Gothic III Forsaken Gods 93756 379

O temacie

Autor DzikiBen

Zaczęty 14.04.2008 roku

Wyświetleń 93756

Odpowiedzi 379

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Gothic III Forsaken Gods
2008-04-14, 23:05(Ostatnia zmiana: 2009-10-06, 16:34)
Od premiery Gothica III minęło już sporo czasu. Wydawca, firma JoWood, po rozwiązaniu umowy z Piranha Bytes (twórcami serii Gothic), prace nad czwartą częścią cyklu zlecił studiu Spellbound. Jak się jednak okazuje, to nie koniec przygód z trzecią odsłoną serii.

Otóż wydawca zapowiedział właśnie pierwszy oficjalny dodatek do Gothica III, o podtytule Forsaken Gods. Nieznane są, niestety, żadne szczegółowe informacje... prócz tego, że gracze ponownie wcielą się w Bezimiennego, który spotka bohaterów z poprzednich części.

Twórcy obserwują dyskusję toczone przez fanów na oficjalnym forum gry, co nie wyklucza, że kilka pomysłów graczy znajdzie się w rozszerzeniu.

Niestety nie wiadomo, która z firm - Piranha Bytes (która porozumiała się z JoWood) czy Spellbound - pracuje nad dodatkiem. Wiadomo jedynie, że zadebiutuje on w czwartym kwartale bieżącego roku.

Znowu? Pytanie tylko, dlaczego? Co na siłę to niezdrowo...

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Tego newsa na pewno nie zamieszczono pierwszego kwietnia?
I podaj źródło, skąd to wziąłeś.

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
News jest z oficjalnej strony JoWood http://www.jowood.com/?lang=de&site=1&iid=12833 oraz stąd http://www.worldofgothic.de/ i jest to na pewno wiarygodna informacja. Bardzo mnie ona cieszy!!! :D  Pozostaje mieć nadzieje, że będzie on bardziej dopracowany niż G3 i ze fabuła będzie ciekawa. No i jeszcze jest chyba jakaś szansa, że może wraz z dodatkiem wyjdzie jakiś modkit pozwalający na modyfikację gry w stopniu większym niż na razie.

W każdym razie już nie mogę się doczekać :)

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Fajnie, bo już miałem sprzedać swojego Gothica 3. Czwarty kwartał b.r. to jak znam życie trzeci następnego.

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu

Sentarion
Złote Wrota

Gothic III Forsaken Gods
#4 2008-04-15, 11:08(Ostatnia zmiana: 2008-04-15, 11:08)
Ja tam się bardzo cieszę. Ostatnio znowu zacząłem grać w G3, tym razem już na średnich detalach (nowa karta) i jestem pod wrażeniem grafiki i całego świata. Podoba mi się on znacznie bardziej niż w ten Wiedźminie czy Two Worlds, więc naprawdę jest na co czekać. Obyśmy sie tylko nie zawiedli tak jak przy premierze G3, ale mam głęboką nadzieję, że tym razem tak nie będzie :D

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja wam powiem jedno, nie robi tego piranha? Nie wiadomo, znaczy nie. To nie będzie gothic, jedyne co z tego zostanie to tytuł. Rozumiem, chłopakom 3 nie pykła, nie zbyt dobra grywalność, słaby kod (duże wymagania), ale to moim zdaniem nie powód by zabierać ojcowi dziecko. Dodatek kupię tylko z logiem piranhi, albo ściągnę z P2P!

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nie ma to jak wydawać oficjalny dodatek do 2 letniej gry którą nawet dziś, w pełnej okazałości mogą cieszyć się jedynie nieliczni.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Naprawdę wspaniała wiadomość. Tylko co oznacza tytuł? Zapomniani bogowie czy zapomniany przez bogów? Czyżby było więcej bogów? Mam nadzieję, że fabuła będzie przynajmniej dorównywać G1 i G2.

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
dwójeczka też nie była ogniem z dupy,a dodatek to poprawił, trójeczka też będzie o wiele lepsza albo chociaż lepsiejsza niż sama podstawka, nie ważne kto ją będzie robił piranhie czy spellbound ważne jest to, że znowu wrócę do grania w trójeczkę :rolleyes:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Pewnie dostaniemy banalną historyjkę bądź kolejną średnio udaną próbę adaptacji czegoś nowego. Ciekawe co tym razem, może ogromny podziemny kompleks czarnej kaczki bądź "zapominane wyspy" na których czai się tajemnicze zagrożenie, pradawna moc skrzatów i inne gówna. Mam wylane na takie dodatki będące na poziomie fabularnym średnio uzdolnionych modderów.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Gothic III Forsaken Gods
#10 2008-04-15, 14:47(Ostatnia zmiana: 2008-04-15, 14:47)
I po co oni wydają dodatek? Niech wydadzą taki zajebisty patch, który obniży wymagania do takich, jakie powinny być. Ostatnio sobie odpaliłem Lineage 2 C4 na max. (wszystkie światła, ale bez anti-aliasing, bo się nie da), nie zacina się w ogóle i uważam, że wygląda świetnie, a chodzi duuuuużo lepiej, niż Ge3 na minimalnych.

Pewnie dostaniemy banalną historyjkę bądź kolejną średnio udaną próbę adaptacji czegoś nowego.

Popieram, popieram :D .

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Czwarty kwartał b.r. to jak znam życie trzeci następnego.
A potem jeszcze czekać na spolszczenie.
Może w końcu dadzą te Wyspy Południowe i opcję nurkowania oraz ulepszonej akrobatyki. No i walka. Ten element wymaga całkowitych zmian.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Jedna z najlepszych wiadomości ostatnich dni. Uwielbiam G3 i denerwuje mnie jak ktoś pisze
że to już nie gothic, bo ma dużo bugów. Mi tam one nie przeszkadzały. Fajnie że będzie dodatek.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Gothic III Forsaken Gods
#13 2008-04-15, 16:30(Ostatnia zmiana: 2008-04-15, 16:31)
Czwarty kwartał b.r. to jak znam życie trzeci następnego.

Nie przesadzajmy, tworzenie dodatku ma się pod wieloma względami nijak do tworzenia gry od podstaw. Wiele kwestii technicznych i dizajnerskich jest rozwiązana a resztę można z powodzeniem zrobić bazując na tym co już zostało wykonane. Jakichś innowacji typu te proponowane przez Gothera bym się nie spodziewał. Samo poprawianie kwestii technicznych pewnie ograniczy się do takich pierdółek jak w przypadku NK, aczkolwiek miło by było gdyby ostatecznie poprawili to co zostało spartaczone już przy podstawce czyli wymagania nie adekwatne względem tego co gra oferuje. W sumie fajnie by było gdyby do tworzenia gry zaprosili zdolnych modderów znanych z dodatków typu Diccuric. Może wprowadziło by to trochę świeżości do serii.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ge3 to nie Gothic, nie przez to, że ma dużo bugów. Jest nudny, jak flaki z olejem. Niby jestem "fanem" Gothic'a, ale Ge3 nie przeszedłem. Po prostu próbowałem kilka razy i za każdym razem mi się nudził. Chodziło w miarę przyzwoicie, a bugów nie było strasznie dużo.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Gothic III Forsaken Gods
#15 2008-04-15, 16:39(Ostatnia zmiana: 2009-10-06, 16:39)
I podaj źródło, skąd to wziąłeś.

Chyba nie wyssałbym tego z palca. Jeżeli coś Ci nie pasuje to poszukaj...

Jako fan serii Gothic z przykrością muszę stwierdzić, że nie pałam radością na myśl o następującym dodatku tej gry... To, co zaprezentował sobą poprzednik, Gothic 3, w 100 % mnie zaspokaja. Odświeżanie czegoś co dawno minęło nie ma większego sensu. Osobiście spodziewam się kolejnej, nieco oklepanej historyjki do jakiej przyzwyczaił nas już develpoer...

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Hmmm.... może wróce kiedyś do G3, żeby odmienić pamięć przed dodatkiem.

Комиссар RBT

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Cóż... hmmm co by tu napisać?
Mam mieszane uczucia co do tej zapowiedzi. Wszystko zależy od tego czy dodatek poprawi choć niektóre elementy które są do dupy(mi. optymalizacja i walka). Jeżeli fabułą okaże się ciekawa to może być świetnie. Pożyjemy, zobaczymy.

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Z Gothica 3 pamiętam tylko jednego ciekawego questa. Rozpoczynała go śmierć Ramireza, związany był z przemytem magicznej rudy czy coś... Jednak nie ma w ogóle co porównywać z takim np. zabójstwem Estebana w G2NK.
Więc fabułę trzeba polepszyć. A Beziego już w tym tytule raczej nie doświadczymy, chyba że jako postać epizodyczną... W Gothic 3 the Beginning chodziło się młodym Xardasem, co będzie teraz?

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Więc fabułę trzeba polepszyć. A Beziego już w tym tytule raczej nie doświadczymy, chyba że jako postać epizodyczną... W Gothic 3 the Beginning chodziło się młodym Xardasem, co będzie teraz?
Bezimiennym! Było o tym mówione...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry