Spacer czekam i nic! 3388 7

O temacie

Autor Albis445

Zaczęty 2.07.2011 roku

Wyświetleń 3388

Odpowiedzi 7

Albis445

Albis445

Użytkownicy
posty46
Propsy3
  • Użytkownicy

Albis445

Spacer czekam i nic!
2011-07-02, 17:48(Ostatnia zmiana: 2011-07-02, 19:41)
A więc uruchamiam spacera . Zaczyna się coś ładować . Czekam , czekam i ciągle to samo! :facepalm:  
Patrzę na log w okienku working . Ładowanie zatrzymuje się na Loading mat-filter Addon
W załączniku daje screena z okienka working.

Bardzo proszę o pomoc ponieważ chcę zrobić 1 moda , mam już całą fabułę , wszystko przygotowałem i tylko spacer stoi mi na przeszkodzie.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Czemu to w skryptach jest?

Ja jak miałem 512 ramu to nawet 20 minut czekałem (niektórzy nawet dłużej czekali). Więc poczekaj przez dość długo jak nie zadziała do z WoG spacer update spróbuj, lub reinstal spacera (też na wogu)

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Albis445

Albis445

Użytkownicy
posty46
Propsy3
  • Użytkownicy

Albis445

Spacer czekam i nic!
#2 2011-07-02, 18:39(Ostatnia zmiana: 2011-07-02, 19:09)
Czemu to w skryptach jest?
Może dlatego że wcześniej wczytałem newworld.zen a potem wyłączyłem spacera i może ten world teraz się wczytuje

No nic narazie czekam , jeśli ktoś ma inny pomysł proszę je przedstawić:)

//Edit Czekam już około godziny i nic ... ehh , reinstalowałem gmdk i nadal to samo , cóż począć????

ModerWarrior

ModerWarrior

Użytkownicy
posty38
  • Użytkownicy
Mam podobny problem podczas zapisywania dialogów w spacerze ładuje się pół godziny i wszystko jest ok ale często jest tak że nic zatrzymuje się na dźwięku orc_sound i koniec nic nie ruszy...

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Mi się czasem acces volation wypier*ala xD Ale tylko czasami... Ty masz jakiegoś przedpotopowego kompa Albis czy coś nowszego? Bo jak coś starego to przez sprzęt a jak nowszy pecet to masz syf na kompie i tyle.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Problemem jest to, że masz windowsa 7. Tryby zgodności się nie sprawdzają, proponuję zainstalować XPka jako II windows albo kupić sobie psa i wyprowadzać go na długie spacery.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
U mnie na Windowsie 7 Spacer działa bez problemów.

Albis445

Albis445

Użytkownicy
posty46
Propsy3
  • Użytkownicy

Albis445

Spacer czekam i nic!
#7 2011-07-03, 03:10(Ostatnia zmiana: 2011-07-03, 11:04)
Ja mam windowsa XP z SP2 , wcześniej mi spacer działał , niemam pojęcia co robić , pokombinuje się w dzień ;]

//EDIT Problem naprawiony. Dzięki wszystkim co chcieli pomóc , temat do zamknięcia

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry