Wyniki nauki 98216 361

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 20.06.2012 roku

Wyświetleń 98216

Odpowiedzi 361

Wonski

Wonski

Gry (themodders@telegram)
radio engineer
posty256
Propsy91
ProfesjaProgramista
  • Gry (themodders@telegram)
  • radio engineer

Wonski

Wyniki nauki

I to nie była propozycja normalnego etatu, tj 15k na rękę  :D
To pewna informacja? Jakie mają wymagania?

kilka przykładowych ofert stażu/praktyk w samsungu:

Bylo tego więcej, ale większość już wygasła.
Wymagania nie są straszne, myślę ze do spełnienia dla każdego kto już trochę w tym siedzi (m.in. dla mnie).

A jeżeli Ci chodzi o oferty pracy na poziomie 15k na rękę (informacja w ofercie) to tez jest mnóstwo ofert, tylko wymagania są spore. Przede wszystkim to chcą dzików z wieloletnim doświadczeniem w wytwarzaniu oprogramowania rożnego rodzaju.
Wystarczy wejść na stronę samsunga i zobaczyć co oferują i czego za to oczekują.

Ale...
jak czytałem opinie na temat tego oddziału to podobno jest to typowe kopro bez możliwości rozwoju, koreański management traktuje polaków jak "ten gorszy sort". Oczwiscie to są opinie znalezione w internecie, jak jest naprawdę to nie mam zielonego pojęcia.

Wonski

Wonski

radio engineer
posty256
Propsy91
ProfesjaProgramista
  • radio engineer

Wonski

Wyniki nauki
#321 2017-06-30, 01:45(Ostatnia zmiana: 2017-06-30, 04:33)
Dobra,
jako świeżo upieczony maturzysta pochwalę się swoimi wynikami (podane w procentach):

Matma podstawa/rozszerzenie: 74/24
Polski pisemny/ustny: 53/100
angielski podstawa/rozszerzenie: 94/58
angielski ustny: 100
informatyka: 22

Najbardziej mnie boli wynik z informatyki, bo szedłem na totalnej wyjebce i na pewniaka.
A gdy już przyszło co do czego to nawet zadania z programowania ledwo co ruszyłem :D
Pamiętam doskonale te 3 godziny.. całe życie mi przeleciało przed oczami :D

Na Wrocław to zdecydowanie za mało, ale na Lublin lub Rzeszów powinno wystarczyć w zupełności..
Miałem też plan B:
załatwiłem sobie pozwolenie na służbę w Legii Cudzoziemskiej, al w tym wypadku już raczej nie będzie mi to potrzebne :D

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Po co sobie załatwiać pozwolenie na służbę w Legii Cudzoziemskiej? I tak nikt nie patrzy czy służysz legalnie czy nie.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Wonski

Wonski

radio engineer
posty256
Propsy91
ProfesjaProgramista
  • radio engineer

Wonski

Wyniki nauki
Jakbym wrócił do Polski to mógłbym mieć z tego tytułu nieprzyjemności..
tzn sprawa w sądzie i max co mógłbym dostać to zawiasy i zasrane papiery, a tak to wszystko legalnie

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dobra,
jako świeżo upieczony maturzysta pochwalę się swoimi wynikami (podane w procentach):

Najbardziej mnie boli wynik z informatyki, bo szedłem na totalnej wyjebce i na pewniaka.
A gdy już przyszło co do czego to nawet zadania z programowania ledwo co ruszyłem :D

Na Wrocław to zdecydowanie za mało, ale na Lublin lub Rzeszów powinno wystarczyć w zupełności..
Czy ja wiem? To zależy od progów, ale ogólnie łatwiej się dostać niż utrzymać.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Jakbym wrócił do Polski to mógłbym mieć z tego tytułu nieprzyjemności..
tzn sprawa w sądzie i max co mógłbym dostać to zawiasy i zasrane papiery, a tak to wszystko legalnie
mam znajomego jeszcze ze szkoły średniej który służył w legii, regularnie odwiedza polskę.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra,

Miałem też plan B:
załatwiłem sobie pozwolenie na służbę w Legii Cudzoziemskiej, al w tym wypadku już raczej nie będzie mi to potrzebne :D

W zasadzie mógłbyś spróbować sił na Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, na informatykę. Może by pykło.

Ale jak Adanos napisał, łatwiej się dostać niż utrzymać. Szczególnie możesz mieć problem z matmą, skoro udało ci się rozsz. napisał tylko na 24 punkty.

A propo Samsunga (wiem że post z zeszłego roku): co prawda pracuję z zespole testerskim, a nie w developerskim, jednak mam kontakt z devami.

Ale...
jak czytałem opinie na temat tego oddziału to podobno jest to typowe kopro bez możliwości rozwoju, koreański management traktuje polaków jak "ten gorszy sort". Oczwiscie to są opinie znalezione w internecie, jak jest naprawdę to nie mam zielonego pojęcia.
W zasadzie bym się zgodził, dodałbym jeszcze że mało płacą  :F Koreańczycy raczej lubią Polaków a management generalnie tylko zajmuje się biznesem i się nie wpierdala do roboty (a na pewno nie zwykłym programistom).

Jeżeli zdecydowałbyś się na WWA i znalazłbyś ofertę Samsunga w której spełniasz wymagania to mógłbym cię polecić. Może nie jest to praca marzeń, ale jednak jest to jakiś wpis do CV i nie jest to januszsoft.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ogólnie ostatnio stwierdziłem, że korpo są najlepsze, jeśli chcesz przejść na emeryturę. Dużo opieprzania, mało ciekawej roboty typu programowanie maili. Ogólnie rekrutacje są dość długie, kilkuetapowe, a jeśli nie zdecydują się cię zatrudnić, to albo nie napiszą nic, albo napiszą, że mają lepszych kandydatów. Zazwyczaj nie odpisują na prośby o podanie przyczyny, w czym można się podszkolić, co źle poszło.
Czasami jest tak, że piszą w ogłoszeniach o pracę, że szukają do nowego projektu, a okazuje się, że jest to projekt z zagranicy. Więc tak jest nowy, bo w Polsce nie był robiony, ale stary ze względu, że ktoś już pracował. Chociaż zawsze można pójść na 3 miesiące i przekonać się czy warto gdziekolwiek pracować.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
21% z angielskiego, 21% z wosu rozszerzony, 14% z matmy i 32% z polskiego. Klekajcie kurwa xDDD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
21% z angielskiego, 21% z wosu rozszerzony, 14% z matmy i 32% z polskiego. Klekajcie kurwa xDDD
żona jest w fatimie, poproszę ją o modlitwę za te 14% xD

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Uważaj, bo zaraz Cię Mac Dun pojedzie ze swoimi wysokimi wynikami z maturki  :trollface:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Uważaj, bo zaraz Cię Mac Dun pojedzie ze swoimi wysokimi wynikami z maturki  :trollface:

Jakbym się tym przejmował...

Powiem Wam szczerze, że 14% to i tak dużo - zrobiłem tylko zamknięte i wszystko na chybił trafił xDD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
no jakbyś tak totka skreślał to miałbyś 14% z miliona, to ile to będzie? xD

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam kalkulator, kazz xD

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Mam kalkulator, kazz xD
tak.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Nie wiem czy jest się czym chwalić. Średnio rozgarnięty gimnazjalista jest w stanie zdać maturę bez większego przygotowania.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Uuu, pan powaaaaażny.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No ja w ogóle nie przykładałem do tego wagi - nawet 5 minut nie poświęciłem na nauke. I co? Mam płakać? Że nie mam papierka który nie jest zupełnie mi do niczego potrzebny? xDDD

KOMPUTER:
Spoiler

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Werewolf, ale teraz przeszedłeś z jednej skrajności w drugą. Jak Ci papier nie jest potrzebny to powodzenia. xd

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
To po co w takim razie pisałeś? Zgodzę się, że matura jeśli ktoś nie planuje studiów nie ma dużego zastosowania, co nie zmienia faktu, że jest bardzo łatwa i trudno jest jej nie zdać :F

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry