Problemy z fabułą/zadaniami 564542 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 564542

Odpowiedzi 1539

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
czy misja w gildii kupców, ta z żywnością dla paladynów jest ostatnia ? jestem w 2 rozdziale

Nie, nie jest ostatnia. Przed tobą jakieś 3 zadania. W kolejnym rozdziale będzie możliwość dostania nowych zadań.

Ps. Faktycznie, jest zbroja magnata, ale nie w skrzyni, do której daje klucz Cliff. Jakaś osoba pisała, że ta zbroja jest w małej wieży obok Udara w skrzyni, a Cliff daje chyba klucz do skrzyni w najwyższej wieży. To tylko moje przypuszczenia, nigdy tej zbroi nie znalazłem.

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja mam inne pytanie.
Będąc przed wejściem do Jarkendaru w 2 rozdziale miałem już 100 wytrzymałości (nauka i bugowanie potki)
Ale jak przeszedłem do ów lokacji po walce z jednym kamiennym strażnikiem zauważyłem,że 1 cios to jeden ubytek paska.
Tak jakbym miał znów 10...
Co się stało?
I czy da się przerabiać zbroję z płytek pancerza?
Młot Terakota jest pilnowany przez potężnego golema :)  Na szczęście ciągle się cofał jak machałem mu przed twarzą "orkijską pałką" - w sumie to dziwna nazwa... czemu nie orkowa pałka?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Ale jak przeszedłem do ów lokacji po walce z jednym kamiennym strażnikiem zauważyłem,że 1 cios to jeden ubytek paska.
Tak jakbym miał znów 10...
Co się stało?

Zacznij myśleć, gdy mieczem wali się w kamień to miecz się tępi prawda? A jak się użyje młota, to kamień się kruszy prawda? Najlepiej będzie jak zdobędziesz młot adanosa, a kamiennych strażników na 1 hita będziesz mieć

I czy da się przerabiać zbroję z płytek pancerza?
Chyba nie, ale istnieje pas, który ulepszy ci tą zbroję +5 do ochrony jak będziesz miał właśnie ten pancerz na sobie

Zuluuu

Zuluuu

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Gdzie jest Tarrok ?:D

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Pomiędzy dawnym obozowiskiem Aidana z G1 a chatą Cavalorna jest wzniesienie. Na tym wzniesieniu, obok wieży będzie ognisko gdzie Tarrok będzie się naprarzał ze szkieletami.

Zuluuu

Zuluuu

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Hmm znalazłem te ognisko ale Tarroka tam nie było;/ z Urshakiem już gadałem. Byłem też tam noca i też go nie było.

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy
1.Musisz podejść do zamkniętej świątyni śniącego po wpis
2.Rozmowa z Xardasem
3.Rozmowa z Urshakiem
4.Rozmowa z Tarrokiem

Zuluuu

Zuluuu

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
1.Musisz podejść do zamkniętej świątyni śniącego po wpis
2.Rozmowa z Xardasem
3.Rozmowa z Urshakiem
4.Rozmowa z Tarrokiem
Dzięki wielkie :)

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
w którym rozdziale można zrobić ulumulu, i gdzie znajduje się świątynia śniącego ?

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Ulu-Mulu można zdobyć nawet w 2 rozdziale, no chyba, że w 1 przejdziesz kodami do GD. Świątynia Śniącego jest nad kopalnią Fajetha. Jest tam most pilnowany przez kilku orków. Przejdź przez niego i idź w lewo pod dużą skałę. Tylko nie bodejdź za blisko. Na tyle, aby pojawił się wpis w dzienniku.

Rolnik

Rolnik

Użytkownicy
posty70
Propsy20
  • Użytkownicy
w którym rozdziale można zrobić ulumulu, i gdzie znajduje się świątynia śniącego ?
Czyżbyś nie grał w Gothic 1 że nie wiesz gdzie jest Świątynia? ;]

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nim wkroczyłem do Jarkendaru miałem 30 intelektu. Teraz mam 5. Znów coś nie halo. Próbowałem 2 razy przed wejściem wczytywać.
Natomiast wytrzymałość mi się popsuła. Bo nawet jeśli mam 100 wytrzymałości to jakim cudem 2 Serafisy odnawiają mi full wytrzymałości? powinnem dostawać 15pk - 10 +5%. A odnawia pół paska...
włozyłem kamień ogniskujący w świątyni w której się zaczyna Jarkendar.
Użyłem teleportu i?
Wylądowałem w Kanionie z Biblioteką.
Wróciłem portalem i byłem w kręgu nieaktywnych portali z tym, że zamiast 1 aktywnego były już dwa: Kanion i świątynia.
Nie trzeba kraść kluczy w klasztorze Ognia. Wystarczy bug.
Podchodzisz do drzwi i wchodzisz w nie idąc bokiem. po pewnej chwili przerzuca na drugą stronę.
Mi najczęściej się trick udaje jak się skradam.
No ja grałem pierw w Gothica II potem daleko daleko po w GI bo nie wiedziałem jak się struje... Uważałem się za nie wiem kogo bo zamiast czytać książeczkę z sterowaniem powaliłem sprawę :)
I piszę tu do koksikmajora.
Nie wciskaj mi kitu, że przez to,że ostrzem bije kamień tracę szybko wytrzymałość.
Biłem je orkijską pałką a to broń 2ręczna obuchowa. Nie wiem gdzie pisałem, że zadawałem ciosy mieczem ale NIE TU.
Chyba oczywiste - wnioskuję po golemach - że na kamień to tylko obuch.
Nie jestem tępy. Prędzej ty bo wymyślasz niestworzone historie.

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Zauważyłem, że różne bronie zużywają różną ilość wytrzymałości, więcej obuchowe. Przykładowo walcząc mieczem potrafię zadać kilkanaście-kilkadziesiąt ciosów, z młotem zadam tylko kilka... Trzeba albo jakoś przeboleć, albo starać się mieć cały czas 100% życia.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
czy przedmioty do ulumulu nauczymy się wydobywać po zaakceptowaniu misji, czy trzeba się tego nauczyć ? (chodzi mi o to czy uda mi się zdobyć róg cieniostwora bez uczenia się tego)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mozesz kupic, znalezc, ewent. wydobyc, ale raczej tego trzeba sie nauczyc.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Stwierdzam, że gra to jeden wielki bug.
Już wyjaśniam czemu tak myślę.
Otóż grając 1 raz w Rrturninga z 2 tygodnie temu zostałem magiem ognia.
Dobrze się mi nim grało do momentu dotarcia do Jarkendaru bo tam to strasznie słabo mi już szło.
Postanowiłem, że zagram sobie w straży. Zapisałem sobie grę magiem.
Zostawiłem 3 zapisy z statusem pobytu w Jarkendarze.
I grałem wojownikiem.
Obecnie jestem w Jarkendarze i tak:
Potwory które ubiłem magiem ognia - nie ma ich teraz jak gram wojownikniem.
Roślinki które pozbierałem - brak obecnie. Tam gdzie są Magowie Wody była istna plantacja jagód leśnych i dzikich a mam pustki.
Już wiem skąd działający portal do Kanionu, chociaż tam nie byłem.
Brak Jacka Alligatora czatującego i śledzącego Magów.
Jak kładę się spać, nie ma opcji śpij. Leżę i tyle. To samo się tyczy śpiwora. Jedyne co to się na nim kręcę w kółko w pozycji leżącej.
Nie wiem co jeszcze. Nie szedłem do piratów bo i tak bym nie zastał brzytwiaków w Kanionie więc automatycznie misje się pieprzą.
Mam tylko 5 intelektu. Przed wejściem do Jarkendaru miałem 30!!
Ma ktoś jakieś rady?

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
najprawdopodobniej źle zainstalowałeś i tyle... relinstal moze pomóc

Gdzie znajdę Cor Angara ? wiem że jest gdzieś za palisadą, mam 2 rozdział i chcę aby wrócił do tego obozu w Khorinis

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
najprawdopodobniej źle zainstalowałeś i tyle... relinstal moze pomóc

Gdzie znajdę Cor Angara ? wiem że jest gdzieś za palisadą, mam 2 rozdział i chcę aby wrócił do tego obozu w Khorinis

Poszukaj jego domku przy palisadzie orków, od strony wewnetrznej. Góra jego domku wystaje ponad mur tak, ze widac go od zewnatrz.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kyubie.
Ale słuchaj. Wczytałem moment nim wszedłem do Jarkendaru. Czujesz?
I śpiwór mi działa, mam normalną wytrzymałość intelekt i wogóle.
Wszystko psuje się w Jarkendarze.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Mam problem z 2 opiekunem. Mam 3 rozdział, pogadałem z Moriusem i co mam dalej zrobić? Gadałem o tej księdze z Parlanem, ale mi nie powiedział nic co warto by było zapisać w dzienniku, więc... Gdzie tkwi problem?

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

0 użytkowników
Do góry