Kupujesz/Modernizujesz komputer? 684437 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 684437

Odpowiedzi 2308

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Kupujesz/Modernizujesz komputer?
#441 2009-10-18, 16:28(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 16:30)
Radeon Hd 3450 - potrafi ktoś cokolwiek powiedzieć na temat tej karty graficznej? Znalazłem bardzo atrakcyjną ofertę zestawu komputerowego w nią wyposażonego, w razie czego chciałbym go kupić a potem wymienić samą kartę na inną (np Palit 8600GT). Dodam że pozostał ostatni egzemplarz i decyzję muszę podjąć możliwie szybko.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
chciałbym go kupić a potem wymienić samą kartę na inną (np Palit 8600GT)

chyba pomyliłeś kolejności.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#443 2009-10-18, 16:43(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 16:44)
W ogóle nie znam się na sprzęcie, z tego co znalazłem w internecie wydawało mi się że tamta jest lepsza.
Czy na tym Radeonie Hd 3450 pójdą chociaż na standardowych detalach współczesne gry? W jego opisach czytałem że nadaje się przede wszystkim do oglądania filmów, a pograć na nim się raczej nie da.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie warto brać zestawów, tylko składać samemu.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#445 2009-10-18, 16:56(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 16:56)
W jego opisach czytałem że nadaje się przede wszystkim do oglądania filmów, a pograć na nim się raczej nie da

To czytałeś bzdury.
Jest to jedna z atrakcyjniejszych pozycji w segmencie kart ze średniej półki. Wielu stawia ją na równi z gf 8800gt, wielu mówi że jest lepsza - w każdym razie obydwie są bardzo dobre i godne polecenia. Gf 8600 to starszy typ tak więc nie rozumiem z jakiego powodu miała by być lepsza od kart nowszych o 2/1,5(?) roku.

Pograć spokojnie pograsz i na wysokich, choć z tym różnie bywa. W mojej opinii grafika w wielu grach przestała być uzależniona stricte od sprzętu już kilka lat temu. O czym mówię? Otóż coraz częściej suwaki, które możemy ustawić są zależne od windowsa, numerka direct x (które wizualnie chuja zmieniają) i kilku innych czynników, które można krótko podsumować jako marketing i wymuszanie na graczach kupna nowego sprzętu bez faktycznego uzasadnienia względem wymagań technicznych. W każdym razie mam tą kartę od roku i odnośnie poziomu wizualnego oraz płynności rozgrywki nie mam puki co żadnych zastrzeżeń.

Taka mała dygresja: uważam, że już od kilku lat wymagania gier przestały lecieć mocno w górę za sprawą konsol. Tam pewnego poziomu nie przeskoczysz a jako, że coraz większa liczba gier jest robiona w pierwszej kolejności z myślą o konsole tak mamy zacne wymagania połączone najczęściej z zacnym poziomem wizualnym.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#446 2009-10-18, 17:04(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 17:06)
Wielkie dzięki :lol2: , na innych forach ludzie naprawdę pisali że nie nadaje się do gier. Ale skoro wiadomości o niej czerpiesz z własnego doświadczenia, to jestem spokojny :D

Aha, z jakiegoś powodu ten temat był zamknięty, otworzyłem go żeby dowiedzieć się czegoś o tej karcie. Zamknąć go z powrotem czy była to jakaś pomyłka?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#447 2009-10-18, 17:13(Ostatnia zmiana: 2009-10-18, 17:14)
To była z pewnością pomyłka albo nieuzasadniony ruch.

Odnośnie karty to jeszcze warto wspomnieć o samym ATI. Otóż wedle niektórych te podzespoły mają gorszą kompatybilność przez co są mniej wydajne względem ge forców - chodzi o te sławetne znaczki w migawkach wielu gier z logo GF. Z własnego doświadczenia powiem, że jest to przede wszystkim marketing a nie prawdziwy problem, którym należy się obawiać. Oczywiście czasami tak jest, że dany produkt działa lepiej pod kartami nvidi ale jest to rzadkość i najczęściej kwestia jednego/dwóch patchy pod sterowniki radeona czyli dla mnie żaden problem ale warto mieć to na uwadze przy zakupie. Oczywiście jeśli chodzi o wsparcie dla danego sprzętu to działa to również w drugą stronę i tak nowy stalker jest supportowany przez ati, ale jak mówiłem to głównie marketing.

Szkodnik

Szkodnik

Użytkownicy
posty68
  • Użytkownicy
?

Fajnie, zamknięto temat w trakcie dyskusji na temat moich podzespołów. No, ale dobra.
V3Q chodziło mi o to, że nie zrozumiałem myśli Thora.

Wracając do mojego tematu - jaki polecacie monitor 22#msgote author=V3Q link=topic=1473.msg67732#msg67732 date=1256127362]?[/quote]

Fajnie, zamknięto temat w trakcie dyskusji na temat moich podzespołów. No, ale dobra.
V3Q chodziło mi o to, że nie zrozumiałem myśli Thora.

Wracając do mojego tematu - jaki polecacie monitor 22? Osobiście upatrzyłem sobie - http://www.vobis.pl/oferta/monitory_i_tele..._22_2233bw.aspx jakie jest wasze zdanie?

Raczej mnie tu nie będzie. Jak jest sprawa to walcie na gg:235943

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
po `1 bym nie kupował z vobisa.

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

#450 2009-10-22, 13:19(Ostatnia zmiana: 2009-10-22, 13:20)
czemu szajsung i czemu w vobisie który jest drogi? z uporem maniaka polecam ten monitor
http://www.vobis.pl/oferta/monitory_i_tele...e2200hd_22.aspx

tylko nie u nich.

Szkodnik

Szkodnik

Użytkownicy
posty68
  • Użytkownicy
A kto powiedział, że kupuję w vobisie :)  ? Przypadkowo monitor znalazłem na tej stronie i podałem do niego link. Monitor, fakt jest lepszy - rozdzielczość FullHD, głośniczki, wyjście słuchawkowe. Jedynie kontrast ma mniejszy. Ale to chyba nie jest tak ważne? Jakieś inne propozycje?

Raczej mnie tu nie będzie. Jak jest sprawa to walcie na gg:235943

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jaki polecicie antyvir? Aktualnie używam Pande 09.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Pande 09.

:)  
Kaspersky.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
przy Kasperskym zamula mi komp.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
z antyvirów to darmowy avast, bądź nie do końca darmowy nod32, ten drugi to mistrz wszystkiego(moim zdaniem)

Kaspersky sux(nie tylko sam program, ale także twórca http://webhosting.pl/Jewgienij.Kasperski.w...mowosci.w.Sieci )

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
chyba się zdecyduję na tego noda32 ale czemu np. nie Panda 10 albo 09. Powiem szczerze w kwestiach antywirów się nie znam.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#457 2009-11-01, 21:40(Ostatnia zmiana: 2009-11-01, 21:41)
Jak myślicie, czy zakup czterordzeniowca, kiedy się głównie gra, już jest opłacalny? Ile gier z tego korzysta? Mam dwa rdzenie 2.0@2.8 GHz, i znalazłem informację, że moja płyta główna jest w stanie pociągnąć 4 rdzenie po aktualizacji biosu, ale zastanawiam się, czy w ogóle przyda mi się do grania tyle rdzeni.

PS: Nie, nie, nie mam zamiaru kupić nic nowego, po prostu zastanawiam się, czy 4rdzenie mają już sens, a nie chcę zakładać całego nowego tematu.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#458 2009-11-01, 21:51(Ostatnia zmiana: 2009-11-01, 21:52)
Jak na moje, teraz jest to zupełnie zbędne.
Zdecydowanie wystarczy dobry dwurdzeniowiec.

Jeszcze trochę poczekamy na pełne wykorzystanie czterech rdzeni :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#459 2009-11-01, 22:11(Ostatnia zmiana: 2009-11-01, 22:11)
Jeszcze trochę poczekamy na pełne wykorzystanie czterech rdzeni

I w tej sytuacji lepiej kupić procesor 4 rdzeniowy o dobrej specyfikacji, ale za te kilka lat w ramach potrzeby a nie ciekawostki przyrodniczej.
Wszelkie te rzeczy typu crossfire, dual, 2gb na grafice, 4 rdzenie i inne gówna to w większości przypadków zwykły marketing czy też sposób przedłużenia sobie kutasa przed kolegami bo nikt mi nie powie, że większość posiadaczy tych zestawów zajmuje się profesjonalnie grafiką czy też jakimś postpro, że potrzebują aż takiej mocy obliczeniowej.
pozostaje jeszcze mój ulubiony argument: nie będę wymieniał kompa co 2 lata - tak fajny a tak mało trafny, szczególnie że wymagania gier od 2/3 lat stoją mniej więcej w miejscu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry