Dziedzictwo - Dyskusja ogólna 430899 991

Ankieta

Chcesz aby dubbing był połączony z paczką modyfikacji?

Tak. Wszystko w jednym.
Tak, jeżeli będzie możliwość wyłączenia go podczas gry, gdyby nie spełniał moich oczekiwań.
Nie. Lepiej zrobić to jako osobną paczkę.

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 30.04.2011 roku

Wyświetleń 430899

Odpowiedzi 991

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Kurde, znowu mam rozjaśniać?

Jak macie jakieś monitory średniowieczne to tak się dzieje. Ja mam na przykład LED'owego samsunga i zajebiście wszystko widać

MarkosBoss

MarkosBoss

RaveN Studio
posty119
Propsy186
Profesjabrak
  • RaveN Studio

MarkosBoss
RaveN Studio

Dziedzictwo - Dyskusja ogólna
#321 2013-04-18, 17:57(Ostatnia zmiana: 2013-04-18, 17:58)
Kurde, znowu mam rozjaśniać?
Jak macie jakieś monitory średniowieczne to tak się dzieje. Ja mam na przykład LED#msg1080024owego samsunga i zajebiście wszystko widać
Niemniej, dla tych którzy mają takie wypasione sprzęty, ale pobrudzone daję screeny rozjaśnione.
Nie przesadzałem z jasnością bo chciałem jednak zachować klimat lokacji, w której - jak było wspomniane - bez latarki ani rusz.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#322 2013-04-18, 18:49(Ostatnia zmiana: 2013-04-18, 18:51)
ło, kurwa, faktycznie w chuj widac  :facepalm:    :ok:  
moze mi jeszcze wmów, że mam średniowieczne monitory.
Skoro pokazujecie lokacje czyli coś czysto technicznego to nie pierdolcie o jakimś klimacie czy coś. Albo dajecie coś gdzie cokolwiek widać i można zobaczyć jak lokacja została stworzona, albo nie dajecie nic.
kaczka antyprops.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
kaczka antyprops.
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=w6QN3EHSjVs
[/media]

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie no nie ma co narzekać screeny fajne się prezentują :D  Btw kiedy jest planowany jakiś gameplay ? min z tych jaskiń itd ;d

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
ło, kurwa, faktycznie w chuj widac  :facepalm:    :ok:  
moze mi jeszcze wmów, że mam średniowieczne monitory.
Skoro pokazujecie lokacje czyli coś czysto technicznego to nie pierdolcie o jakimś klimacie czy coś. Albo dajecie coś gdzie cokolwiek widać i można zobaczyć jak lokacja została stworzona, albo nie dajecie nic.
kaczka antyprops.

To pomyśl sobie jaki zonk jak na tym samym monitorze vobowałem :F

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
bo Kereth to jebany leń :ok:

Oj już się tak nie złość.  :hitler:

Bede :C

Комиссар RBT

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Jakis postep

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Aktualnie pracuję nad dialogami i zadaniami u ludzi w cmentarzysku.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Aktualnie pracuję nad dialogami i zadaniami u ludzi w cmentarzysku.
aha, ok

wr0d

wr0d

Użytkownicy
posty53
Propsy55
  • Użytkownicy

wr0d

#330 2013-05-07, 20:54(Ostatnia zmiana: 2013-11-25, 12:46)
themodders

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Ważne pytanie do twórców!
Czy w dziewictwie będzie możliwość gry z orkami?
Tak, Lewandowski, Boruc i płaczek też będą.

Może czas na poprawne zadawanie pytań?

L2T

L2T

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
czy mod będzie miał wyższy poziom trudności niż domyślny Gothic?

L2T

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
czy mod będzie miał wyższy poziom trudności niż domyślny Gothic?
Tak, specjalnie dla Ciebie napiszę poziom trudności "L2T" gdzie wszystkie potwory i NPC będą miały flags = 2.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
o co ci chodzi sawik

makin' bacon

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
ze im da niesmiertelnosc  :lol:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
wiem co to flagsy, no ale po co tak z pazurami od razu

makin' bacon

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
wiem co to flagsy, no ale po co tak z pazurami od razu
Bo nie rozumiem po co zadawać takie pytanie. Mod stoi lekko w dupie, poziom trudności, pomijając fakt że takie rzeczy określa się bliżej końca prac (czytaj ostatnie tygodnie/ miesiące), jest teraz najmniejszym zmartwieniem modyfikacji.
A gościowi i tak się oberwało głównie dlatego że odpisywałem słaniając się z bólu.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Ale co Cie to gówno obchodzi, pytanie do twórców, zresztą temat jest " dyskusja ogólna " wiec nie rozumiem po chuj się wpierdalasz. Człowiek zapytał normalnie a Ty wszedzie musisz dodac swoje 3 grosze, żenada  :facepalm:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
sawik robi w dziewictwie najwiecej.
masz racje sawiku i ja sobie zdaje z tego sprawe, ale gosc nie musial. biedny sawik, boli go. a do l2t: jeszcze nie wiemy, tak naprawde to wyjdzie dopiero przy testach. a do nich daleko.

makin' bacon

0 użytkowników
Do góry