Hm. Jestem wkurzonym posiadaczem pewnego paskudnego problemu. Mianowicie: Pracuję nad pewnym modem, ale tu sobie oszczędzę gadki. Pracowałem nad światem, a kiedy go skończyłem, zapisałem pod formatem .max(na zapas), a następnie eksportowałem pod .3ds. Wsadzam oczywiście do folderu _work/Data/Meshes/Level z zainstalowanym G2MDK, żeby kur*a mi tu nie było wątpliwości, ale nie - modduję już od dawna. Otwieram spacerem i co widzę? Mój plane "ziemi" jest pokryty mnóstwem dziur. Miewałem już mnóstwo takich problemów, ale powiem szczerze - już mnie trochę to wku**ia. Może ktoś ma jakiś sposób na to? I nie, nie mam zamiaru robić od początku podłoża, ani łączyć tych dziur(dla dobra sprawy - świat jest dość duży i potrwałoby to od jednej godziny do kilku, zależnie od szybkości pracy). Dodam jeszcze screena dla ścisłości. Pomoże ktoś?
ScreenPS. Nie wiem, czy dobry dział, ale myślę, że jest to problematyka związana również z moddowaniem G2NK, jak i formatem .3ds oraz Spacerem. Szukałem też w Googlach, ale nie znalazłem nic pomocnego.
EDIT 13:59 : Czytałem kilka tematów na forum, ale znalazłem m.in. to, żeby edytować prędzej face .3ds'a i dać jakieś 'Flip Normal', aczkolwiek ja tu mam 3ds maxa 2010. Znalazłem opcję 'Flip Normal Mode', jednak, jest ona do zaznaczania i nie wiem dokładnie, do czego służy.