Android 242589 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 242589

Odpowiedzi 592

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie działa. Ani flash, ani gry. No trudno, chyba sie pozegnam z grami we flashu.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rockstar.maxpayne&feature=banner#?t=W251bGwsMSwyLDIwMSwiY29tLnJvY2tzdGFyLm1heHBheW5lIl0.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<333333333333333333333333333333333333333333333333

a androida sie nie posiada  :hitler:  :hitler:  :hitler:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#82 2012-06-16, 13:48(Ostatnia zmiana: 2012-06-16, 20:32)
o cholera. Już piracę. Ciekawe czy mi uciągnie na moim - już dość starym - telefonie. Z drugiej strony gta uciągnęło. oboże oboże ale fajnie, max pajn :3
ciekawe czy ma pełną fabułę z jedynki.

ściąga na kartę pamięci 1,3 gb danych. serious business.

i gówno. za mało ramu, pada na loadingu.

edit: allah odpalił to na swoim "wywaliłem wszystko, został sam max pejn" romie. Ponoć płynnie.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Galaxy S tam jest czyli w teorii powinno odaplić na każdym telefonie wyposoażonym w snapdragona, jakiegoś SGX530 czy adreno 210 i jakiś tam procek ten 1 ghz i pewnie z 512 mb ram ;p

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#84 2012-06-23, 16:32(Ostatnia zmiana: 2012-06-27, 22:19)
Niektórzy jak Meatrikz nie mogą zrozumieć tego że nie ma launchera ponad Apexa. Może screeny przekonają niewiernych:
Z mojego punktu widzenia ma on kilka unikatowych, a kluczowych dla mnie funkcji:
  • podział na dowolnie definiowane foldery w app drawerze (tam gdzie normalny launcher ma tylko aplikacje/widgety)
  • półprzezroczyste tło app drawera
  • możliwość ukrycia docka na pulpicie
  • bardzo duże rozmiary siatek pulpitu
  • wyłączenie podpisów ikon na pulpicie
  • zmienianie rozmiaru dowolnych widgetów (no dobra, to akurat ma już większość launcherów)
  • zmiana sterowania, ja na przykład wywaliłem ikonkę app drawera i zamiast tego otwieram go na jeden z trzech sposobów: wciśnięcie przycisku home będąc już na pulpicie, dwukrotne dotknięcie pulpitu lub przesunięcie po nim w górę - strasznie wygodne
Niestety część tych funkcji udostępnia jedynie wersja pro (ale źli ludzie udostępnili zcrackowaną).

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Ja używam espier launcher, doskonałej imitacji iOS.
Av, ten launcher Twój to tylko na ICS czy na wcześniejsze wersje też?

makin' bacon

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
no, +widgety :3

makin' bacon

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Android
#88 2012-06-23, 20:42(Ostatnia zmiana: 2012-06-23, 21:05)
Ja używam espier launcher, doskonałej imitacji iOS.
Av, ten launcher Twój to tylko na ICS czy na wcześniejsze wersje też?

Aż normalnie zainstaluję.
edit: faktycznie nieźle naśladuje iOS#msg1041589a.
btw już dawno miałem to zrobić, ale nigdy mi się nie chciało. Mój androidek:
Spoiler

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Niektórzy jak Meatrikz nie mogą zrozumieć tego że nie ma launchera ponad Apexa. Może screeny przekonają niewiernych:
Niektórzy jak allah nie mogą zrozumieć tego że apex to zwykły lanczer. Może screeny z standardowego launchera cm9, Trebu... tr... kuhwa, trebutcheta przekonają niewiernych:

widzicie różnicę? otóż to! NIE MA : D

Z mojego punktu widzenia trebutchet jest fajniejszy, posiada klika kluczowych pierdolników:
-żre mniej ramu;
-jest w standardzie;

:lol:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#90 2012-06-27, 22:02(Ostatnia zmiana: 2012-06-27, 22:04)
http://www.google.com/nexus/#/7/specs
Co o nim myślicie?
  • Cena: $200 (~1000zł w Polsce prawdopodobnie)
  • 7” 1280x800 IPS
  • 1 GB RAM, 8GB masowa
  • 4325 mAh
  • 4-rdzeniowa Tegra 3
  • WiFi, Bluetooth, GPS, NFC (Android Beam)
  • Android 4.1 Jelly Bean
Osobiście jestem trochę zawiedziony. Najnowsze przecieki mówiły że będzie od Samsunga, okazało się że jest od Asusa. Nie wiem czy to wina Jelly Beana (Android 4.1) czy niedużego ekranu, ale interfejs łączy wady interfejsu tabletowego i smartphone'owego które są dostępne w 4.0, zarazem nie mając zalet żadnego z nich. Paski są i na górze i na dole ekranu, górny z właściwą zawartością jest malutki, dolny duży nie ma nic oprócz trzech przycisków. Na tabletach z 4.0  jest tylko dolny, oprócz przycisków po lewej zawierający z prawej odpowiednik tacki systemowej, duży zegar i okienko pop-up z powiadomieniami i ustawieniami.

Nie wiem czy jednak nie kupić chińskiego Ainola Aurory
Spoiler
  • Cena: zwykle $125 (na Allegro widziałem najtaniej za 500zł, teraz popatrzałem i w chińskich sklepach jest nawet za $80 - ~280zł!)
  • 7” 1024x600 IPS
  • 1 GB RAM, 8GB masowa
  • 3700 mAh
  • Allwinner A10 1,2 GHz + Mali-400 (tanie badziwie, pięta achillesowa tego tabletu, daje radę np z Shadowgunem, ale z Flashem bywają jakieś masakryczne problemy)
  • WiFi, HDMI, USB host,
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • mniejszy i lżejszy od Nexusa

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Android
#91 2012-06-27, 22:18(Ostatnia zmiana: 2012-06-27, 22:19)

ten mój tablet Tracera jest za 400 zł
http://www.tablet.tr...acje-urzadzenia - tu specyfikacja, choć w miarę podobna do tego chinola  :P

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#92 2012-06-27, 22:25(Ostatnia zmiana: 2012-06-27, 22:30)
Nie jest podobna, dyskwalifikuje go 2x mniej ramu i słaby wyświetlacz (Aurora ma wyższą rozdzielczość i ekran IPS, klasy stosowanej w tabletach z górnej półki - w tym w Nexusie). O ile się orientuję, on chodzi zresztą chyba nawet na Androidzie 2.x, który do tabletów w ogóle się nie nadaje (chyba ma jakąś nakładkę, ale to zdecydowanie za mało).
W sumie jedyne parametry na które zwracałbym uwagę w tablecie to właśnie ekran, ram i procesor/grafika (tutaj oba mają do niczego, Nexus wyprzedza je o lata świetlne) i system.

Parę dni temu zamówiłem w jednym chińskim sklepie kartę dźwiękową za 7zł, głównie żeby zobaczyć czy przyjdzie i po jakim czasie. Jak będę miał pozytywne doświadczenia, zastanowię się nad kupnem tabletu prosto z chin, <300zł za takie urządzenie to prawie jak za darmo (na Allegro ten model osiąga ceny do ok 800zł).

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też ma procek 1,2 +400
System to Android 4.0
Ram rzeczywiście 512, ale jakoś nie zauważam problemów np podczas gry w Mass Effect Infiltrator czy przy włączeniu paru appek na raz :P
 A po ekranie nie widać że ma słabą rozdzielczość :P

I bardziej do chinola porównywałem niż do Nexusa :P

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Gdyby nie rozdzielczość ekranu to poważnie zastanawiałbym się nad tym tracerem. 350 zł na allegro, wielodotyk, znośny (jak na cenę) procek. Jedyny problem to żałosna rozdzielczość, w telefonie mam większą.

allah, jesteś dla mnie niepojęty. tegra 3, ips, giga ramu i "urządzenie google czyli regularne apdejty systemu", wszystko w cenie tysiaczka - "jestem trochę zawiedziony". W tej chwili nie znajdziesz nic tej klasy(tegra 3!) na allegro poniżej 1500 zł.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wszystkie te markowe tablety (i nie tylko) mają jak dla mnie chore ceny. Chińczycy produkują podobne (nie licząc Tegry i regularnych oficjalnych update'ów) za 1/5 tej ceny, a sprzedają za połowę.

Mój zawód wynika po części z tego że na początku zakładałem że skoro cena ma wynosić $149/$199, to zakup w pln kosztowałby mnie 500/700zł, a z czasem zdałem sobie sprawę że będzie trzeba dopłacić do 300zł (czyli prawie połowy tej ceny) za przesyłkę i cło.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Powiedziałem sobie kiedyś, że jakbym miał kupić jakiekolwiek coś z androidem to tylko od Google. No i w sumie pomijając fakt, że mam iPada i chyba będę miał Surface, to wziąłbym tego Neksusa ale... 7" jak na tablet to dla mnie zdecydowanie za mało. A szkoda, bo od Google'a będzie lepiej i fajniej z apdejtami a nie tak jak w Play od Sony . Pomijając dyskwalifikujący czynnik jakim jest mały ekran to bym go brał. Av przecież softa zrobiło samo Google = musi być dobrze dopasowany. Gdyby nie to przecież by zrobili inaczej. Nie marudź tylko kupuj tego Nexusa7.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#97 2012-07-19, 19:55(Ostatnia zmiana: 2012-07-19, 19:57)
Jono właśnie mnie oświecił że Nexus 7 nie ma w ogóle slotu karty pamięci. W dodatku z 8gb pamięci wbudowanej, użytkownik ma dostępne niecałe 6. Strzał Google'a w kolano. Może i wzrośnie im dzięki temu liczba osób trzymających dane na Google Drive, ale dla mnie to jest cecha wykluczająca go kompletnie. Nie będę przecież łaził ciągle z wpiętym pendrivem czy czytnikiem kart na usb, zwłaszcza że nawet nie ma pełnowymiarowego portu i musiałby wisieć na przejściówce, a do tego chcę jeszcze korzystać z klawiatury usb, czyli niezbędny byłby rozgałęźnik.

Szkoda, wracam do szukania tanich chinoli, które co prawda mają o wiele gorszy procesor i grafikę, ale nadal są wielokrotnie tańsze I MAJĄ @#$%&# SLOT MICROSD.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Strzał Google'a w kolano
I used to be a phone like you, then i took an arrow in the knee.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry