują nieudolnie zasłonić... swoją wrażliwością #msg1060530artystyczną#msg1060530 i prawem #msg1060530autonomicznej interpretacji#msg1060530.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry