Historyjka do moda - oceńcie 14819 56

O temacie

Autor GothicModder

Zaczęty 17.12.2011 roku

Wyświetleń 14819

Odpowiedzi 56

GothicModder

GothicModder

Użytkownicy
posty16
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam.
 Mam 15 lat i pomyślałem że dorosłem do moda. Jestem ostro początkujący, uczę się na podstawie "Modowania od a do z" czipa17 (na YT) :unsure:  . Jakiś rok temu majstrowałem przy skryptach, ale miałem zmiane systemu na W7 HP i wszystko spłynęło.
 Zacząłem już trochę majstrować, ale najbardziej nurtuje mnie historyjka, która będzie początkiem akcjii.
 No to po pierwsze Bezi rozniósł w drobny mak smoki i popłynął na myrtanę. Hagen poszedł do górniczej doliny, przedarł się do zamku i tam się teraz broni. W Khorinis rządzi Andre, a u Onara po wyjeździe Lee Wilk i Khaled pokłucili się z torlofem o to co mają robić, ci pierwsi zawarli układ z Lariusem o opanowaniu Khorinis wzamian z obłaskawienie. Najemników jest jednak za mało (bo tylko ci od Bengara), ale Thorus ucieka na kontynent przekazując władzę komuś tam (nie wiem komu). Ten ktoś pod wpływem niebezpieczeństw zawiera pakt z najemnikami że bandyci mogą wrócić do Khorinis i pomóc zająć miast też za obłaskawienie. U onara zostaje torlof i paru innych. W tym czasie z kontynentu (już częściowo wyzwolonego, najemnicy podnieśli tam bunt, w rękach orków są tylko Trelis i Faring) przypływają niewolnicy, handlarze, buntownicy, żołnierze, zbuntowani najemnicy na trzech (czterech?) mniejszych okrętach.
 I tak ma się ten kopnięty świat. Nagle jeden rybak (wieśniak, niewolnik albo Knecht) umarzył sobie że będzie jak bezi którego obserwował. Więc wyrusza po przygodę (jeszcze nie wiem po co).
 I jak historyjka? Podoba się?
 No i pytania:
 1. Jak odizolować moda od oryginału?
 2. Czy wystarczy to zo wrzucimy do VDFS żeby wysłać to w świat?
 3. Jak zdjąć hełm Łowcom Smoków (palladynowi zdjąłem przy użyciu pancerza Kruka)?

Tak, tak wiem, że pytam o podstawy, ale potrzebuję tych informacji.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
3. Jak zdjąć hełm Łowcom Smoków (palladynowi zdjąłem przy użyciu pancerza Kruka)?
W programie to  grafiki 3d

She's Comrade

She's Comrade

Użytkownicy
posty7
Propsy4
  • Użytkownicy
Beznadziejna, newbie noobie. Wszystko jest nielogiczne. Czy ty naprawdę myślisz, że ktoś wysyłałby tylu cennych ludzi na wyspę, kiedy stolica jest zagrożona?
Poza tym:
Ortografia!Ortografia!Ortografia!Ortografia!Ortografia!Ortografia!Ortografia!Ortografia!
Ortografia!Ortografia!Ortografia!Ortografia!Ortografia!Ortografia!Ortografia!Ortografia!

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
To tam w Myrtanie jest stolica? Widziałem taką zabitą dziurami wiochę Zamość Vengard nazywaną żartobliwie stolicą ale myślałem że to jakiś easter egg czy cuś  :huh:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Historyjka do moda - oceńcie
#4 2011-12-17, 21:29(Ostatnia zmiana: 2011-12-17, 21:31)
To tam w Myrtanie jest stolica? Widziałem taką zabitą dziurami wiochę Zamość Vengard nazywaną żartobliwie stolicą ale myślałem że to jakiś easter egg czy cuś  :huh:
Polsko witaj.

Historyjka z lekka naciągana. Po drobnych poprawkach dałoby się to do czegoś wykorzystać.

GothicModder

GothicModder

Użytkownicy
posty16
Propsy2
  • Użytkownicy
To muszę coś lepszego wymyślić

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Po co? Popraw starą wersję bo nie jest źle. Kilka uwydatnień i poprawek i powinno być zjadliwe :ok:

GothicModder

GothicModder

Użytkownicy
posty16
Propsy2
  • Użytkownicy
Beznadziejna, newbie noobie. Wszystko jest nielogiczne. Czy ty naprawdę myślisz, że ktoś wysyłałby tylu cennych ludzi na wyspę, kiedy stolica jest zagrożona?

Tu chodzi o to, że oni uciekli z Myrtany, poza tym nie było wzmianki o wysyłaniu i zagrożeniu stolicy.
Co do ortografii pisałem w pośpiechu.

W programie to  grafiki 3d
A mógłbyś jeszcze podać lokalizacje pliku zbroi?

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Cytat: GothicModder#msgote author=GothicModder
Co do ortografii pisałem w pośpiechu.
Żadne wytłumaczenie.

Cytat: GothicModder#msgote author=GothicModder
A mógłbyś jeszcze podać lokalizacje pliku zbroi?

Średni pancerz:

Plik MRM: _Work\data\Meshes\_compiled - ITAR_DJG_M.MRM
Plik 3ds: _Work\data\Meshes\Items\Armor - ItAr_DJG_M.3ds

Ciężki pancerz:

Plik MRM: _Work\data\Meshes\_compiled - ITAR_DJG_H.MRM
Plik 3ds: _Work\data\Meshes\Items\Armor - ItAr_DJG_H.3ds  

GothicModder

GothicModder

Użytkownicy
posty16
Propsy2
  • Użytkownicy
Dzięki
Piszcie jak coś w tej historyjce nie pasuje.

HerrKlebstoff

HerrKlebstoff

Użytkownicy
posty165
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o fabułę... Czytałeś to? Przydatna rzecz.

GothicModder

GothicModder

Użytkownicy
posty16
Propsy2
  • Użytkownicy
Nie, nie czytałem i chyba odpuszczę sobie na razie moda. Dzięki wszystkim.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.Mam 15 lat i pomyślałem że dorosłem do moda.
Nie, nie czytałem i chyba odpuszczę sobie na razie moda. Dzięki wszystkim.

GothicModder

GothicModder

Użytkownicy
posty16
Propsy2
  • Użytkownicy
Cedric ja się rozmyśliłem.

Shuieel™

Shuieel™

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Historyjka jest całkiem nie logiczna, gdzieś w połowie pogubiłem się.
Gdybym chciał, mógłbym to rozdzielić na 3-4 części innych modów xd.

i z drugiej strony to dobrze że odpuszczasz sobie moda, lecz mógłbyś sobie tylko odpuścić wydanie moda.
Poprzez papranie się w skryptach nabierzesz trochę umiejętności  :lol:  

Pozdrawiam  ;>

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
i z drugiej strony to dobrze że odpuszczasz sobie moda, lecz mógłbyś sobie tylko odpuścić wydanie moda.
Poprzez papranie się w skryptach nabierzesz trochę umiejętności  

Pozdrawiam  ;>                                         

Eee co ? :lol:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Historyjka do moda - oceńcie
#16 2011-12-18, 10:44(Ostatnia zmiana: 2011-12-18, 10:44)
Asasynek chodzi o to, że GothicModder wcale nie musi robić moda, tylko zwyczajnie może próbować dodawać różnego typu pierdoły dla swojej własnej uciechy nie dzieląc się tym ze światem. Pobawi się, pokombinuje, może coś wyjdzie i kiedyś coś zrobi ot co.

GothicModder

GothicModder

Użytkownicy
posty16
Propsy2
  • Użytkownicy
Jeszcze pytanie:
Jak otworzyć plik mrm? Bo jak próbowałem w wingsie 3d to nie mogłem za nic otwrzyć.

GothicModder

GothicModder

Użytkownicy
posty16
Propsy2
  • Użytkownicy
Pod wpływem natchnienia wymyśliłem nową historyjkę:
Bezi ukradł statek, uciekł na kontynent, Hagen się zbiera i zbiera. Orkowie znudzeni oblężeniem rzucają na zamek w GD czar, który powoduje, że cała GD (a może tylko zamek) jest pokryta gęstą jak mleko mgłą, tak że z murów nie widać namiotów orków. Po rzuceniu czaru zbierają manatki i idą do Khorinis, zostawiając w GD około 30 (mniej?) wojowników i elit. Niszczą farmę Bengara i zajmują lub niszczą "Martwą harpię" (zajmują bo orkowie też chyba piją nie? :lol: ). Hagen słyszy złe wieści i prosi Magów Wody (za pośrednictwem Myxira) o zabranie z miasta cywili z miasta. Onar każe najemnikom się barykadować i odpierać orków, a Magowie Ognia burzą most (lub się jakoś w tym klasztorze pieczętują), a Hagen się broni w mieście. Do GD ściągają uciekinierzy z miasta, lub dawni bandyci z Jarkendaru. Donoszą oni Garondowi że orków jest niewielu, a kapitan paladynów postanawia to sprawdzić i wysyła bohatera (knechta lub kopacza ze zlikwidowanej grupy wydobywczej, a może mieszczanina) na zwiady. I tak by się to zaczynało.
I jak, zjadliwe?

No i jeszcze niemal obowiązkowo pytanie:
Jak oteksturować świat stworzony w 3D? Mile widziane filmiki i tutki.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry