Android 242824 592

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 8.09.2011 roku

Wyświetleń 242824

Odpowiedzi 592

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
A i odradzam Plusa, to najwięksi kradzieje i chuje w Polsce. Miałem abo 3 lata - nigdy więcej, co drugi miesiąc o 10-15 zł więcej na rachunku, za czynności, których nie wykonywałem. Jak poszliśmy tam z rodzicami, i ich porządnie opier*******śmy, to w końcu rachunki były normalne.
Niestety, tylko plus ma tak tanią ofertę. a poza tym u mnie ma najlepszy zasięg :)
Właściwie to nie próbuj mnie juz przekonać, bo wszystko postanowione jak w "ostatecznym rozwiązaniu" wyżej i raczej nie mam zamiaru tego zmieniać.

A, i nie wyobrażam sobie życia z kafelkami xD

makin' bacon

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Łindołs fon to gówno. Androidowi może ssać, nie wiem co by musieli zrobić, aby to zmienić. Chyba kompletnie nowy system stworzyć.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@up Aha, świetnie.
@2up nie no spoko, żebyś tylko potem nie żałował :-) A tak btw to polecam się pobawić Lumią, jak za darmo można :D

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Mam galaxy ace'a, nie wiem czy w ogóle wystawiać go na allegro. fajny jest :3
Jaki emulator gameboya advance najlepiej ściągnąć? Bo ich w markecie miliony :D

makin' bacon

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak ci się podoba to zostaw i nie wystawiaj, chyba, że koniecznie chcesz innego smartfona. Co do emulatora to nie wiem, również przyłączam się do pytania Fahrena.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Android
#65 2012-04-06, 23:11(Ostatnia zmiana: 2012-04-06, 23:18)
emulator, którego używam i mnie nie zawiódł - GameBoid. Nie wiem, czy jest na markecie, mam jakąś staruśką wersję.

Ściągajcie minibash - to taki toribash, ale w 2d i jest na androida. Wymaga stałego neta, najlepiej przez wifi, ale jezu ile frajdy, jeszcze lepiej niż flashowy na pececie (bo palcami po ekranie : D).
Ktoś nie wie co to toribash: turowa bijatyka, ustawiasz ręce, nogi, puszczasz turę i postać robi to co ustawiłeś. Nie potrafię opisać dobrze, jak fajny jest minibash, to trzeba zobaczyć samemu. Uwaga, trochę czasu się włącza i to na razie beta, nie płaczcie nad ewentualnymi bugami (osobiście na takie nie trafiłem, no ale).

No i jak ci ace pasuje, to nie sprzedawaj - to, że ja mam oba w sumie w domu i wolę milestone nie oznacza, że Ci podejdzie tak samo. (chociaż nie wiem, co może być gorszego w milestone od ace : |)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
tori tori :|

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
emulator, którego używam i mnie nie zawiódł - GameBoid. Nie wiem, czy jest na markecie, mam jakąś staruśką wersję.
Potwierdzam, Pokemon Ruby działa elegancko

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
(chociaż nie wiem, co może być gorszego w milestone od ace : |)
To, że nigdy nie miałem milestona w ręku.
I za chwilę ściągam.
Pokemon Ruby
:33333333
tylko trzecia generacja :3

makin' bacon

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wersja pro-beta Apex Launchera obsługuje dodawanie własnych grup aplikacji w "szufladzie":

Dodali też możliwość nakładania na siebie widgetów (tutaj mam widget PowerAmpa nachodzący na ikonki - co jednak nie przeszkadza w żaden sposób w używaniu i dwa niewidzialne widgety, jeden zmieniający tapetę, a drugi gaszący aplikacje w tle):

Mod Reloaded ICS pozwolił m.in. zastosować przezroczystość do paska na górze ekranu (można dowolnie zmieniać wszelkie występujące w nim kolory).

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#70 2012-04-30, 09:48(Ostatnia zmiana: 2012-04-30, 11:55)
Zastanawiam się nad kupnem tabletu: http://allegro.pl/tablet-ainol-novo-7-aurora-ips-1gb-ram-1-2ghz-cpu-i2311705978.html
Do tej pory inni sprzedawcy życzyli sobie za niego 650-750zł, tutaj jest za 580. Chociaż chiński, wydaje się całkiem interesującą pozycją:
  • 7" matryca IPS (nowa partia produkcji LG, znana choćby z iPadów, rozdzielczość dość przeciętna: 1024x600)
  • dotyk pojemnościowy 5-punktowy
  • 1GB RAM DDR3
  • 8GB pamięci wbudowanej + obsługa kart do 32GB
  • GPU Mali-400 (w lepszej wersji użyte m.in. w SGS2, pozwalające na płynne dekodowanie full HD 2160p)
  • wyjście mini HDMI
  • porty USB klient i host (można podłączać urządzenia zewnętrzne jak pendrive'y, klawiatury, myszki, dyski, modemy 3g itd)
  • Android Ice Cream Sandwich 4.0 (jest sporo customowych romów, powstaje nieoficjalny CyanogenMod9)
  • akumulator 3700mAh
  • procesor Allwinner A10 Cortex A8 1.2GHz ARMv7 (wiem o nim tylko tyle że w rzeczywistości jest skręcony w dół do 1GHz i popularny w chinolach)
  • jest popularny - razem z modelem elf (który jest tańszy 100zł i różni się tylko matrycą TFT zamiast wspaniałej IPS) ma w Google ponad 7mln wyników, nie jest to jakieś niszowe urządzonko bez community
  • ponoć wspaniały zasięg WiFi, o wiele lepszy niż w markowych smartfonach
Taki sam tablet jest też wystawiony na kończącej się dziś aukcji, na razie cena 150zł, z tym że tamten sprzedawca ma 0 komentarzy, co mnie do niego mocno zniechęca. Niby Allegro ubezpiecza przesyłki opłacone przez Pay4U, ale trzeba czekać, zgłaszać sprawę na policję, przesyłać dokumenty...

Parę bardzo świeżych, polskich recenzji:
android.com.pl
tabletowo.pl
wideorecenzja i prezentacja na YouTube
Co generalnie o tym myślicie? Raczej nic z wyższej półki cenowej nie wchodzi w grę, do dyspozycji mam i tak ze 400zł :lol:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#71 2012-05-01, 21:18(Ostatnia zmiana: 2012-05-01, 21:22)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phosphorgames.DarkMeadow

Darmowa gra na Androida ze świetną grafiką na Unreal Engine 3 (nawet nie wiedziałem że jest już port).
Ktoś testował? Ma ktoś w ogóle sprzęt który to udźwignie? Wymaga Tegry lub po prostu mocnej grafiki i programu który będzie udawał że ta Tegra jest (Chainfire3D + cośtamjeszcze).

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
bałbym się sterowania

makin' bacon

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Używacie Go launchera czy czegoś innego? Jakich motywów?
Ja długi czas używałem takiego co udawał srajfona, teraz przesiadłem się na ubuntu theme, ale nie jest on jakiś przecudowny.
Dawać motywy nic się nie bać.

makin' bacon

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Ja korzystam z GO Launcher EX z motywem SenseHD. Świetnie wygląda na Xperii Neo V.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Chuopaki, pomożecie? Mam Samsung Galaxy Mini i mam taki problem, iż do niektórych gier i aplikacji wymagany jest Adobe Flash Player. W sklepie nie moge tego znaleźć, nie wyszukuje mi tej aplkacji, podczas gdy próbuje wejść w link który jest w gierkach odpowiada mi, że nie ma tej aplikacji dostepnej na mój update. Wersja androida to 2.3.4. Wiecie może co na to zaradzić?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Galaxy mini nie ma procesora opartego o arm v6? Jak tak, to normalny flash ci nie pójdzie - jedynie nieoficjalne chińskie przeróbki, ale wydajność za dobra nie będzie. Sugeruję poszukać w Google "galaxy mini flash", a jeśli jesteś pewien że ten procek nie obsługuje instrukcji arm v7, od razu "flash arm v6".

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Android
#78 2012-05-17, 11:19(Ostatnia zmiana: 2012-05-17, 11:20)
Sprawdziłem. Tak jak pisałem są nieoficjalne przeróbki działające na starych procesorach, ale na za dużą wydajność bym nie liczył. Spróbuj tego: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=908988&d=1329633804

Ewentualnie, jakby poprzednie nie działało, a masz zrootowany telefojn i ogarniasz co to jest montowanie partycji system do zapisu i zmiana uprawnień plików, sprawdź jeszcze to: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1463854

Znalazłem też jakąś bliżej nieokreśloną co do przeznaczenia starszą wersję, która w teorii tak jak ta z pierwszego linku normalnie się instaluje: http://chomikuj.pl/Albioza/Android/Adobe+Flash+Player+10.3+ARMv6,1096987929.apk

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie wiem czy mam zrootowany telefon, nawet nie wiem na czym to polega. I na tym co napisałeś też sie nie znam, nie ogarniam...

Przetestuje to co mi podałeś, z pierwszego linku. Napiszę za jakies 10-30 minut.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry