Kupujesz/Modernizujesz komputer? 789961 2308

O temacie

Autor Gothix

Zaczęty 15.04.2008 roku

Wyświetleń 789961

Odpowiedzi 2308

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To jest komiczne. Przyszedl idiota, wbijajacy glupoty ludziom do głowy.

To jest komiczne. Zebrali się fani gier marząc, że ich kompy coś uciągną.

Ja pierdole :lol2: Przecież jakby nie patrzec, kompy do gier sa wlasnie po to, zeby cos uciagnac :lol2: Naprawde jestes takim debilem? :lol2:

Jeżeli naprawde masz tego profesora to naprawde, do stopni naukowych nie trzeba inteligencji, tak jak w twoim przypadku :lol:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Za 1,5k można zawsze kupić jakiś kombajn od AMD, słabą kartę graficzną jak moja :D  i wystarczy ci do złożenia w miarę porządnego kompa, tylko że trzeba się orientować jak już napisał Romek.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Pszemek, ale ty pierdolisz :D Jakbyś zobaczył na jakim komputerze gram w dość nowe gierki to bladziocha by cię złapała. 
Pasuje tu stare, chińskie powiedzenie:
"Jeśli jedna osoba mówi ci że jesteś osłem to ją zignoruj, jeśli dwie osoby mówią ci, ze jesteś osłem to je zignoruj. Jednak jeśli pięć osób mówi ci że jesteś osłem to idź i kup sobie siodło"

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Werewolf nie skomentuje.

Up i co masz już to siodło ?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Sarkazm udaje sie tylko wtedy, gdy jest inteligentny. W tym wypadku siodło jest potrzebne z Tobą, bo na palcach kilku rąk nie zliczylbys osób, które twierdzą, ze jesteś debilem/idiotą.

EDIT: @Dół - coraz bardziej mnie zadziwiasz swoją głupotą, naprawde. :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyjrzyj przez okno to zobaczysz ile osób ci to mówi.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Tak bardzo inteligencja Sir. Skończcie już. 

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tylko wyraziłem swoją opinię. Oni po prostu nie mogą znieść, że mam inne zdanie i poparte dowodami, ich samymi domysłami.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Dobra kup kompa za 1500 zł i daj filmik na yt jak grasz w bf 3 na ultra. Pogadamy.
Jakbys nie widzia - wyzej - Halk Hogan swojego kupil za 1500 a pewnie ma lepszego niz Ty, "znawco" :D
No i on kłamie. Nie ma nawet szans by tam coś z 2013/2014 na wysokich nawet poszło. 1500 zł to co najwyżej filmy i prace biurowe.
To jest komiczne. Zebrali się fani gier marząc, że ich kompy coś uciągną.
Cwaniaczku na tym kompie co pokazałem za 1.5k napierdalam w BF 3 na ultra i to na luzie z 60fpsami więc przestań pierdolić. Jedynie co to mam monitor dość słaby od 9 lat :P Co ma rozdzielczość max 1280x1024 i 60Hz lub można ustawić 1152x864 z 75Hz. Mi to wystarcza, grafa i tak wymiata.  :)
Nie dawno co Dark Souls 2 (marzec 2014 rok) zainstalowałem i na max z 60fpsami ciągnie spokojnie, nawet grafa nie pracuje na maksa.

Nie wierzysz - filmik mogę nagrać i pokazać  :)
Ale jak jesteś zaślepiony kupowaniem i przepłacaniem gówien za 3-4k to nic nie poradzę...

EDIT:
Mogę podać kolejny przykład - Assasin 3, wszystko na max i średnio 60fpsów mam, nie schodzi poniżej 35 fpsów w najgorszych momentach. Assasin 4, wszystko prawie na max, oprócz AA i średnio 35-50fpsów w mieście, na morzu 60 spokojnie.

Jeszcze coś chciałbyś wiedzieć? :)

Niech go ktos uswiadomi/zgasi bo mi sie juz nie chce z debilami gadac, za duzo z tym idiotą przegadalem na tym forum :F
Już to zrobiłem  :D

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Oni po prostu nie mogą znieść, że mam inne zdanie i poparte dowodami, ich samymi domysłami.
Nie widziałem byś przedstawił jakieś dowody, w przeciwieństwie do Meata.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Hogan, ale my albo przynajmniej ja mowie o przyszłości, komp za 1-2k nie poradzi sobie z Gta V czy Ac unity a przypuszczam ze w takie oto tytuł będzie celować Werewolf z myślą o kupnie nowego kompa, wiec 3k to jest dopiero kwota za którą komp sobie z tymi tytułami poradzi.

Tytuły które ty podałeś a i owszem rusza i to z takimi FPS na sprzęcie za 1,5-2k tego ja nie kwestionuje.
Jak Werewolf w nie chciałby celować, to może iść do sklepu i kupić w sieci T, bo na obecnym sprzęcie może w nie pograć.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Hogan, ale my albo przynajmniej ja mowie o przyszłości, komp za 1-2k nie poradzi sobie z Gta V czy Ac unity a przypuszczam ze w takie oto tytuł będzie celować Werewolf z myślą o kupnie nowego kompa, wiec 3k to jest dopiero kwota za którą komp sobie z tymi tytułami poradzi.

Tytuły które ty podałeś a i owszem rusza i to z takimi FPS na sprzęcie za 1,5-2k tego ja nie kwestionuje.
Jak Werewolf w nie chciałby celować, to może iść do sklepu i kupić w sieci T, bo na obecnym sprzęcie może w nie pograć.
Jak nie? Na 100% GTA V czy AC Unity na tym moim sprzęcie ruszy, może na minimalnych może nawet na medium ale na pewno ruszy. :)
Moim zdaniem trzeba być debilem, żeby pakować 3-4k w zasrany komputerek, który i tak po paru latach będzie do dupy :) Mało jest na co kasę wydawać?  ;D
Dlatego czekałem 6 lat na jakąś dobrą okazję i w końcu złapałem bo już nie ile można jechać na starym pcie (Intel Pentium 4 2.8Ghz 1 rdzeń, grafa ATI Radeon 9200SE jedna z najsłabszych jakie w ogóle są :P, 1.2GB ram), jeszcze rok temu miałem ten sprzęt i nie narzekałem  :D
To tylko moje zdanie, nie żeby coś  :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Łaskawy podać swoja specyfikacja dokładna, chce sprawdzić ile muszę wybulić aby go teraz kupić :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
= PROCESOR = AMD X8 FX-8320 3.50GHz BLACK BOX Unlocked! Odblokowany mnożnik!! GWARANCJA
= RAM = 8GB Patriot Viper 3 DDR3 2x4GB 2133MHz CL11 XMP GWARANCJA
= HDD = 160GB + 500GB 7200RPM
= GRAFIKA = GeForce GTX460 GS 1GB GDDR5 GAINWARD Special Edition!
= PŁYTA GŁ = ASROCK 970 PRO3 USB3.0 GWARANCJA
= COOLER = SPC SPARTAN HE9241 MEGA CICHY i WYDAJNY! GWARANCJA
= ZASILACZ = CHIEFTEC 650W GPS-650A8 BOX GWARANCJA
= OBUDOWA = I-BOX LION 604B LCD + Czytnik kart 5w1 i 2x Cooler
= OKABLOWANIE =
Rok temu był wart około 2k, teraz z pewnością coś około 1.5k, może mniej
Raczej na pewno to była dobra okazja bo też chciałem samemu złożyć pcta ale kurwa przy tej cenie 1.5k to wyszło by gówno co nie wiem czy BF 3 na medium pociągneło  ;D

Hmm nawet możemy policzyć na obecny czas:
Procek - 500zł
RAM - 350zł
Dyski razem - około 200zł
Grafika już od dawna nie dostępna w sprzedaży ale załóżmy używana - coś około 300zł
Płyta główna - około 230zł
Cooler nie mam pojęcia ale powiedzmy - około 50zł
Zasilacz - około 200zł
No i obudowa również nie mam pojęcia ale powiedzmy - około 50zł

Z tego co policzyłem to nam wychodzi około 1800 zł na ten rok, czyli w sumie zaoszczędziłem w chuj, bo rok temu wszystko było droższe. Oczywiście nie są to dokładne ceny ale w przybliżeniu  :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Procek - 524zł
Ram - 356zł przepłacone gówno
Hdd - 229 zł liczę jak 750 bo niema już 160 żeby to jakoś sumować tez przeplata 1tb lepszy kupisz taniej
Grafa - 200 zł
Płyta - 200 zł
Coler - 100zł albo mniej
Zasilacz - 350zł
Obudowa - 90zł sam z niej korzystałem kiedyś :P

Obecnie takie coś złożysz za 1850 zł

Pomijając fakt ze ty dałeś 2k mówisz i przepłaciłeś, bo tu mało co jest dobre to jeśli z ta specyfikacja poszedłbym z zapytaniem na Pc laba lub Bencha czy kupować jeśli chce chociaż na low pograć w Unity lub Gta V na bank od razu by mi powiedzieli ze niema na to szans.

Kompa się kupuje z wyprzedzeniem na kilka lat, chuj z tego ze nawet może na tym to ruszy wątpię i to bardzo skoro kolejne gry będą miały jeszcze większe wymagania
Wole kupić kompa za 3-4k i miec na kilka lat spokoju niz modernizowac co roku.

Jesli na swoim kompie odpalisz Watch Dogsa na średnich bo o niema minimalnych ustawień. średnie to najniższe + obniżenie innych co można gra będzie miała 30 fps stałe to masz szanse na unity i gta v w innym przypadku niema opcji.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Procek - 524zł
Ram - 356zł przepłacone gówno
Hdd - 229 zł liczę jak 750 bo niema już 160 żeby to jakoś sumować tez przeplata 1tb lepszy kupisz taniej
Grafa - 200 zł
Płyta - 200 zł
Coler - 100zł albo mniej
Zasilacz - 350zł
Obudowa - 90zł sam z niej korzystałem kiedyś :P

Obecnie takie coś złożysz za 1850 zł

Pomijając fakt ze ty dałeś 2k mówisz i przepłaciłeś, bo tu mało co jest dobre to jeśli z ta specyfikacja poszedłbym z zapytaniem na Pc laba lub Bencha czy kupować jeśli chce chociaż na low pograć w Unity lub Gta V na bank od razu by mi powiedzieli ze niema na to szans.

Kompa się kupuje z wyprzedzeniem na kilka lat, chuj z tego ze nawet może na tym to ruszy wątpię i to bardzo skoro kolejne gry będą miały jeszcze większe wymagania
Wole kupić kompa za 3-4k i miec na kilka lat spokoju niz modernizowac co roku.

Jesli na swoim kompie odpalisz Watch Dogsa na średnich bo o niema minimalnych ustawień. średnie to najniższe + obniżenie innych co można gra będzie miała 30 fps stałe to masz szanse na unity i gta v w innym przypadku niema opcji.
Dałem 1.5k i to rok temu więc nie przepłaciłem a zaoszczędziłem i to dość dużo.
Tylko ja nie modernizuje co roku tylko kupuję takiego pcta właśnie jak ten za 1.5k i gram na nim parę lat, aż będzie całkowitym złomem. Nie jestem jakimś tam "super graczykiem" co ma nie wiadomo co w dupie i kupuje sprzęty po 3-4k a nawet do 5k i zmienia co rok-dwa. Mam wyjebane na to, wolę kupić coś taniego i dobrego i zaoszczędzić niż kupować jakieś gówna nie wiadomo co...
To tylko moje zdanie, nie żeby coś  :)

A jeszcze do tego pierdolisz, założę się że kurwa GTA V i AC Unity spokojnie będą śmigać, jakieś tam benchmarki chuj mnie obchodzą, a po za tym mówimy tu o rozdzielczości max 1280x1024 a nie 1920x...  :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja się mogę w ciemno założyć ze nie rusza na twoim Pc te gry, twój Pc spełnia minimalne wymagania WD i tylko minimalne na średnich gra zacznie klatkowac
Tak ja za swojego dałem te 5k ale tylko dlatego żeby przez najbliższe 5-6 lat go nie wymieniać, jak zrobiłbym tak jak ty musiałbym co rok wymieniać kompa drożej wychodzi.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Ja się mogę w ciemno założyć ze nie rusza na twoim Pc te gry, twój Pc spełnia minimalne wymagania WD i tylko minimalne na średnich gra zacznie klatkowac
Tak ja za swojego dałem te 5k ale tylko dlatego żeby przez najbliższe 5-6 lat go nie wymieniać, jak zrobiłbym tak jak ty musiałbym co rok wymieniać kompa drożej wychodzi.
Pierdolisz, możemy się założyć że pójdzie na medium a nawet na high. Może nawet nie długo będę miał WD to zobaczymy jak pójdzie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
https://www.youtube.com/watch?v=69PMccu4TIs

https://www.youtube.com/watch?v=4feCDUGwKZg

Tak chodzi na gorszym procku(x4-640), ale lepszej grafice(gtx560). Bez frapsa mam więcej klatek, ale w mieście czasami nieco mniej, jednak gra ciągle utrzymuje poziom "grywalny". Detale nie pamiętam konkretnie, zaraz przejdę na windowsa i sprawdzę - ale dość wysokie, i tylko musiałem wyłączyć wysoką jakość wody bo, uwaga, zacinała mi grę w cutscenkach w których wody nie było widać :F

Ta gra jest ogółem paskudnie napisana.

gothic1210
  • Gość
Tizgar nie ma co porównywać, bo obecne testy są pod fullhd a on gra w sporo niższej rozdziałce. IMO dla 1280x1024 ten GTX to prawie overkill.

0 użytkowników
Do góry