Szata asasyna z Assassin's Creed 14475 17

O temacie

Autor Nekron197

Zaczęty 10.07.2012 roku

Wyświetleń 14475

Odpowiedzi 17

Nekron197

Nekron197

Użytkownicy
posty192
Propsy13
  • Użytkownicy
Czy wie ktoś czy można przegrać szate Altaira z AC do G2NK jako zbroje?
zależy mi na tym bo by bardzo pasowało.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Jebnąłbym fejspalmem, ale widziałem kiedyś model który by wszedł do gothic, tylko chyba płatny był.
Ogólnie to jak znajdziesz model, to nawet Ci się riggiem zajmę, więc połowę roboty za ciebie odwalę.

Musisz znaleźć bardzo nisko poligonową wersję ów szaty, ewentualnie wydobyć ją z plików gry (o ile się da) i ją samemu "odchudzić".

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Chodzi o zbroję asasyna? Hmm... Chyba widziałem coś takiego na WoG'u...

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Nekron197

Nekron197

Użytkownicy
posty192
Propsy13
  • Użytkownicy
Ehh... Nie chce przeróbki pancerza poszukiwacza...
Znalazłem pancerz Altaira, ale po pierwsze nie wiem jak tworzyć pliki asc, po drugie znając życie, ten model w ogóle nie będzie działał w grze... Mogę wysłać Model.

gothic1210
  • Gość
Ale wiesz,że przenoszenie plików między grami jest nie legalne? Poza tym taki  \model z AC ma zbyt dużo trójkątów, to są dwie zupełnie inne epoki w grafice, że to tak ujmę. Jakby cudem udało ci się to wrzucić to pewnie w momencie założenia pancerza wywaliłoby crasha, albo zaczęło ciąć.

Nekron197

Nekron197

Użytkownicy
posty192
Propsy13
  • Użytkownicy
Czemu niby nie legalne, to autor modeli na tym filmiku musiałby być już w więzieniu
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=i4-k-HMDKDY
[/media]

gothic1210
  • Gość
Czemu niby nie legalne, to autor modeli na tym filmiku musiałby być już w więzieniu
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=i4-k-HMDKDY
[/media]
Po prostu nikt tego nie sprawdza. Moderzy przymykają na to oko, bo kto z Ubisoftu tu wejdzie i będzie cię ścigał?  :D  No własnie.  Raczej ich nie obchodzi forum do modowania Goticzka. Co nie zmienia faktu, że przeniesienie modelu, tekstury z innej gry do kolejnej jest samo w sobie łamaniem praw autorskich.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wsadzisz zbroję z AC do Gothic'a, to wiedz, że model będzie albo za mały, albo za duży i Gothic NIE BĘDZIE Ci wczytywał tej zbroi, twoje ciało po prostu zniknie - będziesz niewidzialny.

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Nie wsadzi, bo goticzek nie ogarnie takiej liczby tri.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wsadzi, wsadzi. Jak już mówiłem, Gothic po prostu nie odczyta modelu na postaci, w ekwipunku ani na ziemi.

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
Nekron197 a może chciałbyś zbroje nordmarczyka z gothic 3? http://s6.ifotos.pl/img/NrdElitej_rexrhsh.jpg

baronWojny

baronWojny

Użytkownicy
posty8
Propsy5
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
WOW no zbroja doprawdy zajebista  :ok:   . Jak Nekron197 nie chce to ja mogę wziąć  :lol:

kiedyś zrobię poradnik do VDFS'a ;_;

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Gizborn masz na zbyciu ten pancerz!? Przednia robota. A co do szaty Altaira to rzeczywiście jest to nie legalne i nie do zrobienia, gdyż jak napisał Ezzam gothic nie ogarnia liczby tri, próbowałem ale gówno się udało. W G3 było by to możliwe ale nie wiem czy wgl się da cokolwiek wsadzić do Gothica 3 bo nie moduje go  :lol:

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
Gizborn masz na zbyciu ten pancerz!? Przednia robota. A co do szaty Altaira to rzeczywiście jest to nie legalne i nie do zrobienia, gdyż jak napisał Ezzam gothic nie ogarnia liczby tri, próbowałem ale gówno się udało. W G3 było by to możliwe ale nie wiem czy wgl się da cokolwiek wsadzić do Gothica 3 bo nie moduje go  :lol:
Dałoby rade wsadzić zbroje Altaira, tylko najpierw trzeba był zredukować liczbę trójkątów do ilości którą gothic będzie w stanie uciągnąć, a jest to około 4000 maks. No ale po redukcji szata nie będzie tak ładna. Zawsze można zrobić nowy podobny model z małą ilością trójkątów o też dobrym efekcie :D  . Spójrzcie tutaj http://www.studiogmsoft.com/199646_1199230166_large.jpg . 667 TRIS !!! Jest możliwość wsadzenia do gothic 3 nowych zbroi, tu jest dowód: http://www.abload.de/img/new_armors_3zuo3j.jpg - zbroja paladyna z gothic 4, a tu zbroje z gothic 2 http://www.worldofgothic.de/screens.htm?dir=gothic3_content-mod_v2.6 . A co do pancerza to mam go, daj mi swoje gg to Ci wyśle.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

Kantazar

Kantazar

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Ja mam gdzieś u siebie w kompie szatę assassina z AC1, jakby ktoś umiał z nią coś zrobić to mogę podesłać.

Kantazar

Kantazar

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyślij mi ją. Kumpel potrafi się bawić a potrzebujemy model bo nie ma jak zrobić. Załatwię ci to mi też się przyda.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry