Ogólna dyskusja o modyfikacji 525151 1170

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 525151

Odpowiedzi 1170

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie do końca Adanos, bo dopiero od 50 pkt płacisz 10 PN za 5 pkt :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

hardom

hardom

Użytkownicy
posty55
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie oszukujmy się  silnik z gothica jest klimatyczny , ale jest już stary i to widać , wiem że niektórym to nie przeszkadza ale niestety prawda jest taka że już jego czas się kończy. Wiecie jakie są problemy z odpaleniem tego moda jak i samego gothica 1 i2 na win 8.Zresztą nowy silnik się przyda chociażby po to by zrobić palce , a co do klimatu nie przesadzajcie nie powiecie mi że np skyrim jest zły bo niema silnika z morka.

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież Skyrim ma silnik z Morrowinda :lol2:
I kolejny mondzioł, co ma problemy z Windowsem. Ja nie wiem, ludzie mieli podobno problemy na W7, gówno, można obejść bez problemu, na W8 podobno też jest masa sposobów. Przestańcie pieprzyć o zmianie silnika, bo chyba nie zdajecie sobie sprawy ze skali takiej zmiany.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Normalnie powinno obejść się bez żadnych obejść,  a tu widzisz są problemy. Skyrim nie ma silnika morka, ma jego zupełnie inną wersję, więc nie ten sam silnik, nawet nie podobny.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Macie jakieś komputery z kosmosu chyba albo nie ogarniacie korzystania z tych nowszych Windowsów po prostu (uprawnienia admina itd.). Mi na Windowsie 7 ZW tak jak każdy inny mod włączają się normalnie.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z kosmosu to znaczy ?

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest to gamebryo? JEST! Zmodyfikowany? Oczywiście. Nie zmienia to faktu, że tak samo, jak Duszki ciągle są na id techu 3, tak samo wszystkie TES'y od części trzeciej włącznie lecą na tym samym silniku.
Prędzej powiem, że Gothic 3 nie jest na gamebryo, A w Risen 2 to już kompletnie, choć to ciągle Genome/Gamebryo.
Przecież Wiedźmin 2 na PC i X360 są na tym samym silniku, nikt chyba się nie będzie kłócił, a przecież REDzi wersję silnika na X360 oznaczyli numerkiem "2", a wersję w W3 numerkiem "3". Albo obecnie syfiaście czytany przy włączaniu gier "CryEngine" (intro z CryEngine 3 było zajebiste), jak Warface miał betę, to było intro z CryEngine 3, a teraz jest CryEngine. Jest to inny silnik? No bitch please.
Te kompy z kosmosu, w sensie, że na nowszych PC'tach potrafią być krzaczki. Np. Gothic 1 wymaga u mnie FPS patcha, inaczej przy naciskaniu klawiszy ruchu FPS spada do ok. 5 i od razu rośnie liniowo do limitu.

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chcą coś nowego zaprezentować i na tym zyskać. w takim razie tylko nowy silnik. Chyba, że macie kompy z 2005 wam to nie pasuje. ;p

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mnie to zawsze irytuje, gadają słaba optymalizacja gry itp(wyjątek to divinity 2, gdzie spierdoliła cenega) a nie pomyślą, że ich komp się na złom nadaje. Technika idzie do przodu. komputer też musi. Najlepsi są gracze co kupili w 1998 roku komp za 1000 złoty i bluzgają na wszystkie gry za optymalizację :D

kageyoshi

kageyoshi

Użytkownicy
posty173
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja krótko i na temat. Poczytałem i mod wydał mi się ciekaw. Chciałem zagrać, spróbować, zobaczyć co tam rodacy zrobili, ale jak przeczytałem, że daliście Beziowi imię to od razu mi się odechciało. Na prawdę według mnie zniszczyliście moda totalnie tym :angry:

Zimny

Zimny

Użytkownicy
posty36
Propsy44
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Kurwa.. Idioci.. -_- Jeżeli nie chcemy to wcale nie musimy poznawać imienia...
Ja nie chciałem, nie znam imienia i dla mnie jest on dalej bezimiennym więc w czym problem???
Mi mod się bardzo podoba poza zjebanym balansem trudności jak już ktoś tu wspominał, no i wolałbym widzieć więcej nowych modeli itp ale ogólnie grało się przyjemnie wieli plus za dubbing i głos bezimiennego :)
Czekam na część drugą i obojętne mi na jakim silniku będzie :P

"Zło jest złem, mniejsze czy większe.. niema różnicy"

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Złote Wrota zrecenzowany krótko przez gryonline: http://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=1061&STR=4

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Blood-Night jako najlepszy mod, bez jaj   -_-

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Blood-Night jako najlepszy mod, bez jaj   

Pod wzgledem klimatu, fabuły, zawiłości zadań i ich ciekawosci jak najbardziej :ok:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Werewolf zależy jak na to patrzeć. Według mnie na przykład Zdarzenie na Morzu nie jest najlepszym modem, jest nudnym i nieciekawym, krótkim modem.

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Witam chciałbym zgłosić, że serwer złote wrota RP używa waszego addona prawdopodobnie bez waszego pozwolenia :).

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Modzik ukończony pozostaje czekać na info odnośnie drugiej części, które powinno się niedługo pojawić. W poście Sentariona można przeczytać, że zastanawia się nad tym czy ZW 2 będą modem czy pełnoprawną grą. Ta druga opcja oznacza, że G2: NK nie będzie potrzebne do odpalenia gry, ale będzie działała na silniku Gothica?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ta druga opcja oznacza, że G2: NK nie będzie potrzebne do odpalenia gry, ale będzie działała na silniku Gothica?

To znaczy że będzie inny silnik  :ayfkm:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Racja. Dwie opcje:

1. Nowa gra, zapewne na którymś z silników.
2. Kontynuacja w postaci moda do Gothica (czyli tutaj tak  jak z ZW)

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A nie można by zrobić pełnoprawnej gry na silniku G2: NK? :P W końcu i tak to byłaby nowa wyspa, więc zainstalowany G2: NK do niczego nie byłby potrzebny. A jak się ma sprawa z Gothic 3? Do tej gry są narzędzia moderskie? Tyle, że system walki jest do niczego w G3... Ale za to oprawa graficzna nadal prezentuje się świetnie, więc byłoby pole do popisu przy tworzeniu Elei. Do pierwszego Risena fani sami stworzyli modkit, więc może tam stworzyć kontynuację ZW?

0 użytkowników
Do góry