Postanowiłem zrobić notkę tego, co ten nieszczęsny dodatek sobą oferuje:
-nowe, unikatowe zbroje. zastanawia mnie od kiedy Palladyni, oraz Straż królewska zamówiły sobie nowe naramienniki, na domiar tego wyjebane w kosmos i z dupy wzięte
- zajebiście rozbudowane miasta w ,których rozmawia z nami co 30 osoba , którą napotkamy ( w czym nie każda zleci nam zadanie)
-z dupy wzięci magowie wody czy druidzi o ,których nie było mowy w poprzedniej części
-tekstury
-optymalizacja... w podstawową wersje grałem na średnich detalach, o FG na takowych, mogę tylko marzyć.
-doszczętne spierdolenie kodu gry. kiedy przez przypadek zdarzy mi się ją zminimalizować, już nigdy nie włączy się ponownie. G3 się włączał.
-questy, a raczej ich niedobór oraz rzekoma "różnorodność"
- główny wątek, nie dość ,że zawiły, na domiar tego do dupy.
-sentymentalni gracze się zawiodą, ze starymi NPC zamieniłem 2 słowa, po czym sobie poszedłem ;D
-najemnicy w średnich zbrojach, każdy z nich jako model swojego ciała posiada czarnoskóre ręce, choć głowa w każdym przypadku zawsze jest biała
Jeśli znajdę coś więcej, dopiszę.
Krótko mówiąc, poniżej mych oczekiwań. Nawet po paskudnym trailerze, mimo wszystko spodziewałem się czegoś lepszego, znacznie lepszego. Po prostu nie jestem w stanie przyjąć do wiadomości, jakim cudem możliwe jest zrobienie czegoś tak chujowego, przy takim nakładzie materialnym. Dodatek był strzałem w stopę (głowę?) dla serii Gothic. Szczerze? Nigdy, przenigdy nie widziałem jeszcze tak słabej gry i nie chodzi tu o swego rodzaju zemstę za z profanowaną serię Gothic. Ta gra zalatuje gównem, komercją, pożałowaniem i wszelkiego rodzaju innym chujstwem. To się po prostu nie może podobać. Osobiście wypatruje tylko momentu, kiedy jakiś przyzwoity recenzent, wyjaśni czym tak naprawdę jest ta gra, oraz jakie poszanowanie do swoich klientów mają panowie z JooWoodu\Triny Szit.
To że to prawdopodobnie wina Twojej karty albo jednorazowy błąd przy renderingu? Jak już to należy winić za to Piranie i silnik gry.
Po tym co ja tam kurwa zobaczyłem, wątpię by była to wina mojej karty. Choć mogę się mylić. (proszę, niech ktoś uwolni mnie od tego koszmaru

Czy to oby napewno Gothic? )Nie zauważyłeś ,ze cienie układają się jakiś wyjebany w kosmos wzorek?
Walka uległa zmianie, teraz polega ona głównie na zadaniu kilku ciosów i bieganiu w kółko, dopóki pasek wytrzymałości się nie zwiększy, gdy pasek wytrzymałości spadnie do zera, to nie można nawet blokowa
Spoko, naciskasz mapę, lub cokolwiek innego i samo się ładuje a wrogowie nie są w stanie Ci nic zrobić

!
EDIT3: Zapomniałem dodać o opóźnionym dubbingu, pffff, dubbingu... chciałbym. Wszelkie inne odgłosy są opóźnione