Tendentne sposoby marketingu 9257 32

O temacie

Autor Neltharion

Zaczęty 5.03.2012 roku

Wyświetleń 9257

Odpowiedzi 32

Neltharion

Neltharion

Użytkownicy
posty15
Propsy8
  • Użytkownicy
Ubolewam nad pewnym faktem.
Nad sposobami marketingu - zastanawia mnie jaki sens ma wypuszczanie od nowa w kinach filmów, które leciały 10 lat temu tylko zmieniając je na badziewne wersje 3D?
Przykład:
-Gwiezdne Wojny cz.I Mroczne Widmo 3D.
Ok to jeszcze mogę przeboleć bo film fajny... i faktycznie może być w 3D (chociaż Avatara nie przebije żaden). Jednak przesadą moim zdaniem jest przerabianie i wypuszczanie ponownie filmu z roku 1997 jakim jest...Titanic.
Tak Panowie - Titanic 3D nawiedzi nas w kinach w kwietniu tego roku...
Co o tym myślicie?

Druga sprawa...The Avengers - film zapowiada się całkiem ciekawie:
https://www.youtube.com/watch?v=tY9DnBNJFTI

No ale ja pierdole, żeby podkładać polski dubbing, który konkretnie nie pasuje do aktorów? Z pewnością mało ludzi z tego skorzysta no chyba, że jakieś dzieci...wolę wersję z napisami!

Programista uczy się całe życie...

"Wszystko powinno być tak uproszczone jak to tylko możliwe...ale nie prostsze"

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Kurna tu chodzi o pieniądze. Tanim(?) kosztem chcą zgarnąć grube miliony :D

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

maciejh
Rzeka

Tendentne sposoby marketingu
#2 2012-03-05, 21:58(Ostatnia zmiana: 2012-03-05, 21:59)
zastanawia mnie jaki sens ma wypuszczanie od nowa w kinach filmów, które leciały 10 lat temu

Niektórzy lubią do tego wracać, szczególnie modna ostatnio na wszystkie bajki disney'a z lat 1995-2005.

(chociaż Avatara nie przebije żaden)  

Nie lubię tego filmu. Najgorsza produkcja Camerona - przereklamowane.

Tak Panowie - Titanic 3D nawiedzi nas w kinach w kwietniu tego roku...

W kwietniu mija 100-lecie zatonięcia. Dokładnie z 14 na 15 kwietnia.

Aha i chyba w temacie ma być Tandetne.

Neltharion

Neltharion

Użytkownicy
posty15
Propsy8
  • Użytkownicy

W kwietniu mija 100-lecie zatonięcia. Dokładnie z 14 na 15 kwietnia.

Aha i chyba w temacie ma być Tandetne.
No właśnie też się tak zastanawiałem, czemu podkreśla ;p  Mniejsza z tym.
Ano, tak masz rację oczywiście!
W kwietniu 1912 zatonął....

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Rzygam Titanikiem dalej niż marchewką.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Masz Bułuniu na osłodę:
https://www.youtube.com/watch?v=6utDdnJxB9c

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Nie jęcz Buła, to był dobry film.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Dobry Zysk, choć Buła ma rację ileż można. Ale znów z drugiej strony rocznica więc tematycznie :)

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Cóż. Jeżeli chodzi o dubbing. Jest dobry i zły. Wszystko zależy od aktora podkładającego głos. W nie których filmach( zazwyczaj dla dzieci(nie oglądam od dawna)) denerwuje mnie fakt imitacji języka jakiegoś obcokrajowca. Dają polski dubbing z innym akcentem. Spodobało mi się rozwiązanie z "1920 Bitwa Warszawska" : Jeżeli tekst był mówiony przez Rosjana to mowa była rosyjska, ale dali do tego napisy PL, a jak Polak mówił, to było po polsku bez napisów. Remaków jest, było i  będzie dużo. To są ogromne zyski, za "odgrzewany kotlet". Faktem jest, że chętnie obejrzałbym jeszcze raz pancernych, ale w kolorach.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Neltharion

Neltharion

Użytkownicy
posty15
Propsy8
  • Użytkownicy
Cóż... Titanic ma jednak swój urok, tak samo jak Star Warsy... można oglądać i 20 razy i się nie znudzi...no chyba, że się jest Bułą.
Zawsze jak w TV oglądam Titanica to mam nadzieję, że jednak ominie te górę lodową ;)

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Autor tematu chyba nie do końca rozumie znaczenie słowa "marketing".

Wyżej opisane przykłady to z punktu widzenia konsumenta obrzydliwa komercha, wyciąganie kasy na siłę i odcinanie kuponów. No ok.

Tandentnym marketingiem bym tego jednak nie nazwał. Wykorzystanie 100-letniej rocznicy zgona Titanica czy panującej wśród kwejkowego pokolenia hipsterów mody na stare bajki Disneya - to świetne zagrywki z biznesowego punktu widzenia. Możliwość zrobienia przyzwoitych pieniędzy niewielkim nakładem. Wykorzystanie panujących tendencji na rynku czy aktualnych wydarzeń do zwiększenia zainteresowania produktem, to bardzo dobra i skuteczna zagrywka marketingowa.

Jako konsument też nie widzę w tym nic złego - przecież nikt mnie nie zmusza do oglądania tych shitów. Jak ktoś lubi dane filmy czy też jest bezmyślnym mózgozjebem kontrolowanym przez reklamy, to jego sprawa. Nad czym tu ubolewać?

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Tendentne sposoby marketingu
#11 2012-03-05, 23:36(Ostatnia zmiana: 2012-03-05, 23:41)
To jest magia starego kina. Dzisiaj mało jest filmów/seriali które można uznać za kultowe(w każdym razie takich nie znam). Mody na sukces na pewno do tego nie zaliczymę. Prawdą jest, że jeżeli zrobią dobrze Remake dobrego filmu to zarobią więcej, jak na kolejnych częściach jakiegoś filmu np. Mali agenci 3.

Spoiler

Neltharion

Neltharion

Użytkownicy
posty15
Propsy8
  • Użytkownicy
Autor tematu chyba nie do końca rozumie znaczenie słowa "marketing".

Wyżej opisane przykłady to z punktu widzenia konsumenta obrzydliwa komercha, wyciąganie kasy na siłę i odcinanie kuponów. No ok.

Tandentnym marketingiem bym tego jednak nie nazwał. Wykorzystanie 100-letniej rocznicy zgona Titanica czy panującej wśród kwejkowego pokolenia hipsterów mody na stare bajki Disneya - to świetne zagrywki z biznesowego punktu widzenia. Możliwość zrobienia przyzwoitych pieniędzy niewielkim nakładem. Wykorzystanie panujących tendencji na rynku czy aktualnych wydarzeń do zwiększenia zainteresowania produktem, to bardzo dobra i skuteczna zagrywka marketingowa.

Jako konsument też nie widzę w tym nic złego - przecież nikt mnie nie zmusza do oglądania tych shitów. Jak ktoś lubi dane filmy czy też jest bezmyślnym mózgozjebem kontrolowanym przez reklamy, to jego sprawa. Nad czym tu ubolewać?
Bezmyślnym mózgozjebem nazwałbym ludzi, którym w TV zakręcą przed nosem iPhonem/iPadem i taki przeciętny Kowalski od razu poleci do Apple Store bo "on też chce jabłuszko" a potem sie zaczyna narzekanie "wnusiu bo dziadek nimo tera Ci dać na orzeszki bo se wydałem na iPhona...".
Potem się tu dziwić, gdzie emerytury ludzie zostawiają...;p

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Osobiście czekam, by móc wydać swoje pieniądze na trylogię Lord of the Rings w 3D :D  

Co wg mnie jest tandetne, żenujące w marketingu ździeraniu pieniędzy to gry wydawane na PSN/XLive. Odświeżane gry z PS2 z powiększonymi teksturami. Kiedyś to się robiło prawdzwie remake'i :D

MGS1 na silniku MGS2 ze wszystkimi usprawnieniami drugiej części, takich jak strzelanie w FPP :ok:  Choć meat coś tam mówi o klimacie, ale on jest przewrażliwiony.
RE1 też miał dobry remake, ale nie chce mi się szukać obrazków :ok:

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Dzisiaj mało jest filmów/seriali które można uznać za kultowe(w każdym razie takich nie znam).
Wtedy też było mało, tylko sumujesz po długim okresie.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Spodobało mi się rozwiązanie z 1920 Bitwa Warszawska  

Proszę, wszystkie filmy świata nie są tak tandetne jak ten.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie lubię tego filmu. Najgorsza produkcja Camerona - przereklamowane.
Fabularnie słabe, ale jako fascynat egzobiologii uważam to jak na razie za najlepsze przedstawienie konfrontacji z obcą cywilizacją. Powiedziałem to nawet na prezentacji maturalnej, miałem 20 punktów :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
@MaciejH
Mi się film podobał. Na pewno lepsze niż połowa dzisiejszych filmów. Szanuję twoją opinie, ale ty szanuj moją.

Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dzisiaj mało jest filmów/seriali które można uznać za kultowe(w każdym razie takich nie znam).
Wtedy też było mało, tylko sumujesz po długim okresie.

Jak wy wszystko umiesz fajnie, matematycznie wytłumaczyć  :lol2:   :ok:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jednak przesadą moim zdaniem jest przerabianie i wypuszczanie ponownie filmu z roku 1997 jakim jest...Titanic.

Bo to kurwa klasyk? Wiekszosc odswiezanych filmow to pewnie klasyka bijaca na leb twoje avatary i rownie dobrze z powodzeniem moga byc puszczane w kinach ponownie, bez nawet jakiegos 3d. To wrecz zajebisty pomysl. Nigdy nie rozumialem czemu filmy znikaly z powszechnych kin zaraz po premierze.

wolę wersję z napisami!

No to w czym problem? Nie zyjesz w komunie i nikt cie nie zmusza do ogladania jedynej slusznej wersji wiec po co te zale?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry