Gothic III Forsaken Gods 94491 379

O temacie

Autor DzikiBen

Zaczęty 14.04.2008 roku

Wyświetleń 94491

Odpowiedzi 379

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Gother link=topic=1470.msg38827#msg38827 date=Nov 30 2008, 17:29\'
Coś długo nikt nie pisze. Czyżby tak wciągła ich gra?

:o

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
wciągła

Gother, swoja drogą. Userze nagminnie krytykujący poczynania forumowych pisarzy...  Pisze się "wciągnęła".

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
To fanowski portal Gothica, pełen 10 letnich Palladynów, Innosów i Addanosów, czego sie spodziewałeś?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: DzikiBen link=topic=1470.msg38912#msg38912 date=Dec 1 2008, 17:48\'
To fanowski portal Gothica, pełen 10 letnich Palladynów, Innosów i Addanosów, czego sie spodziewałeś?

Za tą definicję zostajesz moim mistrzem. W nagrodę w dupę możesz sobie wsadzić Statuetkę Innosa którą zrobiłem na tamtejszą galę w roku 2007 (w 2008 wykorzystali tą samą grafikę  :lol2: ): http://gothic.gram.pl/gala_mini.jpg

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nie wiem czego się spodziewałem :)  Ale już nawet na forum Ci fanatycy wypisują że jest słaby ( 50% pewnie dla te go ze nie robiła go PB) a za pewne 90% osób którzy zaznaczyli odpowiedź że dodatek jest dobry nie grało w niego, nie kupiło ( póki co) i 50% z tych 90% ( :lol2:  ) nie potrafiło nawet ściągnąć :)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
i 50% z tych 90% (  ) nie potrafiło nawet ściągnąć
Bo im lord nie dał pirackich linków ze swojego pre-ordera :lol2: .

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo im lord nie dał pirackich linków ze swojego pre-ordera biggrin.gif.
Bo dekstera nie stać żeby sobie kupić własnego, żal^^

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Gothic III Forsaken Gods
#328 2008-12-01, 21:42(Ostatnia zmiana: 2008-12-01, 21:42)
Cytat: Veto link=topic=1470.msg38937#msg38937 date=Dec 1 2008, 21:02\'
Bo dekstera nie stać żeby sobie kupić własnego, żal^^

"żal" to jest dopiero wtedy jak 15 letni gówniarze są tak żałośnie przedsiębiorczy i gospodarczy że wszystkie swoje wydatki finansują z konta rodziców a mówiąc ściślej z programu bakowego "mamo, proszę daj!".

Xardas17

Xardas17

Użytkownicy
-
posty87
Propsy5
  • Użytkownicy
  • -
Gdzieś czytałem ze dodatek był zabugowany i że jowod przeprasza  :lol2:   i bardo dobrze oby więcej takich kompromitacji dla jowoda :)

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Gothic III Forsaken Gods
#330 2008-12-02, 19:51(Ostatnia zmiana: 2008-12-02, 19:51)
XD, nom, już patch nawet wydali

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Xardas17 link=topic=1470.msg38967#msg38967 date=Dec 2 2008, 13:13\'
Gdzieś czytałem ze dodatek był zabugowany i że jowod przeprasza  :lol2:   i bardo dobrze oby więcej takich kompromitacji dla jowoda :/
Na gg  :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Gothic III Forsaken Gods
#332 2008-12-02, 20:55(Ostatnia zmiana: 2008-12-02, 20:59)
bardo dobrze oby więcej takich kompromitacji dla jowoda old_lol.gif

Jakich znowu kompromitacji? Obecnie zdecydowana większość wydawanych gier to gówno warty gniot tworzony z myślą o konsolowych popierdółkach typu far cry2 czy dead space. Kwestia tego że te rzekome "hity" są oceniane wg. obecnego lansu na 8/10 w górę mimo że są takim samym gównem co zmierzch bogów który stał się, można powiedzieć kozłem ofiarnym. Obecnie każda gra jest zajebana błędami, jest to już właściwie norma a nie żaden "skandal" jak w przypadku forsaken goods. Pod tą "kompromitację" należy podciągnąc wszystkie wydawnictwa łącznie z activision i ubi na czele. Takie numery to już niestety norma na rynku.

Joowod może sobie pozwolić na lanie kału. Tak szczekacie, szczekacie a taki lord czy typowy gorn5397 i tak poleci do sklepu i za ciężką kasę rodziców kupi nowy dodatek. Macie gówno do gadania. Poza tym J. to raczej niszowy wydawca który wydaje jakieś budżetowe popierdółki o których nikt z poza szwablandii nie słyszał więc o czym tu w ogóle mowa. Żeby zniszczyć markę najpierw trzeba ową mieć. Przypuszczam że potencjalnych nabywców tych gier i ich docelowy target mało interesuje opinia serwisowych szczekaczy na temat wydawnictw. Poza tym o czym w ogóle rozmawiamy skoro zapewne większość z narzekających zaparcie gra w to "indyjskie gówno"?

Ps. Wkurwia mnie że to gówno ma dwuczłonową nazwę a pisanie "dodatek do g3" jest jeszcze bardziej wyczerpujące, natomiast FG czy ZB brzmią jak nazwy kurwa smaru na pasek klinowy do FSO Polonez.

Aha i nie wiem co mnie bardziej wkurwia i żenuje. Skill indyjskich developerów, ich brązowa spuścizna czy dwulicowa postawa graczy?  :lol2:

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak szczekacie, szczekacie a taki lord czy typowy gorn5397 i tak poleci do sklepu i za ciężką kasę rodziców kupi nowy dodatek
A niby to czemu twierdzisz że to kupię ;>? Albo to że biorę od kogoś kasę na takie duperele? Po tym można powiedzieć że sam tak robisz, czyżbym się mylił ;>

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
A niby to czemu twierdzisz że to kupię ;>?

Ty tak twierdzisz, ja kalkuje fakty. To ty się zadeklarowałeś i o ile pamiętam nawet bez dozy krytycyzmu poleciałeś na pre oder. Po co tak szczekamy ja, oni, ign skoro tacy jak Ty i tak polecą bez zastanowienia po swój egzemplarz i będą zadowoleni? Jowod jest pewien swojej pozycji i wie w co celuje a Ty jesteś tego żywym przykładem. Kupisz tą grę nawet gdyby tam nasrali, ba to była by już edycja kolekcjonerska :/ .

Albo to że biorę od kogoś kasę na takie duperele?

Chyba nie powiesz że jako 15 latek jesteś prężnie rozwijającym się biznesmenem (followup via Piątek 2 :D )? Wniosek nasuwa się sam, a nie może jednak jesteś jak te nastolatki z galerii - świadczysz usługi seksualne za wynagrodzenie bądź doładowania do telefonu?

Po tym można powiedzieć że sam tak robisz, czyżbym się mylił ;>

Odpowiedź na twoje nędzne spekulacje masz powyżej w postaci... kolejnych spekulacji, smacznego. Problem w tym mój drogi że od dawna nie siedzę na rodzinnym garnuszku więc nawet gdybym chciał to nie mógłbym lecieć do mamusi z każdą byle pierdołą, piętnastolatku z kontem w skarbonce :] .

Tobie natomiast, rozpieszczony gówniarzyku życzę na przyszłość kilku kopów w dupę i lekkiej dozy przedsiębiorczości, na prawdę pożyteczne doświadczenie. To już jak przyjdzie Ci utrzymywać się z własnych środków zamiast podcierania się hajsem dobrze ustatkowanego tatusia. Rzecz jasna no offence, to jest nawet lekko zabawne  :lol2: .

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Gothic III Forsaken Gods
#335 2008-12-02, 21:37(Ostatnia zmiana: 2008-12-02, 21:39)
Ty tak twierdzisz, ja kalkuje fakty. To ty się zadeklarowałeś i o ile pamiętam nawet bez dozy krytycyzmu poleciałeś na pre oder.
Otóż odwołałem zamówienie jak się dowiedziałem jakie to gówno jest :lol2:
Chyba nie powiesz że jako 15 latek jesteś prężnie rozwijającym się biznesmenem
17-latek, ja mieszkam na gospodarce żeby dostać jakąś kasę na "moje potrzeby" musze się nieźle na zapierdalać, tia no widzę jak mi rodzice kasę dają :/
Rzecz jasna no offence, to jest nawet lekko zabawne old_lol.gif.

Zabawne jest to że praktycznie nic nie wiedząc o człowieku potrawisz wyciągnąć tyle z dupy wziętych bajek i mitów.

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Trochę offtopowo ale teksty Thora jak zwykle powalające :)
Szczególnie ,,edycja kolekcjonerska" i powiązanie z Piątkiem 2 ;d

"Now I stand, the lion before the lambs

and they do not fear...

They cannot fear
"

Arthas Menethil, The Lich King

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Gothic III Forsaken Gods
#337 2008-12-02, 21:52(Ostatnia zmiana: 2008-12-02, 21:52)
Otóż odwołałem zamówienie jak się dowiedziałem jakie to gówno jest kwasny.gif

Gratuluje decyzji a zarazem przepraszam przepraszam za zbyt pochopne wnioski :) .

17-latek, ja mieszkam na gospodarce żeby dostać jakąś kasę na "moje potrzeby" musze się nieźle na zapierdalać, tia no widzę jak mi rodzice kasę dają biggrin.gif

Czyli kolejny plus i kolejne przeprosiny lecą w Twoją stronę.

Zabawne jest to że praktycznie nic nie wiedząc o człowieku potrawisz wyciągnąć tyle z dupy wziętych bajek i mitów.

Jak już napisałem na sb do ogółu - zalecam trochę dysansu. Nie zapominaj że to tylko forum dyskusyjne. Spiąć się nie spiełeś, sprowokować również nie jak kiedyś w przypadku sprawy z soulfire więc pójdź o krok dalej i przestań traktować rzeczy wypisywane na forum przez ludzi z internetu jako coś osobistego i w ogóle :D .

erifbar

erifbar

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=1470.msg38946#msg38946 date=Dec 1 2008, 22:42\'
"żal" to jest dopiero wtedy jak 15 letni gówniarze są tak żałośnie przedsiębiorczy i gospodarczy że wszystkie swoje wydatki finansują z konta rodziców a mówiąc ściślej z programu bakowego "mamo, proszę daj!".

Założę się, że i ty korzystałeś z tego "programu". To niedziwne że 99% nastolatków wyciąga rękę do rodzica po kasę na różne przedmioty :D  . Jeżeli oni nam nie dadzą, to co? Mamy ść pod latarnię? :)  Nooo ba, zostaje jeszcze babcia, ale to już inna historia.

Co do dodatku to chcę powiedzieć że: Nie wysrywa się dwa razy tego samego gówna... :P

no comment -_-

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Gothic III Forsaken Gods
#339 2008-12-03, 18:26(Ostatnia zmiana: 2008-12-03, 18:27)
Ok, chwilę grałem ale głównie patrzyłem jak robi to znajomy. W międzyczasie nie omieszkałem skorzystać z laptopa pisząc te oto wypociny dla osób które mają jeszcze jakieś wątpliwości odnośnie nowego konia ze stajni Gothic.

Zmierzch Bogów, Forsaken Goods czy jak kto woli nieoficjalne "Zapomniani Bogowie". Nazwy, wszystkie z nich chujowe bowiem kojarzą się z rzeczami które faktycznie już dawno powinny zostać zapomniane w realnym świecie a nie bajkowej krainie orkowego terroru: bogowie, religia oraz sama spuścizna Indyjskich czcicieli krów - oficjalny dodatek do równie "dobrej" gry Gothic 3. Na prawdę żenująca postawa wydawcy, który najwyraźniej raz jeszcze ujrzał niestrawione ziarno kukurydzy w gównie uprzednio wydalonym przez coraz mniej smaczną Piranię. Nie na długo, bowiem z tkwienia w opinii ku bezgranicznej naiwności fanów, wyrwany został szybko przez samych graczy jak i redaktorzyny prestiżowych serwisów którzy ostatnio najgorsze gówna wynoszą na peany czego zaś z helmutowym Zmierzchem Bogów raczyć nie zrobili! To wielki znak, świadczy bowiem że Forsaken jest prawdziwą soczystą sraką wśród jakichś tam psich kup i innego pospolitego gówna którego na rynku gier mamy ostatnio w nadmiarze. Jest prawdziwym gniotem w pełni zasługującym na możliwie najniższe oceny.

Cała kuriozalna sprawa związana z wydaniem jak i popełnieniem samego dodatku doczekała się szczerego komentarza ze strony JoWoodu. Wydawca przeprasza a zarazem poświadcza że nie był w stanie wydać gry zadowalającej wymagania graczy. Że kurwa co?! To są słowa z OFICJALNEGO orędzia wydawcy!? Zapewne po wydaniu Zmierzchu Bogów czuliście zażenowanie, tak teraz możecie czuć się totalnie rozkurwieni. Nie wiem co jest większą abstrakcją, ten w opinii JoWoodu pomyłkowy dodatek czy samo oświadczenie? Pozostawię to bez komentarza bo chamstwo i rynsztok sam leje się na usta.

Powracając do sprawy dodatku warto poruszyć temat kiełbasy wyborczej którą żywili się najbardziej wierni gorny493r0 i adanosy55 na fanowskim community. Wspominano coś o optymalizacji o której rzecz jasna radzę zapomnieć gdyż jest kolejną oznaką chamstwa i braku rzetelności z linii wydawca/developer. Może twórcy liczyli że za ten czas naiwni gracze polecą po nowy sprzęt bądź zwyczajnie zapomną jak to pięknie działała podstawa tej pomyłki - Gothic 3? Autosugestia górą!

Kolejną złamaną obietnicą są nowe tereny. Ten jest jeszcze bardziej ograniczony bowiem Nordmar jak i sama pustynia została zwyczajnie wycięta ale, ale... ale.. w JAKI SPOSÓB?! Jest to niezwykle nowatorskie i inteligentne rozwiązanie nad którym niewątpliwie najwięksi indyjscy designerzy kminili miesiącami aż wykminili... GŁAZ! Tak, GŁAZ bowiem idąc przez jar prowadzący na pustynie spotkamy GŁAZ który od tak bezczelnie sobie leży i nawet nie myśli aby głazować sobie gdzie indziej. Oczywiście pojawienie się owej przeszkody na jedynej drodze prowadzącej na 1/2 kontynentu to nie pomyłka! Zostało to w każdym szczególe wyjaśnione, ale genialne dzieci Buddy poszły o krok dalej wprowadzając pewną dozę tajemniczości. Niech ów monolit więc stanie się kolejną ikoną serii, zaraz obok ślepego 90 letniego schizofrenika oraz cipobohatera z kucem. Krótko mówiąc fascynująca historia monolitu z dupy nie została nam, niewiernym przekazana, snujmy więc domysły co za kurwa debil popełnił taką fuszerkę odgradzając połowę mapy jakimś durnym kamykiem.

W kwestii terenu zmian jest więcej. Forsaken Goods to okres powojenny tak więc peace and love. Stare twierdze, miasta, zamki oraz osady odzyskały dawny blask. Podziwiajcie więc wielki kunszt leveldesignerów, podziwiajcie wielkie cuda w postaci nowych twierdz, zatrważające i niesamowite zmiany ograniczające się do... pierdolnięcia kilku nowych beczek i skrzynek (skacz z samolotu!!!). Wspominałem coś o dawnym blasku, a tak zostaliśmy uraczeni odbudowaniem kilku murków oraz chatek. Twórcy doskonale znają poziom oraz idealny synonim odnośnie ich wspaniałego dzieła, bowiem orkowie mieszkają w śmiesznych namiotach które wyglądają jak zdeformowany gnojownik z wydrążonym w środku pomieszczeniem. To oczywiście celowy zabieg bo jak widzicie Forsaken Goods to majstersztyk, głębokie dzieło pełne zagmatwanych aluzji i ukrytego przekazu składającego się na wielki kunszt i geniusz oświeconych krowich sług.

Podobnie jak w grze dużo aluzji do gówna, tak i w mojej pseudo recenzji nie brak wyraźnych nawiązań do pochodzenia i wierzeń autorów. Pochodzą oni bowiem z kraju w którym... czci się krowy. W samej grze rzecz jasna nie brak nawiązań do tego zwyczaju i tak oto wszędzie kurwa są krowy! Odświeżona Myrtana jest tajemnicza, oprócz dziwnych kamieni które bezczelnie "Zapomniani Bogowie" stawiają na naszych drogach spotkamy również piękne, dorodne bydło pasące się nieopodal świątyń. Zbieżność oczywiście absolutnie przypadkowa.

Odnośnie zmian warto również poruszyć kwestię oporządzenia. Na moje jest to chyba największa innowacja tej całej pomyłki. Owszem, owe pancerze są niezłe szkoda że twórcy w ogóle nie trafili z designem. W koncepcji są to banalne twory fantasty które do tego nijak nie pasują do świata gry jeśli chodzi o dizajn.

Oczywiście zmian oraz aspektów które warto opisać jest więcej, nie będę jednak ich poruszał gdyż szkoda na to mojego i twojego czasu. Na prawdę, nie warto opluwać twórców ani srać na ich dodatek, gdyż w gównomoczowinie toną aż nad to - wyłącznie ze swojej winy. Popełniając Forsaken Goods gówna nasrali sobie sami po sufit wręcz, nie warto dokładać tak samo jak nie warto kupować tej gry gdyż nie jest warta ŻADNEJ uwagi. Nawet jeśli jesteście nastawieni sceptycznie bądź po prostu chcecie sprawdzić, nawet wtedy jest to totalna strata czasu.

Moje dziecko nie będzie tracić kasy na takie głupoty
Kazzmir
[/quote]
[/i]

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry