[G1] Reloaded Mod 215557 297

O temacie

Autor

Zaczęty 8.10.2011 roku

Wyświetleń 215557

Odpowiedzi 297

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Na razie nie, ale jest to planowane

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jak będą wyświetlane lasy z daleka?

Bo na tym screenie widać, że gdy znajdujemy się w pewnej odległości otoczone są jakąś bitmapą. Jak kiedyś instalowałem mody do G1 to tego częściowo nie było, choć nadal pozostała tekstura okalająca lasy:

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A to nie są portale ?

Właśnie też ciekawi mnie jak z animacjami - czy walka mieczem czy nawet głupoe podnoszenie/zbieranie przedmiotów dostanie nowe animacje przypominające tez podstawki ale pod te pełne dłonie ?

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Może mają kontakt z tym goście
https://www.youtube.com/watch?v=alVrwlLbrYw

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@sebogothic to takie LOD dla lasu

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
@sebogothic  Gothic nie miał tam textury. Ale nie wiem jak chłopaki się za to zabiorą.

@Jurigag Wszystkie animacje mi się na pewno nie chce odnawiać. Raczej niewdzięczna robota, tym bardziej ze to Gothic.
Druga sprawa to, czy kontynuowac prace jak ten gość co go Draks pokazuje, ma już sporo animacji zrobionych

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Koleś to chyba Alex Draven i on już ponad roku temu zapowiadał projekt nowego modelu NPC itd. Możecie się z nim skontaktować.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ThielHater zdradził niedawno na WoGu, że jeszcze w tym roku pojawić ma się kolejne demo modyfikacji.

Cytat: ThielHater
We will release another demo this year (and yes, we know that there is not much time left). A long time ago I thought about making our progress public but I decided not do so because we are doing this for fun. There is no need to put ourselves under pressure or to dissapoint fans by making up deadlines we won't meet. However, the overall progress is about two thirds. I wrote a short text about this and other aspects of developing the mod, it will released with the demo.

Frizbick
  • Gość
Szczerze się na tym nie znam ale tak w skrócie ktoś mi powie czym tak ogólnie się ta modyfikacja różni od moda Gothic DirectX 11? Nie mówię tu o szczegółach technicznych ale ogółem bo dla mnie to to samo tylko w innej postaci.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Gothic DirectX 11 podmienia renderer w silniku Gothica.
Gothic Reoladed jest tylko modyfikacją robiącą od nowa większość/wszystkie modele i tekstury w wyższej jakości, jednak dalej w duchu oryginału.
Jest jeszcze REGoth- ten jest robionym od nowa silnikiem gry z własnym rendererem. Jest tworzony w taki sposób aby Gothica szło uruchomić na Windowsie, Linuxie, Macu czy Androidzie. Do grania wymaga nadal plików gry:  http://themodders.org/index.php?topic=26803.0

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

LittlePsycho

LittlePsycho

Użytkownicy
posty9
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko czekać aż wyjdzie to demko, to od razu za przechodzenie się biorę ;P

Frizbick
  • Gość
A jak będą wyświetlane lasy z daleka?

Bo na tym screenie widać, że gdy znajdujemy się w pewnej odległości otoczone są jakąś bitmapą. Jak kiedyś instalowałem mody do G1 to tego częściowo nie było, choć nadal pozostała tekstura okalająca lasy:

Jak dobrze kojarzę to RafalBudzis się kiedyś tym zajął i udało mu się to usunąć w Budzis Skrypt Mod ale podobno sporo z tym roboty jest.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tylko że z usuniętą tą teksturą lasów, same drzewa z g1 wyglądają brzydko

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
pewnie zmienia drzewka. Wystarczy zrobic pare tekstur lisci i nawet wygenerować pare w mayce czy maxie. Do tego odpowiednio ustawić normalne i bedzie w miare ok :P

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W G1 po usunięciu portali z lasów, same lasy bardzo tracą wizualnie. Znika niestety to wrażenie gęstwiny leśnej.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
W G1 po usunięciu portali z lasów, same lasy bardzo tracą wizualnie. Znika niestety to wrażenie gęstwiny leśnej.
Jak będą lepsze drzewa, to będzie ok, jak w g2 :)

Frizbick
  • Gość
W każdym razie same portale wyglądają po prostu okropnie i miały zastosowanie przy słabych komputerach 15 lat temu. Zresztą w G2 jakoś dobrze zrobiono lasy (sam miałem gęsią skórkę jak wchodziłem do lasu za farmą Akila) więc czemu by po prostu nie zrobić lasów od nowa, może z nowym modelem drzew.

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
W Gothic 2 portale zastąpiono mgłą, która w Gothic 1 jest strasznie zabugowana.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Ludzie chyba zapominają że to jest Gothic, tutaj ciężko jest odwalić to co teraz jest w grach :| Nadzieja w ReGothcie :D

Frizbick
  • Gość
Ludzie chyba zapominają że to jest Gothic, tutaj ciężko jest odwalić to co teraz jest w grach :| Nadzieja w ReGothcie :D
Oj tam zaraz ciężko. Takie mody jak Gothic DirectX 11 pokazują, że jeszcze da się całkiem sporo zrobić.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry