Dziedzictwo - Dyskusja ogólna 422236 991

Ankieta

Chcesz aby dubbing był połączony z paczką modyfikacji?

Tak. Wszystko w jednym.
Tak, jeżeli będzie możliwość wyłączenia go podczas gry, gdyby nie spełniał moich oczekiwań.
Nie. Lepiej zrobić to jako osobną paczkę.

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 30.04.2011 roku

Wyświetleń 422236

Odpowiedzi 991

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dziedzictwo - Dyskusja ogólna
#380 2013-07-15, 18:44(Ostatnia zmiana: 2013-07-15, 18:50)
Spoiler
Kaczka zasługujesz co najmniej na 0,5 prhopsa, dlatego nie dam nic nic. Już wyjaśniam czemu.
Na załączonych przez ciebie screenach widać ewidentnie budowle orkowe. Skoro są tam orkowie to powinno być mroczniej. Orkowie są głupi i nacierając na coś palą, gwałcą i rabują, a przy okazji niszczą nasze piękne środowisko. Powinieneś zmienić tam tekstury. Zrób osobny set tekstur nieco mroczniejszych, zniszczonych, wysuszonych itp w zależności co to ma być. Dalej. Te zbitki vobów jako #msg1092372osłony#msg1092372 są straszne. No daj, że spokój. Jak to w ogóle wygląda. To już lepiej wyglądały podobnie ustawione drewniane palety, których użyliśmy z kolegami jak graliśmy w paintballa. Zmień to :D . Ewidentnie brakuje więcej ingerencji w mesh świata. Samymi vobami nie zrobisz klimatu. Jeśli to ma być orkowe, to zrób to tak, żeby orkowo wyglądało. Teraz jest to taki pół produkt. Z jednej strony jakieś zupełnie nie naruszone ludzkie konstrukcje, a z drugiej jebitny namiot. Brakuje pościnanych drzew przez orków, czegoś spalonego, czegoś zepsutego. Brakuje ogółem zmiany klimatu tej lokacji. Do całej reszty mankamentów dochodzi jeszcze to, że screeny mają dziwną jasność i kolorystyke przez to ogląda się je inaczej.
pis joł.
A może to orkowi druidzi? Widzisz, nie pomyślałeś!

EDIT
down:
:hitler:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Napisać kurwa posta, który nic nie wnosi do dyskusji. Wypierdalaj

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Kaczka zasługujesz co najmniej na 0,5 prhopsa, dlatego nie dam nic nic. Już wyjaśniam czemu.
Na załączonych przez ciebie screenach widać ewidentnie budowle orkowe. Skoro są tam orkowie to powinno być mroczniej. Orkowie są głupi i nacierając na coś palą, gwałcą i rabują, a przy okazji niszczą nasze piękne środowisko. Powinieneś zmienić tam tekstury. Zrób osobny set tekstur nieco mroczniejszych, zniszczonych, wysuszonych itp w zależności co to ma być. Dalej. Te zbitki vobów jako #msg1092372osłony#msg1092372 są straszne. No daj, że spokój. Jak to w ogóle wygląda. To już lepiej wyglądały podobnie ustawione drewniane palety, których użyliśmy z kolegami jak graliśmy w paintballa. Zmień to :D . Ewidentnie brakuje więcej ingerencji w mesh świata. Samymi vobami nie zrobisz klimatu. Jeśli to ma być orkowe, to zrób to tak, żeby orkowo wyglądało. Teraz jest to taki pół produkt. Z jednej strony jakieś zupełnie nie naruszone ludzkie konstrukcje, a z drugiej jebitny namiot. Brakuje pościnanych drzew przez orków, czegoś spalonego, czegoś zepsutego. Brakuje ogółem zmiany klimatu tej lokacji. Do całej reszty mankamentów dochodzi jeszcze to, że screeny mają dziwną jasność i kolorystyke przez to ogląda się je inaczej.
pis joł.
Coś w tym jest. Tekstury miały być zmieniane później tak czy siak. Dałeś mi pewien ciekawy pomysł na to, jak mógłbym poprawić to i owo z lekką ingerencją w mesh. Tu już właściwie robota dla naszego rejwenkowego Garfielda i jego kochanego blendera.
O tej jasności pisał mi dziś na gg Budzis. Faktycznie, teraz jak się przyjrzałem, również stwierdziłem, że są troche zbyt oczojebne ale to już przez stare ustawienia grafiki w grze z czasów mojego monitora z dupą, których w sumie do tej pory nie zmieniłem. Bóg zapłać za pierwszą, na prawdę konstruktywną od dawna krytykę.
Swoją drogą, zdziwiłeś mnie swoim tonem pisania. Zawsze myślałem, że potrafisz tylko hejtować mój monitor, oglądać Kapitana Bombe i cisnąć "Grafików 3D" na tM :lol2:

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja aktualnie mam ciekawsze zajęcie od blenderów czy innych mikserów. Wydawanie kasy na steamowych przecenach to dużo bardziej pożyteczne zajęcie niż modding jedynej słusznej gry  :lol2:  Jak będziesz potrzebował ingerencji w mesh i chciałbyś żeby był jeszcze bardziej beznadziejny wiesz gdzie mnie szukać. Anyway, zgadzam się z Wowozem po "dłuższych" przemyśleniach. Tylko trzeba też spojrzeć na to, że nie wiemy ile ci orkowie tam stacjonują. W kilka dni raczej nie zdążą nabić dziewic czy innych rzeczy na pal, bo nie będą mieli kiedy ich nazbierać.

Mam tylko nadzieję, że nie wpadniesz na pomysł robienia zabudowań czy innych dupereli rodem z Warcrafta ;p

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mam tylko nadzieję, że nie wpadniesz na pomysł robienia zabudowań czy innych dupereli rodem z Warcrafta ;p

U KzW to jest i wygląda fenomenalnie :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Odkad bomby nie robią to nie mam skąd tekstów brać :( .
Wojtas - prawo jazdy end polonez

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Tylko trzeba też spojrzeć na to, że nie wiemy ile ci orkowie tam stacjonują. W kilka dni raczej nie zdążą nabić dziewic czy innych rzeczy na pal, bo nie będą mieli kiedy ich nazbierać.
Od kilku tygodni najmniej :ok:
Dunno. W sumie to raczej zbędne na i tak już otoczonym przez góry terenie. Wystarczą barykady, które są.

U KzW to jest i wygląda fenomenalnie :)
Bo on robił świat od nowa specjalnie pod takie coś. Albo na odwrót.. anyway. Nie ma po co pakować każdej pierdoły w jedno miejsce, bo fajnie wygląda. Poza tym jakąś tam koncepcję wyglądu tego miejsca w głowie już sobie ułożyłem i niech taka ona zostanie :wink:

Spoiler
Odkad bomby nie robią to nie mam skąd tekstów brać :( .
Wojtas - prawo jazdy end polonez
Polecam ASDF movie w wersji angielskiej na YouTube :ok:

Kabelki.. mmm.. czujesz to!? Tak pachnie sto złotych! :lol2:

Pan Paradox

Pan Paradox

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co za patologia tu siedzi o matko :O

P.S

Pewnie i tak nie skończą tego moda jak i innych pozostałych w tym dziale.
Masakra dosłownie.
Idźcie lepiej chrzań trzeć a nie za zabawe w moderów się zabieracie.
Co za ludzie..

Jak przejść Gothic'a w 18 minut

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=mYSiaYnkFtM

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Widze jedną, o nicku "Pan Paradox". "Co za ludzie :O "

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders

radex115544
The Modders

#389 2013-07-16, 21:19(Ostatnia zmiana: 2013-07-16, 21:19)

P.S

Masakra dosłownie.
Co za ludzie..
Skoro nie wierzysz w to że te modyfikacje jednak mogą ujrzeć światło dzienne to po co tu siedzisz ? Wypierdalaj !

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

P.S

Masakra dosłownie.
Co za ludzie..
Fuck yourself

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

#391 2013-07-31, 18:39(Ostatnia zmiana: 2013-07-31, 18:59)
Tak tu znowu troszkę przycichło. W takim razie może opiszę kilka wprowadzanych właśnie pomysłów, które wg mnie wprowadzą całkiem sporo rzeczywistości do tej jakże starej ale ciągle wciągającej gry.

1. Urozmaicone rutyny
Pierwszym urozmaiceniem są wzbogacone o wiele ciekawych miksów rutyny nowych i istniejących już NPC (Chodzi o ludzi). Przykładowo robotnik, który przebywa w klasztorze i naprawia wzmocnienia osłon czy murów nie stoi już cały dzień przy miejscu, w które miał stukać młotkiem i jakby był robocopem, masakruje jedno miejsce od 8 do 22. Teraz przykładowa rutyna takiego robola wygląda mniej więcej tak, jak opisane jest poniżej w spoilerze.

[Tylko dla cierpliwych]
Spoiler
Wstaję ze snu - 7:45
Montaż śniadanka (drugiego śniadanka i obiadku XD) - 7:45 - 8:10
Skoro już się to śniadanko zmontowało, to wypadałoby je zjeść - 8:10 - 8:20
Nie samym chlebem człowiek żyje. Browar z rana (zwłaszcza przed robotą), jak śmietana - 8:20 - 8:30
Wiadomo, że po jedzeniu i piciu trzeba się czasem wypróżnić... - 8:30 - 8:35
Jak już żołądek z pęcherzem zostali zadowoleni, to niektórym pozostaje jeszcze nakarmić raka (Jazz rulez XD) - 8:35 - 8:50
Po zielsku.. znaczy się tytoniu, można jeszcze chwilę przed robotą popierdzieć i powąchać swoje zacne bączury - 8:50 - 9:00
Czas na pracę - 9:00 - 10:30
Rak znowu jest głodny, czas go nakarmić - 10:30 - 10:35
Work again - 10:35 - 11:00
Drugie śniadanie zostało zmontowane razem z pierwszym w tym wypadku ;d  - 11:00 - 11:15
Browar again - 11:15 - 11:20
Wracamy do roboty, bo szef paczy oO   tym razem trzeba się przyłożyć XD - 11:20 - 13:30
Szlag, pęcherz sam się nie wypróżni - 13:30 - 13:35
Przy okazji można sobie łyknąć, dla lepszej koordynacji ręka-mlotek XD - 13:35 - 13:40
Robota again :I - 13:40 - 15:00
Obiadek - 15:00 - 15:15
Obiadek bez kompotu, to nie obiadek :D  - 15:15 - 15:25
Rak też jest głodny :C - 15:25 - 15:35
Robota again już do wieczorka ale wcześniej siusiu, bo po trzecim browarze to już najlepszy zawodnik lata po krzakach :lol2:  - 15:35 - 15:40
j/w work - 15:40 - 17:00
Czas odpocząć. Można pomuzykować, posiedzieć na ławce, etc... 17:00 - 19:00
Misja mały głód - pichcenie szamy - 19:00 - 19:20
Mały głód - kolacja time - 19:20 - 19:30
Party time. Browary się leją - 19:30 - 20:30
Rak też jest głodny - 20:30 - 20:35
Czas odcedzić kartofle - 20:35 - 20:40
Pijemy Odpoczywamy dalej XD - 20:40 - 22:00
Czas spać, żeby rano z wyra do roboty wstać :lol:  - 22:00 - 7:45
Oczywiście nie każda rutyna będzie identyczna. Lubię się strasznie bawić w mieszanie tego wszystkiego, także możecie być pewni, że nie zapamiętacie tak szybko kto, co i kiedy robi :D  Ewentualnie ktoś do kogoś jeszcze ryj otworzy XD

2. Wielobarwność

Kolejna sprawa to różnorodność wielu postaci. Nie każdy paladyn będący w swoim obozie wśród kompanów, będzie posiadał przykładowo 300hp, tak samo, jak nie każdy Robotnik na wyspie będzie miał tych punktów życia powiedzmy 80-100 (Trafiają się nawet i tacy robotnicy, mający po 300hp). Wszystko zależy od otoczenia i historii tych ludzi, z którymi rozmawiamy. Staram się zrobić jak najbardziej różnorodne postaci, które mają swoje własne alternatywne historie. Oczywiście nie będę robił tej procedury na każdym jednym NPC z moda XD

3. Nauka walki
Teraz, podczas okupacji terenów Khorinis przez orkowych najeźdźców, nauczyciele nie są już tak widoczni, jak to było w podstawce czy Nocy Kruka. Walczyć bronią jedno i dwu- ręczną będziemy mogli nauczyć się jedynie w miejscach specjalnie do tego wyznaczonych, bądź u orków/orkowych najemników za podwójną, nieraz potrójną cenę.
Te tzw. specjalne miejsca mogą być wszędzie. Buntownicy, którzy nie poddali się orkom koczują wszędzie gdzie mogą i zbierają nowe zastępy żołnierzy do odzyskania tego, co bezprawnie zostało im zabrane. Nie powinno być więc dziwne, że jeżeli wejdziemy do pozornie małej jaskini, po przejściu kilku kroków znajdziemy się w istnym ulu rodem z Resident Evil. Oczywiście takie miejsca nie będą jedynie pod ziemią czy w środku gór.
W w/w punktach możemy nauczyć się również siły i innych współczynników. Znajdziemy tam nieraz też miejsca do pohandlowania, kuźnie, miejsce do spania czy duchowe wsparcie któregoś z magów.

Na razie to wszystkie, które opiszę z racji tego, że jestem w trakcie tworzenia kolejnych rutyn (aktualnie w Klasztorze magów ognia w Khorinis).

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

#392 2013-07-31, 18:52(Ostatnia zmiana: 2013-07-31, 18:52)
2. Wielobarwność
Kolejna sprawa to różnorodność wielu postaci. Nie każdy paladyn będący w swoim obozie wśród kompanów, będzie posiadał przykładowo 300hp, tak samo, jak nie każdy Robotnik na wyspie będzie miał tych punktów życia powiedzmy 80-100 (Trafiają się nawet i tacy robotnicy, mający po 300hp). Wszystko zależy od otoczenia i historii tych ludzi, z którymi rozmawiamy. Staram się zrobić jak najbardziej różnorodne postaci, które mają swoje własne alternatywne historie. Oczywiście nie będę robił tej procedury na każdym jednym NPC z moda XD

Coś w stylu Gothic 1, ale bardziej dopracowane. Sam tak chciałem zrobić w swoim Gothicu 2, ale nie zrobiłem jeszcze  :D

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
kaczka, gdzie link do downloadu ja sie pytam? podales nam kurwa swoja rutyne dnia? gdzie tam jest składanie moda ja się pytam? do roboty

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#394 2013-07-31, 19:24(Ostatnia zmiana: 2013-07-31, 23:56)
podales nam kurwa swoja rutyne dnia? gdzie tam jest składanie moda ja się pytam? do roboty
Dracon, majster, składaj moda. Jesteś ponad dwa lata po terminie :lol2:

Predzej bym zreteksturowal calego gothica 3 razy niz dracon zlozy moda.
Masz czas do wielkanocy.
Do wielkanocy będzie. Obiecałem i MUSZĘ dotrzymać słowa.

a nie, to nie ten dział
uczcie się na naszych błędach, nie ufajcie kolesiowi który składa moda

//edit:
Po wielkanocy...
Po nowym roku...
Po Za 2 lata...
I ty też nie zgadłeś, dwa lata minęły parę miesięcy temu :lol2:

//edit2: żeby nie było, tak na serio nie mam żadnych pretensji do ciebie Dracon. Po prostu nam nie wyszło. Każdy z nas włożył w tego moda swój czas, po prostu zabrakło przede wszystkim wytrwałego skryptera do spraw dialogów/questów. Pierwotnie o ile pamiętam na tą rolę zgłosił się Tasilvar.

//edit3: czy to nie wasz mod jest w teorii kontynuacją projektu właśnie Tasilvara, który sobie tak po prostu olał go i zniknął? :lol2:  U nas jako skrypter nie napisał ani jednego skryptu :lol2:

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Ten twój kotek jest na prawde so cute ;3

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Jestem pod wrażeniem że znalazłeś chęci do układania postaciom tak szczegółowego planu dnia.Na pewno urozmaici to rozgrywkę, niecierpliwie czekam na koniec prac :)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#397 2013-07-31, 23:48(Ostatnia zmiana: 2013-07-31, 23:58)
Jestem pod wrażeniem że znalazłeś chęci do układania postaciom tak szczegółowego planu dnia.Na pewno urozmaici to rozgrywkę, niecierpliwie czekam na koniec prac :)
A ja jestem zdziwiony, znając życie nikt tego nie zauważy bardziej niż gdyby ten plan był powiedzmy 5 elementowy. Może nie tyle całkiem zmarnowałeś czas, co chyba raczej takie drobiazgi powinno zostawiać się na koniec :D  Można było zwyczajnie ułożyć do tego generator - albo nawet kombinować z rutynami losującymi przy każdym rozpoczęciu liczbę, zapisujące ją do aivara danego npc i w zależności od jej wartości robiącymi co innego. Składaj lepiej moda, jeszcze się przekonasz na własnej skórze że nie ma nic tak ważnego jak jak najszybsze ukończenie nawet biedackiej, ale grywalnej wersji moda do której dopiero potem dodaje się takie urozmaicenia :D

Co do mojego kotka :D
Spoiler

Specjalnie wybrał taką formę fizyczną, żeby japońskie nastolatki z problemami emocjonalnymi dokładnie tak o nim myślały, nawet imię które przybrał zawiera tą samą sylabę / znak co wyraz "cute" :lol2:  Z tym że taki jak u mnie w avatarze staje się dopiero jak już i tak dostał od nich co chciał (tylko [hide]duszę[/hide]) i znają już o nim prawdę ;p  

Ale szczerze mówiąc nie podoba mi się to jak został przedstawiony, wolałbym bardziej tradycyjnego Mefistofelesa - ponury czarny pies, ewentualnie czarny kot, bo jest tradycyjnie wiązany z czarownicami (a przez to diabłem) :D

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

#398 2013-08-01, 00:00(Ostatnia zmiana: 2013-08-01, 00:01)
A ja jestem zdziwiony, znając życie nikt tego nie zauważy bardziej niż gdyby ten plan był powiedzmy 5 elementowy. Może nie tyle całkiem zmarnowałeś czas, co chyba raczej takie drobiazgi powinno zostawiać się na koniec :D  
A skąd wiesz, że to już nie jest koniec? XD Może po prostu nie udostępniałem prawie żadnych screenów z moda, żebyście myśleli, że nic nie robię? :lol2:

Co do mojego kotka :D
Spoiler

Specjalnie  wybrał taką formę fizyczną, żeby japońskie nastolatki z problemami  emocjonalnymi dokładnie tak o nim myślały, nawet imię które przybrał  zawiera tą samą sylabę / znak co wyraz "cute" :lol2:   Z tym że taki jak u mnie w avatarze staje się dopiero jak już i tak  dostał od nich co chciał (tylko [hide]duszę[/hide]) i znają już o nim  prawdę ;p  

Ale  szczerze mówiąc nie podoba mi się to jak został przedstawiony, wolałbym  bardziej tradycyjnego Mefistofelesa - ponury czarny pies, ewentualnie  czarny kot, bo jest tradycyjnie wiązany z czarownicami (a przez to  diabłem) :D
Jest słodziutki ;3 XD
Ja sobie chyba taką kaczkę narysuje XD

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
avallach, podpisz kontrakt.

makin' bacon

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry