Pomoc w zadaniach i w rozgrywce 868489 2478

O temacie

Autor Krystian2222

Zaczęty 11.03.2012 roku

Wyświetleń 868489

Odpowiedzi 2478

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
musisz isc powiedziec wszystko lee ale dalej chyba nie jest zrobine ale co do tego nie jest pewien a almanacha chyba tez nie mozna zdobyc.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
almanacha nie zdobędziesz bez kodów, ponieważ ta część wątku nie została skończona przyzwij ją kodami, ale to nie wystarczy musisz przywołać nekromantę kodami a to instance: non_4091_necroman u niego są błędy, ale spróbuj może ci się uda

CaSeeY

CaSeeY

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Jak się wydostac z klasztoru zmiennokształtnych  zadanie marzenia rodneya
Mam problem. W trakcie misji "Marzenie Rodneya" teleportowałem się z Roderickiem do podziemi klasztoru zmiennokształtnych, no i nie wiem co dalej robić. Stoję pod zamkniętą bramą, a przy niej jest sześć dźwigni. Po losowym użyciu tych sześciu dźwigni zostaję przemieniony w chrząszcza (próbowałem w tej formie przejść przez bramę, i nic) a kiedy chce powrócić do formy ludzkiej (domyślnie ENTER) ginę. Bug to chyba nie jest bo ludzię tutaj rozmawiają o dalszych wątkach fabularnych.

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
http://themodders.org/index.php?/topic/17678-odpowiedzi-na-czesto-zadane-pytania/

'Nie mogę się wydostać z klasztoru zmiennokształtych - tu jest błąd, roderic powinienen nas dalej prowadzić w podziemiach i przez ten błąd (nie jest to w 100% potwierdzone) nie możemy wyjść do world.zen, ze względu na ten błąd nie można zdobyć miecza runicznego, już podaje na niego kod: itmw_2h_runeswd_01'

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak się wydostac z klasztoru zmiennokształtnych  zadanie marzenia rodneya
Mam problem. W trakcie misji "Marzenie Rodneya" teleportowałem się z Roderickiem do podziemi klasztoru zmiennokształtnych, no i nie wiem co dalej robić. Stoję pod zamkniętą bramą, a przy niej jest sześć dźwigni. Po losowym użyciu tych sześciu dźwigni zostaję przemieniony w chrząszcza (próbowałem w tej formie przejść przez bramę, i nic) a kiedy chce powrócić do formy ludzkiej (domyślnie ENTER) ginę. Bug to chyba nie jest bo ludzię tutaj rozmawiają o dalszych wątkach fabularnych.
Olej dźwignię i użyj zwoju na przemianę w chrząszcza, wtedy nie zginiesz :D  Niestety, dalej mogą być problemy, bo nie ma Roderica, więc lepiej zrobić to, co napisał Dracon1990.

dexter111

dexter111

Użytkownicy
posty8
Propsy1
  • Użytkownicy
Przeglądnąłem ten wątek i nie dam sobie glowy uciąć ale nie znalazłem gdzie jest jaskinia z zadania sekret piwosza. Mógłby ktoś pomóc?

koksikmajor Dzięki  :ok:

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
wyjdź południową bramą SO i kieruj się w kierunku bractwa, przejdź przez most i idź cały czas prosto aż nie zejdziesz na dół, potem w prawo i już jesteś

CaSeeY

CaSeeY

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
http://themodders.org/index.php?/topic/17678-odpowiedzi-na-czesto-zadane-pytania/

#msg1046075Nie mogę się wydostać z klasztoru zmiennokształtych - tu jest błąd, roderic powinienen nas dalej prowadzić w podziemiach i przez ten błąd (nie jest to w 100% potwierdzone) nie możemy wyjść do world.zen, ze względu na ten błąd nie można zdobyć miecza runicznego, już podaje na niego kod: itmw_2h_runeswd_01#msg1046075
Mam już miecz runiczny, i co dalej? Założyłem go i nic się nie dzieje.

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

Pomoc w zadaniach i w rozgrywce
#408 2012-07-23, 07:45(Ostatnia zmiana: 2012-07-23, 07:47)

#msg1046211Nie mogę się wydostać z klasztoru zmiennokształtych - tu jest błąd, roderic powinienen nas dalej prowadzić w podziemiach i przez ten błąd (nie jest to w 100% potwierdzone) nie możemy wyjść do world.zen, ze względu na ten błąd nie można zdobyć miecza runicznego, już podaje na niego kod: itmw_2h_runeswd_01#msg1046211

Idź do Lerena albo Rodneya z tym nie pamiętam kolejności ale napewno Leren musi miecz zobaczyć i dzięki temu Rodney awansuje na maga.

E/ jeśli chodzi Ci o właściwości magiczne to narazię nie dostępne jest w tej fazie gry prawdopodobnie dopiero w 5 rozdziale będziesz mógł naładować go

CaSeeY

CaSeeY

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy

#msg1046212Nie mogę się wydostać z klasztoru zmiennokształtych - tu jest błąd, roderic powinienen nas dalej prowadzić w podziemiach i przez ten błąd (nie jest to w 100% potwierdzone) nie możemy wyjść do world.zen, ze względu na ten błąd nie można zdobyć miecza runicznego, już podaje na niego kod: itmw_2h_runeswd_01#msg1046212

Idź do Lerena albo Rodneya z tym nie pamiętam kolejności ale napewno Leren musi miecz zobaczyć i dzięki temu Rodney awansuje na maga.

E/ jeśli chodzi Ci o właściwości magiczne to narazię nie dostępne jest w tej fazie gry prawdopodobnie dopiero w 5 rozdziale będziesz mógł naładować go
A jak mam wrócić do samej kolonii (world)?

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

#410 2012-07-23, 09:04(Ostatnia zmiana: 2012-07-23, 09:06)

#msg1046215Nie mogę się wydostać z klasztoru zmiennokształtych - tu jest błąd, roderic powinienen nas dalej prowadzić w podziemiach i przez ten błąd (nie jest to w 100% potwierdzone) nie możemy wyjść do world.zen, ze względu na ten błąd nie można zdobyć miecza runicznego, już podaje na niego kod: itmw_2h_runeswd_01#msg1046215

a tego nie wiem nigdy tam nie byłem  :naughty:   z tego co pisali chłopaki wnioskuję, że chyba nie ma drogi powrotnej ;>

Najlepiej by było jakbyś jakiegoś save swojego wczytał przed tym questem o ile takowy masz :)

CaSeeY

CaSeeY

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy

#msg1046216Nie mogę się wydostać z klasztoru zmiennokształtych - tu jest błąd, roderic powinienen nas dalej prowadzić w podziemiach i przez ten błąd (nie jest to w 100% potwierdzone) nie możemy wyjść do world.zen, ze względu na ten błąd nie można zdobyć miecza runicznego, już podaje na niego kod: itmw_2h_runeswd_01#msg1046216

a tego nie wiem nigdy tam nie byłem  :naughty:   z tego co pisali chłopaki wnioskuję, że chyba nie ma drogi powrotnej ;>

Najlepiej by było jakbyś jakiegoś save swojego wczytał przed tym questem o ile takowy masz :)
Można też użyć zwojów do teleportacji, ja mam takowy dzięki bugowi związanym z Bezim. Podczas misji z informatorem Urta, kiedy Bezi już się teleportuję to jak się do niego zadaga to można zabrać cały jego ekwipunek.
EDIT: Jednak zwój nie działa. Mam inny problem. Po odparciu ataku strażników Ratford mówi żebym poszedł się przespać. Wszyscy obozowicze wracają na swoje miejsce, a po obudzeniu następnego dnia wszyscy stoją przy palisadzie, i nie można nawiązać z nimi żadnej interakcji. Po namierzeniu ich nie pokazuję ich imion ani paska życia.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
użyj mózgu zanieś go rodney'owi

CaSeeY

CaSeeY

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
użyj mózgu zanieś go rodney#msg1046225owi
koksimajor, bez obrażania. "Marzenie Rodneya" już zakończyłem, czytaj ze zrozumieniem a nie innych na bezmózgów wskazujesz (nie ciągnijmy kłótni dalej). Stoję teraz w miejscu tuż po ataku strażników jak już wspominałem.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
w 1 poście na tej stronie dragon podał link do mojego tematu, tam znajdziesz większość odpowiedzi na swoje pytania

CaSeeY

CaSeeY

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
"ratford powinien do nas zagadać, ale tak nie jest a jednocześnie ma się u niego pojawić 4 rozdział i na razie na tym się beta kończy" Czytałem to już pzredtem, z tego wynika że Ratford w ogóle się do nas nie odzywa. Pogadałem z nim, mam 4 rozdział i dalej nic, ale rozumiem o co ci chodzi. Teraz pozostaje czekać na patche. Mam jeszcze taki problem. Przy obozie na bagnie (na tym klifie gdzie był chyba jeden z kamieni ogniskujących czy jakoś tak, czekał tam na nas jeden z obozu bractwa) spotkałem najemnika. Dał mi misję aby pójść do Corda. Kiedy podchodzę do wejścia tej cytadeli z jego strony powtarza się cały czas ta sama formułka. Inni rozmawiali o misjach związanych z najemnikami, ale nie mam bladego pojęcia jak je rozpocząć.

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

#416 2012-07-23, 14:45(Ostatnia zmiana: 2012-07-23, 14:51)
"ratford powinien do nas zagadać, ale tak nie jest a jednocześnie ma się u niego pojawić 4 rozdział i na razie na tym się beta kończy" Czytałem to już pzredtem, z tego wynika że Ratford w ogóle się do nas nie odzywa. Pogadałem z nim, mam 4 rozdział i dalej nic, ale rozumiem o co ci chodzi. Teraz pozostaje czekać na patche. Mam jeszcze taki problem. Przy obozie na bagnie (na tym klifie gdzie był chyba jeden z kamieni ogniskujących czy jakoś tak, czekał tam na nas jeden z obozu bractwa) spotkałem najemnika. Dał mi misję aby pójść do Corda. Kiedy podchodzę do wejścia tej cytadeli z jego strony powtarza się cały czas ta sama formułka. Inni rozmawiali o misjach związanych z najemnikami, ale nie mam bladego pojęcia jak je rozpocząć.

w 4 rozdziale powinieneś tam iść w końcu by Cord zaczął Cię po dłuższej rozmowie atakować i po pobiciu go możesz wejść i przekazać informacje, w każdym razie rozdział 4 jeszcze jest nie dopracowany więc polecałbym się wstrzymać, póki co :)

CaSeeY

CaSeeY

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
No właśnie widać w tym rozdziale niedopracowanie. Kiedy podchodzę do Corda i najemników rzucają się na mnie z pieściami (broń mają w ekwipunku), po pobiciu ich dalej tak samo, nawet kiedy ja dam się pobić to kiedy wstanę znów to samo. Chyba trzeba se odpuścić. Czekało się na moda te lata to i kilka miesięcy na patche się poczeka :) .

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
No właśnie widać w tym rozdziale niedopracowanie. Kiedy podchodzę do Corda i najemników rzucają się na mnie z pieściami (broń mają w ekwipunku), po pobiciu ich dalej tak samo, nawet kiedy ja dam się pobić to kiedy wstanę znów to samo. Chyba trzeba se odpuścić. Czekało się na moda te lata to i kilka miesięcy na patche się poczeka :) .

Adanos i chłopaki i tak dwoją się, żeby naprawić wszystkie bugi  :ok:  

To proponuje jeszcze się wstrzymać :)

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak wykonac Questa Biały kieł ? :)  No idziemy sobie przed oboz, dialog, wpis w dzienniku ze idziemy na polowanie a tutaj kolega wraca do swojej wierzy :D  Gdzie jest ten wilk ?

0 użytkowników
Do góry