Problemy z fabułą/zadaniami 569062 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 569062

Odpowiedzi 1539

Rolnik

Rolnik

Użytkownicy
posty70
Propsy20
  • Użytkownicy

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie znalezć jeszcze trzy płytki pełzacza poza Górniczą Doliną i Jarkendarem? Potrzebne mi dokładnie trzy płytki. A zabiłem juz pełzacze w jaskini z próby ognia, jednego pełzacza w kopalni za słonecznym kręgiem oraz te, które gniezdziły się w obozie Dextera. Da się znalezć albo kupić gdzieś jeszcze 3 płytki?

Chyba wiem o co wam chodzi z tym zadaniem z płytkami. Podejrzewam ze wam się ono buguje przy przechodzeniu do Jarkendaru i górniczej doliny. A trzeba je zrobić od razu.

A tak poza tym gdzie zdobyć osełkę do ostrzenia mieczy? Obiło mi się ze ten przedmiot mozna dostać za ukończenie zadania ze zbroją z pancerzy pełzaczy, ale ja dostaję korzuch.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie znalezć jeszcze trzy płytki pełzacza poza Górniczą Doliną i Jarkendarem? Potrzebne mi dokładnie trzy płytki. A zabiłem juz pełzacze w jaskini z próby ognia, jednego pełzacza w kopalni za słonecznym kręgiem oraz te, które gniezdziły się w obozie Dextera. Da się znalezć albo kupić gdzieś jeszcze 3 płytki?

Chyba wiem o co wam chodzi z tym zadaniem z płytkami. Podejrzewam ze wam się ono buguje przy przechodzeniu do Jarkendaru i górniczej doliny. A trzeba je zrobić od razu.

A tak poza tym gdzie zdobyć osełkę do ostrzenia mieczy? Obiło mi się ze ten przedmiot mozna dostać za ukończenie zadania ze zbroją z pancerzy pełzaczy, ale ja dostaję korzuch.
Pierwsze słyszę o przenośnej osełce. Za tamto zadanie dostałem śpiwór. Co do płytek pełzaczy to idź do małej piramidy w Khorinis, użyj przełącznika - otworzy się grota w pobliskiej jaskini i tam powinny być pełzacze (i golemy). Oczywiście zakładam że masz umiejętność zdejmowania pancerzy.

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Ta ostrzałka nie jest przenośna, tylko jakoś tak głupio to zrobiono, ze ona jest potrzebna do ostrzenia na kamieniu. Chciałem zobaczyć czy się opłaci ostrzyć i sprzedawać zardzewiałe miecze ;)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To gdzie ją znalezc?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
Mam pytanie odnośnie misji 2-go opiekuna. Mam wszystkie składniki potrzebne do stworzenia mikstury. Tzn- Serce luciana, czarną perłę, siarkę, menzurkę, esencje many, skręta bagiennego ziela. Co teraz zrobić? Podchodzę do stoliku alchemicznego i nie mam żadnej nowej opcji.

Rolnik

Rolnik

Użytkownicy
posty70
Propsy20
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie misji 2-go opiekuna. Mam wszystkie składniki potrzebne do stworzenia mikstury. Tzn- Serce luciana, czarną perłę, siarkę, menzurkę, esencje many, skręta bagiennego ziela. Co teraz zrobić? Podchodzę do stoliku alchemicznego i nie mam żadnej nowej opcji.
A czy to aby wszystkie ingrediencje potrzebne do tego? Nie wiem czy nie potrzeba było przypadkiem oprócz skręta, normalnego ziela.

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha

Legal

Problemy z fabułą/zadaniami
#487 2013-03-01, 20:34(Ostatnia zmiana: 2013-03-01, 20:39)
Sprawdzę, jak coś napiszę w edicie.

@EDIT Działa, jednak zamiast skręta miałem dać bagienne ziele  :lol:  . Dzięki za pomoc :P.

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
To gdzie ją znalezc?

Sam bym chciał wiedzieć gdzie ją znalezć albo ewentualnie poznał bym kod. Odnawianie złomu fajnie się kojarzy :D  A moze dało by radę sprzedać to pózniej u kowala  ;)

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moze mi ktoś napisać zadania od piratów dodane w Returning? Głównie mi chodzi o to od kogo się je bierze i kiedy.
Zrobiłem 2 dla Abigail (miecz i amulet dla Hanny), wiem że jeszcze chyba kilka jest ale nie wiem gdzie, skąd, od kogo i kiedy je dostać.
Powiedziałem Gregowi o Kruku,kopalni złota,zabiłem brzytwiaki,oczyściłem plaże na północy,zdobyłem kompas dla Garetta, Skipowi oddałem grog,znalazłem Angusa i Hanka (całe zadanie zrobiłem), Samuelowi dałem przepisy od Snafa, zabiłem bandytów z wieży, znalazłem tego co wpadł do szczeliny i umarł, doniosłem mięso Morganowi i informacje o drewnie dla tego co stoi przy palisadzie.
Tyle starczy żeby piraci w 7 rozdziale się dołączyli?
I jak pobłogosłowawić : Ciężki Pancerz Strażnika x5  (z bractwa). Da się tego jakoś nauczyć?
Gdzie zaczyna się chromanin?
Kogo wziąć do załogi na statek, czy opłaca się brać Vatrasa, czy lepiej zostawić go w mieście?

Wynagrodzę za odpowiedzi.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
U piratów są 2 plaże: ta z cieniostworem, topielcami i ta na której są ogniste jaszczury i sekstans Garetta, więc wyczyść drugą. Jak dobrze pamiętam, to Greg zleca odnalezienie skarbów, które zakopał, jeżeli nie oddało mu się skarbów, które on zakopał w Khorinis. A jak piraci nie zlecają ci kolejnych zadań, to pewnie wszystkie już zrobiłeś. Chromanin jest tam, gdzie w G1 był kamień ogniskujący, ten z podziemnej krypty. Był tam też talizman orków dla Miltena. Co do Vatrasa, to raczej nie. Z tego co czytam, to ludzie mają potem problemy - gdy przychodzi pora odpłynięcia z wyspy, i kapitam mówi, aby poinformować o tym wszystkich, to Vatras nie będzie chciał gadać, bo uważa, że "Bezi wstąpił sa ścieżkę zła" ( nie wiem, czy to u wszystkich, ale ponoć jest tak, że jak zabije się zombie gomeza, to on zalicza to do zabicia człowieka itp. więc może taki bug wystąpić również w VI rozdziale jak zabije się tego Pana Cieni i innych ) bo niby kogoś tam zabił itp. więc ja wolałbym go zostawić. Co do załogi, to Benneta, Miltena, Lestera, Diega, Laresa, Gorna ( Róg ), Lee. Najważniejsi, to taki Milten, bo potem można coś od niego kupić, od Benneta chyba też, Diego sprzedaje strzały, bełty itp. Te same + co w NK. Co do pancerza... Zagadaj do Darriona, Harada i do Marduka. Pewnie ktoś z nich będzie miał opcję pobłogosławienia. Ja np. jak nauczyłem się ulepszać zbroję paladyna 2x. to Harad powiedział, że Magowie Ognia potrafią pobłogosławić pancerz, więc być może Darrion też coś takiego powie, albo Harad czy Marduk. Ponawiam swoje pytanie: Kto uczy ulepszania Ciężkiego Pancerza Paladyna? Harad nie ma żadnej opcji dialogowej, to samo z Mortisem. Może jest jakiś inny kowal? Skoro taki Lord Hagen czy Varus ma ulepszoną ciężki pancerz, to powinna być możliwość dostania/wykucia takiego ulepszonego pancerza.

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Kto uczy wyrywania serc i rogów? najlepiej w Khorinis lub Jerkendar.
Czy otrzymanie trucizny z ogonów czy co to tam jest pełzaczy jest do czegoś potrzebne? Coś można z tym zrobić czy tylko dla kasy?

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
W khorinis nauczy cię Grom (chyba tak się nazywa) stoi niedaleko obozu myśliwych przy trollach.

Jak mogę zacząć misje zabójców ?

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Pewny nie jestem, ale wyrywania serc uczy chyba Gestath. Jest niedaleko kamiennej fortecy w Górniczej Dolinie. Wyrywania rogów uczy chyba Grimbald, ten myśliwy niedaleko czarnego trolla w Khorinis. Jak jesteś w Jarkendarze, to pójdź do Jacka Aligatora, może on tego uczy.

Ps. Jak jesteś w straży miejskiej i wykonasz chyba 3 zadania, to Lord Andre da ci zadanie na odszukanie tej gildii. Pogadaj z Cassią a dalej będziesz wiedział co robić. 2 sposób na dołączenie do nich ma związek z jakimś kupcem na G. Więcej nie wiem.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U piratów są 2 plaże: ta z cieniostworem, topielcami i ta na której są ogniste jaszczury i sekstans Garetta, więc wyczyść drugą. Jak dobrze pamiętam, to Greg zleca odnalezienie skarbów, które zakopał, jeżeli nie oddało mu się skarbów, które on zakopał w Khorinis. A jak piraci nie zlecają ci kolejnych zadań, to pewnie wszystkie już zrobiłeś. Chromanin jest tam, gdzie w G1 był kamień ogniskujący, ten z podziemnej krypty. Był tam też talizman orków dla Miltena. Co do Vatrasa, to raczej nie. Z tego co czytam, to ludzie mają potem problemy - gdy przychodzi pora odpłynięcia z wyspy, i kapitam mówi, aby poinformować o tym wszystkich, to Vatras nie będzie chciał gadać, bo uważa, że "Bezi wstąpił sa ścieżkę zła" ( nie wiem, czy to u wszystkich, ale ponoć jest tak, że jak zabije się zombie gomeza, to on zalicza to do zabicia człowieka itp. więc może taki bug wystąpić również w VI rozdziale jak zabije się tego Pana Cieni i innych ) bo niby kogoś tam zabił itp. więc ja wolałbym go zostawić. Co do załogi, to Benneta, Miltena, Lestera, Diega, Laresa, Gorna ( Róg ), Lee. Najważniejsi, to taki Milten, bo potem można coś od niego kupić, od Benneta chyba też, Diego sprzedaje strzały, bełty itp. Te same + co w NK. Co do pancerza... Zagadaj do Darriona, Harada i do Marduka. Pewnie ktoś z nich będzie miał opcję pobłogosławienia. Ja np. jak nauczyłem się ulepszać zbroję paladyna 2x. to Harad powiedział, że Magowie Ognia potrafią pobłogosławić pancerz, więc być może Darrion też coś takiego powie, albo Harad czy Marduk. Ponawiam swoje pytanie: Kto uczy ulepszania Ciężkiego Pancerza Paladyna? Harad nie ma żadnej opcji dialogowej, to samo z Mortisem. Może jest jakiś inny kowal? Skoro taki Lord Hagen czy Varus ma ulepszoną ciężki pancerz, to powinna być możliwość dostania/wykucia takiego ulepszonego pancerza.

Chcesz powiedziec, ze poblogoslawiles pancerz zanim go przekules na maksa? Bo jesli tak, to sie nie dziw, ze nie mozesz go 5 razy ulepszyc. To juz masz wyuczone, tylko jesli jest juz poblogoslawiony to raczej nie bedzie mozna (choc nie wiem bo nie gralem paladynem). Nawet na chlopski rozum - gdybys przekuwal blogoslawiona zbroje to stracila by to swoje blogoslawienstwo, naruszyłbyś ją, sprofanował. Ja tak to widze, jak jest naprawde to nie wiem.

Kto uczy wyrywania serc i rogów? najlepiej w Khorinis lub Jerkendar.
Czy otrzymanie trucizny z ogonów czy co to tam jest pełzaczy jest do czegoś potrzebne? Coś można z tym zrobić czy tylko dla kasy?

Mysliwi z obozu, Grom, Grimbald, Niclas, Gaan, popytaj ich :)

W khorinis nauczy cię Grom (chyba tak się nazywa) stoi niedaleko obozu myśliwych przy trollach.

Jak mogę zacząć misje zabójców ?

Zacznij wykonywać misje dla goscia Gallahada, mieszka w porcie (niedaleko tej calej Edny? Co robi zupe z zolwia i ryb). Domek poznasz po tym, ze jako jedyny w calym Khorinis ma drzwi.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
No właśnie nie pobłogosławiłem go, bo wiedziałem, że będą lepsze pancerze a tych nie mógłbym już nałożyć a nawet zdjąć tego pobłogosławionego pancerza. Napisałem, że Harad POWIEDZIAŁ o takiej możliwości, a nie, że go pobłogosławiłem. Mój problem polega na tym, że Harad nie ma opcji dialogowych, oprócz "chcę kupić od ciebie miecz z magicznej rudy". Po prostu po nauczeniu się przekuwania zbroi 2x zniknęły opcje dialogowe. No i właśnie nie wiem, czy to zamierzone, czy znowu jakiś bug albo może jest jakiś inny kowal Paladynów, który miałby taką możliwość? U strażników świątynnych, to przekuwania uczy Darrion, więc może u paladynów też jest taki "na wygnaniu"?

Ps. Dobra, wszystko działa. A tak wgl. to gdzie jest ten Banchmel z zadania "Czarna Brandy"? Wszystko przeszukałem z wyciągniętą kuszą i nigdzie go nie ma. Może gdzieś indziej poszedł? Sprawdzałem parę razy drogi, pobocza i miasto i nigdzie go nie ma.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak 2x? Przeciez przekuwania kazdej zbroi uczysz sie raz, a przekuwac możesz ją do 5 razy... sprawdz dobrze dziennik oraz czy masz wszystkie potrzebne do przekucia skladniki.

KOMPUTER:
Spoiler

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
A tak wgl. to gdzie jest ten Banchmel z zadania "Czarna Brandy"? Wszystko przeszukałem z wyciągniętą kuszą i nigdzie go nie ma. Może gdzieś indziej poszedł? Sprawdzałem parę razy drogi, pobocza i miasto i nigdzie go nie ma.
On jest przy gospodzie niedaleko mostu nakierowującego do Khorinis. Jeśli jednak go tam nie ma to istnieje szansa że nie zauważyłeś go i nie żyje.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Może ktoś podać kod na Haradrima, którego trzeba pokonać aby dojść do Haradrimów? Pierwszym razem był, pokonał mnie i wolałem wczytać save. Gdy znowu tam się przeteleportowałem, to jego już nie było. I tak ciągle.

SirSyriusz

SirSyriusz

Użytkownicy
posty24
  • Użytkownicy
Czy jak oddam paczkę Baltramowi i wpakuję Nagura za kratki to są tego jakieś negatywne konsekwencje, miałby on dla mnie jeszcze jakieś zadanie lub gildia złodziei nie da mi jakiegoś zadania czy coś?

0 użytkowników
Do góry