Problemy z fabułą/zadaniami 511819 1539

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 20.04.2012 roku

Wyświetleń 511819

Odpowiedzi 1539

juhas

juhas

Użytkownicy
posty40
Propsy12
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Potrzebujesz również skórę gada, w dzienniku w informacjach masz wpis Przekuwanie zbroi i tam Ci pisze co trzeba ;)

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Juhas tylko że ja miałem 88 inteligencji i teraz mam 6.

sługa Beriala

sługa Beriala

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
mam problem mam misje od 9 opiekuna i mam uwolnić ducha wody gadałem z ur-shak a on nic nie wie
 :[

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
nie wystarczą stalowe pręty, musisz jeszcze zorganizować inne składniki, szukaj w "informacje ogólne" powinno się nazywać "ulepszanie" albo coś w tym stylu(nawiasem mówiąc twoja głupota, bez urazy)

mam problem mam misje od 9 opiekuna i mam uwolnić ducha wody gadałem z ur-shak a on nic nie wie

idź w stronę świątyni śniącego, na ukos w prawo sa drzewa i inne rupiecie, są tam potwory, idź cały czas tamtą drogą w górę. Aż dotrzesz do obozu orków(ale wcześniej musisz mieć ulu muru inaczej orkowie cię zaatakują)

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Jest jakiś kod zwiększający Inteligencje? Bo jestem w 4 rozdziale ładnie przypakowana postać gram nekromantom ale z dziwnych przyczyn z 88 inteligencja zeszła mi 6 więc jest kod na INT?

sługa Beriala

sługa Beriala

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Jest jakiś kod zwiększający Inteligencje? Bo jestem w 4 rozdziale ładnie przypakowana postać gram nekromantom ale z dziwnych przyczyn z 88 inteligencja zeszła mi 6 więc jest kod na INT?

nie ma

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
No to znów od nowa trzeba grać.

sługa Beriala

sługa Beriala

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
:[  pomocy daje te 5 kamyków obok tego czarnego kamienia i nie wiem co dalej :(   :(   :(

chodzi o misje 9 opiekuna

juhas

juhas

Użytkownicy
posty40
Propsy12
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

juhas

Problemy z fabułą/zadaniami
#168 2012-11-25, 22:47(Ostatnia zmiana: 2012-11-25, 23:05)
Musisz przejść przez bramę otwieraną kołowrotem i następnie podchodzisz do takiej skały na środku ;)

Co do sposobu na podniesienie inteligencji:

W konsoli wpisujesz: hero export, następnie po wyłączeniu gry wchodzisz w folder z save'ami i otwierasz plik HERO_EXPORT. Szukasz tej linijki:
i wpisujesz sobie tam wartość 100. Zapisujesz plik, wchodzisz do gry, w konsoli wpisujesz hero import i możesz grać ;)

sługa Beriala

sługa Beriala

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Jestem po dworze irdorad wylodowłem na wyspie potem znalazłem ksiege i dałem ją miltenowi a on po dniu zniknął nie wiem co robić załadwiłem misje z jaskinią z rudą i z żywnością na statek

juhas

juhas

Użytkownicy
posty40
Propsy12
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

juhas

Problemy z fabułą/zadaniami
#170 2012-11-26, 17:00(Ostatnia zmiana: 2012-11-26, 17:03)
Tu się pojawiał bug, aby znaleźć Miltena wpisz goto waypoint sleeper. Przeniesie cie do jaskini w której jest demon i tam powinien być Milten

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Juhas dzięki !!

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Musisz przejść przez bramę otwieraną kołowrotem i następnie podchodzisz do takiej skały na środku ;)

Co do sposobu na podniesienie inteligencji:

W konsoli wpisujesz: hero export, następnie po wyłączeniu gry wchodzisz w folder z save#msg1061450ami i otwierasz plik HERO_EXPORT. Szukasz tej linijki:
i wpisujesz sobie tam wartość 100. Zapisujesz plik, wchodzisz do gry, w konsoli wpisujesz hero import i możesz grać ;)

W ten sposob da sie jakos zwiekszyc wplywy u bogow?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

juhas

juhas

Użytkownicy
posty40
Propsy12
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Specjalnie dla którejś osoby sprawdzałem, i niestety nie znalazłem linijki odpowiadającej za karme ;/ Spróbuj sam pokomibnować, może Ci się uda ;)

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za pomocą tego programu można zmienić karmę w zapisach gry do returninga.
Opis programu:
[ramka]To program czitujący ustawienia karmy… trzech zmiennych:
BELIARPRAYCOUNT
INNOSPRAYCOUNT
INNOSCRIMECOUNT
One znajdują się w pliku «SAVEDAT.SAW» addona «Returning» w innych modach i addonach tych zmiennych nie ma .

Co owe  zmienne znaczą:
Tak więc «BELIARPRAYCOUNT» raczej jest jasne,  pokazuje ilość karmy u Beliara i tu nie ma czego objaśniać. (Po prostu należy zmienić liczbę według waszego uznania ).
Następna zmienna «INNOSPRAYCOUNT» oznacza, ile wy “ na modliliście” dni u boga Innosa …
I ostatnia zmienna «INNOSCRIMECOUNT», ona odpowiada za wasze przestępstwa… za wszystkie, które popełniono w grze, tzn. ona odzwierciedla, ile nagrzeszyliście (zabijali, rabowali, okradali).

Więc z dwoma ostatnimi trzeba trochę wyjaśnić …. Wyliczenia w grze są robiony według dwóch z nich, tzn. to, co pokazuje statua Innosa, bierze się z wyliczenia według formuły:
Karma = INNOSPRAYCOUNT – INNOSCRIMECOUNT[/ramka]

Program do pobrania w załączniku w poście, niestety jest tylko w rosyjskiej wersji, więc zamiast normalnych znaków są krzaczki, ale można się bez problemów połapać o co chodzi.  Opis przetłumaczyłem z rosyjskiego forum http://rpgplays.ru/i...hp?topic=1737.0

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
To teraz takie pytanie, czy jeżeli zmniejszymy ostatnią wartość Vatras zapomni o naszych grzechach? Oraz: Czy jest jakiś uczciwy sposób na zmniejszenie ostatniej wartości? Złoto to nie problem

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie jest Gritta? Uciakł z jakimś kupcem. I jescze gdzie jest ten nowy mag który daje zadanie z jakimiś listami

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dajesz Thorbenowi kasę, by spłacił straż to Gritta się znajdzie po kilku dniach. Ponoć można jej samemu poszukać i jest w tym namiocie, gdzie idziemy na polowanie z Bartokiem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Ja ją właśnie kiedyś znalazłem w tym namiocie.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Bo ona po prostu tam jest.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry