Ogólna dyskusja o modyfikacji 521388 1170

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 521388

Odpowiedzi 1170

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Nigdy nie ogarniałem logiki niektórych ludzi piszących tutaj. Nie podoba się dubbing, nie "zaznaczaj" go podczas instalacji (bo tak to chyba będzie wyglądać) lecz jak chcesz konstruktywnie ocenić dubbing to zrób to, ale nie w stylu:
Mógłbyś już dawno wypuścić pełnowartościową wersję moda, a tak tracisz czas na umieszczenie w nim jego prawdopodobnie największej wady. Moim zdaniem nie da się zrobić po amatorsku dobrego dubbingu.

Zjeżdżając na inny temat... niech mi kilka osób napisze do czego zmierzają. Po pierwszym poście Opiuma, Spartakus daje mu propsa bo go popiera (tak to odbieram, jednak sam Spartakus nagrał dubbing do moda, o co kaman?). Natomiast siewka181 napisał, "Dla mnie dubbing też nie jest potrzebny." i zgodził się z tym Opium oraz xDominik, jednak jak "wejdziemy" kilka postów wcześniej, zauważymy, że sam xDominik napisał do Opiuma "Wcale nie masz racji dubbing jest wielkim urozmaiceniem. Super jest usłyszeć głos pirata który do ciebie mówi, a nie zasraną ciszę przy rozmowie... " Jedno pytanko, o co tutaj chodzi?

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Dubbing jest jak najbardziej okej, z tego co widać i słychać na filmach wydaje się być techniczne super+ super wygląda jak koleś macha ryjówką i łapami a nic nie słychać  :pokerface:

Gothic najlepszy

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
O to chodzi, ze dubbing powinien zostac wydany po modyfikacji, a nie opozniac premiere jej samej.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Nigdy nie ogarniałem logiki niektórych ludzi piszących tutaj. Nie podoba się dubbing, nie "zaznaczaj" go podczas instalacji (bo tak to chyba będzie wyglądać) lecz jak chcesz konstruktywnie ocenić dubbing to zrób to, ale nie w stylu:

Zjeżdżając na inny temat... niech mi kilka osób napisze do czego zmierzają. Po pierwszym poście Opiuma, Spartakus daje mu propsa bo go popiera (tak to odbieram, jednak sam Spartakus nagrał dubbing do moda, o co kaman?). Natomiast siewka181 napisał, "Dla mnie dubbing też nie jest potrzebny." i zgodził się z tym Opium oraz xDominik, jednak jak "wejdziemy" kilka postów wcześniej, zauważymy, że sam xDominik napisał do Opiuma "Wcale nie masz racji dubbing jest wielkim urozmaiceniem. Super jest usłyszeć głos pirata który do ciebie mówi, a nie zasraną ciszę przy rozmowie... " Jedno pytanko, o co tutaj chodzi?

Brak własnego zdania, brak konsekwentności w swoich poglądach, ślepe podążanie za innymi nie koniecznie mądrzejszymi - typowa mentalność gimba :ok:

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Fajny mod, na pewno zagram

No właśnie, co tam się dzieje za tymi Wrotami, odpoczynek czy coś się dzieje? :-)

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

Ogólna dyskusja o modyfikacji
#545 2013-07-29, 22:33(Ostatnia zmiana: 2013-07-29, 22:35)
O co chodzi? Mi się raczej wydaje, że niektórzy ludzie tutaj to tylko zwykłe chorągiewki.

Edit :
Baggio, co ma się dziać? Są w końcu wakacje. Czas, w którym się odpoczywa. Może oni chcą odpocząć od moda i zająć się sobą. Skończą się wakacje, to może zabiorą się za niego w pełni.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Ali G ju tokin tu mi?
Wyraziłem moje zdanie że dubbing wyglada na zrobiony dobrze plus ludzik machający ustami i cisza są chore więc spierdalajcie  :ok:

Gothic najlepszy

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Nie, już edytowane.

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
O to chodzi, ze dubbing powinien zostac wydany po modyfikacji, a nie opozniac premiere jej samej.
Dziwne założenie, z pewnością takim nie kierują się twórcy Złotych Wrót, a co dopiero sam Sentarion. Poza tym, jak nie mają innego wyboru to premiera będzie się opóźniać, to nie jest ich problem. Wytrwali poczekają nawet i kolejne 5 lat choć jestem przekonany, że już w tym roku ujrzymy Złote Wrota w świetle dziennym.

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Brak własnego zdania, brak konsekwentności w swoich poglądach, ślepe podążanie za innymi nie koniecznie mądrzejszymi - typowa mentalność gimba :ok:  

Wiesz... dla mnie słowa typu "Nie rozumiem, po co Ci ten dubbing." nie są dobrym określeniem własnego zdania.

KUBII

KUBII

Użytkownicy
posty22
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mody pokroju Złotych Wrót powinny być pełnowartościowe i wypuszczone z jak najmniejszą ilością bugów + dubbing  :ok:  
Jeśli nawet miałoby to trwać jeszcze 2 lata.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Ogólna dyskusja o modyfikacji
#551 2013-07-29, 22:46(Ostatnia zmiana: 2013-07-29, 22:47)
Pierdolisz. Jak coś robić to raz a porządnie/dokładnie/do końca ... anyway

@Up Martinos:
Istnieje coś takiego jak opcja "Edytuj post"

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Istnieje coś takiego jak opcja "Edytuj post"

Wiem, ale brzydko by to wyglądało. Chociaż bardziej byłem pewien, że ktoś zdąży coś napisać. Czasami jest niezły spam  ;d

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nawet jeśli kurwa przewijacie te dialogi jak szybciej rpzeczytacie od dubbingu w tle, to lepiej, jak sie słucha tego dubbingu już przechwile, niż ta cisza, która już po tylu wydanych modach może nawet wkurwiać. Twórcy moda wychodzą z zajebistą inicjatywą, żeby gra była lepsza, a ci jeszcze dupki spinają, kopalnia beki normalnie xD.

Głuchy nie słyszy a chodzi i żyje.
Kurwa to może z tego moda wyjebmy wszystko co się da i niech udostępnią tylko dialogi(w Wordzie, nie do odsłuchania, żeby było wygodniej dla was), to będzie dopiero pieprzona fabryka zabawy!

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Ach tak? W Nocy Kruka można zdobyć, powiedzmy, 50 poziomów. Załóżmy, że chcesz się ładnie nauczyć 120 siły, 80% w broni, opanować język budowniczych, otwieranie zamków i przyrządzanie mikstur siły. Zostaje ci więc dokładnie 9 albo 10 punktów na złodziejstwo, wyuczenie profesji, sprawianie smoków, zabawę w myśliwego i kucie broni z rudy.
Załóżmy, że chcesz sobie na początku sprawić miecz mistrzowski, żeby pokoksić trzy pierwsze rozdziały. Potrzebujesz 60 punktów zręczności, czyli 80 punktów nauki. Skoro masz już ładną zręczność, to postanawiasz zostać złodziejem i wszystkich pookradać. Wydajesz więcj kolejne 15 punktów. Teraz przychodzi czwarty rozdział i chcesz zwiększyć zadawane obrażenia, więc uczysz się coraz więcej siły, która przecież wpływa nawet na obrażenia zadane mieczem mistrzowskim. Do 50 poziomu możesz teraz nauczyć się jej znacznie mniej, a w pewnym momencie znajdujesz lepszą broń i zręczność idzie w zapomnienie. Ostatecznie jesteś więc o wiele słabszy.

Pytam więc autora ;) jak dokładnie będzie to wyglądało w Złotych Wrotach?
Sam jeszcze dokładnie nie wiem, bo nie grałem w całość moda, tylko w poszczególne rozdziały, to się okaże w czasie alpha i beta testów, wtedy będziemy jeszcze balansować rozgrywkę, ale raczej jestem za bogatszą możliwością rozwoju postaci.

Od siebie jeszcze dodam, że są wakacje, wiec prace idą wolniej, ale już niedługo powinno się pojawić jakieś bardziej konkretne info na temat postępów.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Baggio, co ma się dziać? Są w końcu wakacje. Czas, w którym się odpoczywa. Może oni chcą odpocząć od moda i zająć się sobą. Skończą się wakacje, to może zabiorą się za niego w pełni.

Takie komentarze są do dupy, bo w wakacje jest czas wolny i trzeba odpoczywać, a w roku trzeba się uczyć, ile razy ja to już słyszałem. Pewne rzeczy są oczywiste, albo ktoś chce skończyć moda i się do tego przykłada, albo traktuje to jak jakieś obciążenie, i wisi mu czy mod zostanie ukończony czy nie.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Dla mnie dubbing też nie jest potrzebny.
Dla mnie też nie jest potrzebny, bo w moda grać nie będę, a jednak podkładalem głos (trochę szkoda, że już za późno na podrzucenie nowych nagrań, bo mam lepszy sprzęt niż wcześniej). Szok. Poza tym ten mod nie jest tylko dla ciebie i nie ty o dubbingu decydujesz.

Ja osobiście szybciej czytam te dialogi niż dubbing idzie i pomijam ba nawet nie słucham dubbingu.
Super, ale to ty. I prawie każdy szybciej czyta i... co z tego? Na ogół ludziom jest jednak milo, że mogą usłyszeć głos postaci.

Głuchy nie słyszy a chodzi i żyje.
Są też ludzie z zespołem Downa. Chodzą i żyją, ale co to za życie?

Wnioskuje ze ci dubbing jest potrzebny do poznania fabuły ?
Nie, źle wnioskujesz

A (za przeproszeniem) ty kurwa mac umiesz czytac ?(bez obrazy ale musze podkreślić pikanterię zdania)
Ja umiem czytać, Ty nie. Albo po prostu nie umiesz wnioskować. Pikanterii nie podkreślileś.

za przeproszeniem
Nie przyjmuję przeprosin.

bez obrazy
Chowam urazę.

Pierdolisz. Jak coś robić to raz a porządnie/dokładnie/do końca ... anyway
On tłumaczył czyjeś postępowanie, a nie zaprezentował swoje.

Takie komentarze są do dupy, bo w wakacje jest czas wolny i trzeba odpoczywać, a w roku trzeba się uczyć, ile razy ja to już słyszałem. Pewne rzeczy są oczywiste, albo ktoś chce skończyć moda i się do tego przykłada, albo traktuje to jak jakieś obciążenie, i wisi mu czy mod zostanie ukończony czy nie.
Gdybym był modderem i przeczytałbym kilka takich komentarzy pod rząd, rzuciłbym produkcję w cholerę i kazał wypierdalać. Albo moda bym skończył, zaprezentował zajebisty trailer, a modyfikacji bym nie wydał.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Sentarion, mod jest skryptowo jest skończony w całości i teraz zajmujecie się dubbingiem, testami i poprawianiem bugów? Czy macie w planach dodać, usunąć lub zmienić kilka rzeczy?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Mod jest gotowy w 99%, oczywiście jeszcze część rzeczy zmieniamy, dodajemy, ale to raczej kosmetyka. Gdy będzie skończony dubbing zajmiemy się tylko testami i poprawianiem błędów.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Ziomuś wiesz co  to ironia ?
To nie miało wcale nic podkreślać i nigdzie nie decyduje o dubbingu poprostu wyraziłem zdanie na ten temat.
Nikomu nie karze zaprzestawać robienia dubbingu będzie to bedzie nie to nie proste jak jebanie.

2.
Ty grasz w gothica po swojemu ja po swojemu.
Często grając w gothica odkładam słuchawki i słucham telewizji.
Także wież z tym głuchym to nie bierz tego dosłownie.

A i chowaj sobie urazę(choć nie obraziłem cię bo umieszczenie w zdaniu słowo kurwa nie mające na celu nikogo obrażać nie jest obrazą).
Jak to mówią.

Wyjebane jajca.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

0 użytkowników
Do góry