Gothic: Czas Zapłaty [beta] 972351 2392

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 2.03.2012 roku

Wyświetleń 972351

Odpowiedzi 2392

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
"mob" to hononim. Mob, może znaczyć potwory do expienia (np. w Minecrafcie), ale może też oznaczać przedmiot (nie wiem czy to pojęcie ogólne, czy tylko w Gothicu)(np. w Gothic)

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
"mob" to hononim. Mob, może znaczyć potwory do expienia (np. w Minecrafcie), ale może też oznaczać przedmiot (nie wiem czy to pojęcie ogólne, czy tylko w Gothicu)(np. w Gothic)

Racja, ale to określenie dotyczy wszystkich gier

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
W takim razie ja mam pytanie.. Czy warto zainstalować sobie teraz bete, czy może lepiej poczekać na update? Czy ten update pozwoli juz na pelne przejscie gry? A jeśli zdecyduję się na czekanie zamiast grania w bete, to jaki jest przewidywany czas oczekiwania na wersję finalną? ;> (jak już czekało się tyle czasu, to można poczekać i kolejne pare miesięcy ;])

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Na finalną wersje, zapewne jeszcze "trochę" będzie poczekać. Póki co jest dużo błędów. Wersja finalna zapewne wyjdzie po załataniu większości błędów. Jako, iż Orc olał sprawe, reszta teamu postanowiła wydać bete. Wilk syty i owca cała. Dlaczego? Gracze mogą już grać, jednocześnie wyszukując błędów. Twórcy na tym korzystają, ponieważ wiedzą na co zwrócić uwagę podczas tworzenia patcha. Więc opłaca się grać w bete. Zgłaszając błędy przyczyniasz się w pewnym stopniu do tego, że będzie mniej błędów (od literówek, po błędy w skryptach)

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Możliwe, że jutro będzie nowa wersja. Jak wyjdzie to mam ogromną prośbę, żebyście testowali bo pewnie dojdzie trochę nowych bugów. Większość z tego co zgłosiliście została już poprawiona.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.

Ali G

Gothic: Czas Zapłaty [beta]
#765 2012-04-12, 16:47(Ostatnia zmiana: 2012-04-12, 16:48)
Shergar teraz skupiacie się tylko na naprawianiu bugów czy pracujecie także nad optymalizacją kodu?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Shergar teraz skupiacie się tylko na naprawianiu bugów czy pracujecie także nad optymalizacją kodu?

Czesto jedno nie wyklucza drugiego.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Pracujemy nad wszystkim.

Nowa wersja moda w 1 poście tego tematu.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Shergar, to co dostaliśmy już na początku miało w sobie ten patch graficzny?

PS. tak szczerze to myślałem, że sami poprawialiście wszystkie aspekty graficzne ; D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#769 2012-04-12, 18:22(Ostatnia zmiana: 2012-04-12, 18:24)
Jeśli chodzi o Freddy Textures Pack, to był on od pierwszej wersji. Wywaliłem go, bo z nim mod za dużo zajmował (ponad 300 MB) i nie mógłbym wrzucić na sendspace.com, a nie chciało mi się szukać innego serwera. Tak więc, jeśli ma ktoś poprzednią wersję, to nie musi ściągać tych tekstur.

Możecie wywalić poprzednie patche. Nie są one potrzebne.

A! Jest mały błąd w zenie, dotyczący podłoża. W kilku miejscach jest zła tekstura (głównie koło SO). Wiemy, jak go naprawić, ale nie mamy odpowiedniego mesha.

Lubie Gothica

Lubie Gothica

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja myślałem że te moby to ze tylko te potworki nowe

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#771 2012-04-12, 19:34(Ostatnia zmiana: 2012-04-12, 19:34)
PS. tak szczerze to myślałem, że sami poprawialiście wszystkie aspekty graficzne ; D

Nie do końca też jest tak, że jest to wyłącznie robota Freddego. Z tego co pamiętam współpracowaliśmy, albo mieliśmy przynajmniej porozumienie. Wiele tekstur jest naszego autorstwa.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Ja myślałem że te moby to ze tylko te potworki nowe                                      

No prze hoho.

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
W takim razie i ja ściągam moda i biorę się również za wyłapywanie błędów, by choć trochę przyczynić się do tego dzieła ;>

Lubie Gothica

Lubie Gothica

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
Mogli byście poprawić to żeby lewy miecz był sztywny jak prawy , a nie kołysał się razem ze zbroją

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
moze ktos wrzucic najnowsza wersje na jakas inna strone, bo na sendspace sloty sa zajete

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Trzymaj na Hotfile.com
https://hotfile.com/dl/152584093/fcd8c2b/CZ_patch_new.zip.html

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
dziekuje :D

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
czy v novej versji jest juz kompas zrbiony jako item ?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Nie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry