Matura 2013 95254 356

O temacie

Autor WoYo

Zaczęty 12.09.2012 roku

Wyświetleń 95254

Odpowiedzi 356

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Matura 2013
#160 2012-11-24, 21:51(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 22:03)
Zapraszam na Uniwersytet Wrocławski na Wydział Matematyki i Informatyki na repetytorium z logiki, każdy moze wpasc, wykładowca sie nie przyczepi. Jeśli dochodzicie do innego wyniku interpretacji różnymi drogami rozumowania, to znaczy, że po prostu część osób pisała błędnie i powinna ujebac.

Twoja znajomość logiki nie jest przesadnie wysoka. Co więcej, nie wychodzi pewnie poza zwykłą arystotelesowską.
Nie jestem znawcą logiki, ale istnieją logiki wielowartościowe, które postulują istnienie innego świata niż zerojedynkowego z prawdą i fałszem na czele. Ta klasyczna prowadzi do zbyt wielkiej ilości paradoksów. Polecam pewnego filozofa, który większości polaczkom jest znany tylko z filmu o gangsterze robiącym doktorat z filozofii.
Podejrzewam, że profesor to wie, ale trzeba zacząć od podstaw, c'nie?

Jak dla mnie to świetna sprawa, że logika nie twierdzi, że jeśli coś nie jest jednym, automatycznie staje się drugim. Fakt nie-bycia jednym nie oznacza fakt bycia drugim, gdyż wszelkie cechy są rozłączne. W dużym skrócie.

Zatem, według mojego mniemania, zdanie:
Jeśli dochodzicie do innego wyniku interpretacji różnymi drogami rozumowania, to znaczy, że po prostu część osób pisała błędnie
jest zdaniem błędnym, jeśli przyjmiemy aksjomaty, które zdaja się pewniejsze aniżeli aksjomaty, które należałoby przyjąć, by zdanie było prawdziwe. a właściwie nawet nie błędnym, tylko... zależy jaką teorię przyjąć, ale na pewno jest nie-prawdziwe, w tym sensie, że może być czymkolwiek innym, tylko nie prawdą.

Oczywiście mam na myśli sens wypowiedzi, bo to, że różne drogi prowadzą do różnych wyników jest ze wszech miar oczywiste i prawdziwe.

Bo pracę sprawdzali humaniści. Ludzie, którzy twierdzą, że prawda jest subiektywna.

a tak przy okazji: twoim zdaniem da się uzasadnić i udowodnić matematyką używając do tego tylko i wyłącznie logiki, a ponadto da się uzasadnić jej podstawowe twierdzenia tylko i wyłącznie logiką?

Dla mindfuck'a, dowód na 1+1=2 w formie skróconej:

http://c0834752.cdn01.imgwykop.pl/01r5YzC_sb2ahzDChx6rcz1Vw2QJlF1pdND2VcNB,ow.jpg?author=kubatre1&auth=d26ce8b7cef9b8b68877451e6245d0a1

Aha, na koniec: oczywiście, że prawda jest subiektywna, obiektywizm można zaatakować od każdej strony. Zarówno od strony samej natury obiektów, jak też od strony naszego postrzegania. Tym pierwszym zajmują się matematycy/logicy, tym drugim filozofowie.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Matura 2013
#161 2012-11-24, 22:12(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 22:16)
Tldr. Przestało mi się chcieć czytać kiedy na samym początku Twojego postu doszedłem do momentu, że MOZE istnieć świat dotyczący wielowartosciowych logik, a przecież mogłoby to mieć kolosalny wpływ na prawidłowość oceniania prac maturalnych z języka polskiego.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Tl;dr, Kozieku, ale muszę Ci wytknąć jeden błąd:
obcowanie z innym językiem odebrało ci władanie polską mową
w poprzednim poście funktator to nie było #msg1061201musi#msg1061201, lecz #msg1061201może#msg1061201
Wytykasz komuś nieumiejętność posługiwania się językiem, a zaraz później, próbując popisać się przed drugim znajomością specyficznych pojęć, sam popełniasz błąd (funktator, sic!). To jest hipokryzja. To implikuje także drugi błąd: hipokryzję również przed chwilą wytykałeś.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ja znalazłem więcej błędów, ale nie chce mi się ich wypisywać na telefonie, moze ktoś to zrobi za mnie :D

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale miałem na myśli bardziej funktor semiotyki, nie zwykły.

nazwę przekręciłem, ale w języku mówionym wszyscy mówią 'funktator', nie macie tak?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
nazwę przekręciłem, ale w języku mówionym wszyscy mówią #msg1061319funktator#msg1061319, nie macie tak?
Nie, bez jaj.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Specjalnie sprawdzałem w Googlach czy coś takiego jak "funktator" w ogóle funktatoruje :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Matura 2013
#167 2012-11-25, 17:28(Ostatnia zmiana: 2012-11-25, 17:28)
Specjalnie sprawdzałem w Googlach czy coś takiego jak "funktator" w ogóle funktatoruje :lol2:

Czy jest coś takiego jak "funktator"? Prościej zapytać czy nie jest. W końcu wiadomo, że jako naród zawsze mieliśmy potężną ekipę pasjonatów i zapaleńców, która od wszelakiego słowotwórstwa nie stroniła.

kurwa brakuje mi starego themodders tych prowokacji, buli dupy i perfidnej szydery bez opamiętania, która przynosiła miliony monet beki :( .

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czepiajcie się jednego słówka, potomkowie Schopenhauera :|

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Matura 2013
#169 2012-11-25, 19:12(Ostatnia zmiana: 2012-11-25, 19:12)
ja się nie czepiam tylko abstrahuje.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
thoro nie przeklinaj.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

Matura 2013
#171 2012-12-05, 21:55(Ostatnia zmiana: 2012-12-05, 21:56)
matematyka podstawa = 42%
angielski podstawa  = 85%
polski podstawa = jeszcze nie ma wyników

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy

muttley

Matura 2013
#172 2012-12-05, 23:53(Ostatnia zmiana: 2012-12-05, 23:57)
pol p = 42%
mat p = 84%
mat r = 50% (62,5% nie licząc działów, których nie przerabialiśmy [prawdopodobieństwo - dziś już bym zrobił to zadanie za 4 pkt bez problemu] i [geometria przestrzenna])
ang p = jak na razie nie wiem - musiałem odpuścić kilka dni szkołę

Gdybym na rozszerzonej z matmy nie rozwiązał jednego zadania (tego z jednokładnością) graficznie to bym miał 5 punktów więcej :lol:

I tak zajebiście, zwłaszcza że bez przygotowania.

@WoYo
Zrobiłeś to zadanie, w którym było trzeba wykazać, że liczba jest całkowita? Jeśli nie to Twoją rozszerzoną maturę średnio widzę.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Zrobiłeś to zadanie, w którym było trzeba wykazać, że liczba jest całkowita? Jeśli nie to Twoją rozszerzoną maturę średnio widzę.
tak, zrobilem

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
mat p - 86%
mat r - 44% ;C
ang p - 97%
ang r - 80%
jestem niezadowolony z matmy bardzo. z obu matm.

makin' bacon

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Mat p - 94
Mat r - 68
Pol - ZDANE  :ok:  
Ang p - 98
Ang r - 92

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Swoja droga to na podstawie udowodnij mnie rozwalilo. Jakby dali "oblicz" to kazdy by to zrobil. Sprawdza sie teoria mojego pacjenta od matmy ze wystarczy dac "Udowodnij, ze" w tresci i nawet jakby brzmiala "Udowodnij, ze V szescianu jest liczba calkowita jezeli jego krawedz jest rowna 6" i nikt by nie zrobil.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Łatwe było
kto pisał 1. temat ten pedał
ciekawe czy Rożek wie co to jest "horyzont zdarzeń", za który niby ludzkość zagląda. no ja bym się za horyzont zdarzeń nie pchał.

makin' bacon

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Farelka, pisz w tym temacie, skoro już jest temat o maturach to chyba warto go wykorzystać?
Jak wam poszło drodzy maturzyści? : D

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

Matura 2013
Łatwe było
kto pisał 1. temat ten pedał

Raczej kto przejmował się maturą ten debil (to trochę przesada ale większość uczelni i tak robi swoje egzaminy wstępne więc po co to komu ?)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry