Dziedzictwo - Dyskusja ogólna 423474 991

Ankieta

Chcesz aby dubbing był połączony z paczką modyfikacji?

Tak. Wszystko w jednym.
Tak, jeżeli będzie możliwość wyłączenia go podczas gry, gdyby nie spełniał moich oczekiwań.
Nie. Lepiej zrobić to jako osobną paczkę.

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 30.04.2011 roku

Wyświetleń 423474

Odpowiedzi 991

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Look, a przyglądałeś się kiedyś jak orkowie trzymają broń w Gothicu 2?

Dokładnie... dla takiego byka to topór barbarzyński jest jak dla człowieka laga.

Hełmy dla orków? Czy ja wiem... trochę to już by było przesadzone imo z lekka. Co do szkieleta orka to za dużo dodatkowego pierniczenia.. są przecież nieumarli orkowie w Irdorath :P Zawsze można wziąć ich stamtąd właśnie.

Look M.M

Look M.M

Użytkownicy
posty96
Propsy3
  • Użytkownicy
A no tak jaki głupi jestem,przecież oni mają broń w jednej ręce :facepalm:  .Całkiem zapomniałem bo już dawno nie grałem w gothica :lol2:  .No ale hełmy mogli by nosić.

Przybyłem Zobaczyłem Rozpierdoliłem :)

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
A jaki hełm sobie wyobrażasz dla takiego małpusa?

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Pewnie jakiś prosty szyszak. Mimo to ja jestem przeciwny hełmom dla orków ;p

Look M.M

Look M.M

Użytkownicy
posty96
Propsy3
  • Użytkownicy
No np. barbarzyńcy z rogami,pasuje taki.

Przybyłem Zobaczyłem Rozpierdoliłem :)

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Łee... można się najwyżej w osobną zbroję pobawić, zresztą teraz i tak na razie muszę sfinalizować główne założenie projektu :D

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
hmmm...
a gdyby zrobic bron dwureczna orkow i dodac nowa animacje np: taka jak czlowiek ma 40%  um. dwurecznej.

A czlowiek to by musial duzo oj duzo sily na niego zuzyc a co do motywu orkow z g3(dobijanie orkow)to jak zamierzasz to zrbic?

Helmy dla orkow takie rogatki do przodu i do tylu fajnie by to urozmaicilo rozgrywke ktore mieli by np:ork-barbarzynca ktory ma w dupie ich sojusze i atakuja wszystko oprucz jaszczuroczlekow smokow innych orkow i trolli

przemysl to :ok:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Zainwestuj w slownik ortograficzny.

przemysl to :ok:
Oczywiscie pozdro&pocwicz

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
(dobijanie orkow)to jak zamierzasz to zrbic?

Metodą prób i błędów.

Nie obiecuję, że zrobię coś wielkiego, jeżeli o to chodzi... że zrobię z tym dobijaniem cokolwiek. Nie ma co przeceniać swoich umiejętności a potem topić się w niepotrzebnych bugach. Pożyjemy i czas pokaże czy będę w stanie coś z tym zrobić.

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
Zainwestuj w slownik ortograficzny.

przemysl to
ja to na szybkiego robie a gdybys chcial zobaczyc moja ortografie to bys sie zdziwil(no i moj oczywisty avatarowy i rozpoznawczy znak- :ayfkm:  )

nie chcem obrazic czy cos... :lol2:

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
:lol2:

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

Dziedzictwo - Dyskusja ogólna
#91 2011-07-03, 16:25(Ostatnia zmiana: 2011-07-03, 16:37)
Jako, że dość dawno pokazywałem ostatnie screeny z GD z poziomu level designera, teraz chciałem wam pokazać screeny od strony skryptowej również wykonane na terenie Górniczej Doliny. Postanowiłem pokazać wam kilka z nich i opisać je krótko. (Dałem tylko tyle bo jeżeli miałbym dawać wszystkie screeny co mam ze wszystkiego to równie dobrze mógłbym dać wam wszystkie skrypty, tekstury, animacje itd z moda... w sumie na jedno by wyszło :ayfkm: ).

1. Rozszerzony monolog spania
http://imageshack.us...s/828/senm.jpg/

Dodane zostały dwie nowe opcje
  • Odpoczywaj do świtu (budzimy się o godzinie 5:00)
  • Odpoczywaj do Nocy (budzimy się o godzinie 22:00)
2. Możliwość rozmowy z orkami...
http://imageshack.us...687/sepris.jpg/

Generalnie wygląda to dosyć normalnie, ale mam jeszcze asa w rękawie, o którym teraz nic nie powiem, a który może was zaskoczyć. Wielu orków wcale nas nie atakuje... właściwie można by powiedzieć, że tylko orkowie "z frontu" atakują nas od razu.

3. ... i handlowania z nimi.
http://imageshack.us...prishandel.jpg/

Tutaj nie ma co opisywać w sumie. Mogę jedynie powiedzieć, że na tym screenie zostały dodane wszystkie towary Cavalorna albo Fiska (już nie pamiętam :lol2: ) i akurat u Seprisa będą one zupełnie inne... większość wyleci.

Generalnie ten ork, który jest na screenach nie jest dodany jeszcze do swojego waypointu, dlatego są screeny w wielu różnych miejscach z tymi samym orkiem...  jednym z szamanów. Mam nadzieję, że się podoba. Ewentualne sugestie pisać w temacie or na pw a jak coś jest nie tak to gnoić konkretnie :ok:  Jeżeli coś jednak jeszcze mi wpadnie co mogę dodać bo dużo nie zdradzi to dodam w kolejnych postach.

EDIT:
Łaaa!! Zapomniałem :| ...
...
Propsować :lol: :ok:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zauwazylem, ze przy opcjach spania wszystkie opcje są z małej, tylko wyraz "...Nocy" z dużej. Wygląda to nieestetycznie, gdy inne "...rana", "...południa" są z małej ;))

Tylko nie mów, że sie czepiam :D  Lecą propsy ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
EDIT:
Łaaa!! Zapomniałem :| ...
...
Propsować :lol: :ok:  
Nie ma za bardzo czego dialogi z orkami to nie jest żaden wyczyn jedyne co fajne to spanie.
PS. Wisisz mi coś ;p

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

#94 2011-07-03, 20:41(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 00:47)
Prosz... :wink: :ok:  Nocka już poprawiona ThorusOrc

EDIT:
I proszę bardzo, dzięki Caesum cała Górnicza Dolina jest dostępna, łącznie z obozem sekty, kanionem trolli, lochami w zamku, wieżą mgieł i wieloma innymi miejscami, których nie było w Gothic II w Górniczej Dolinie :roll: :ok:

Zrobię najwięcej ile się da i wrzucę screeny już niedługo :)

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

#95 2011-07-06, 12:36(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 12:36)
Ty dziwko, podpierdzieliłeś moją emotkę () !
Spotkamy się w sądzie !

Ściągnąłem ten świat Caesuma i przeglądałem, u Ciebie powinno to  wyglądać zajebiście  

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Kaczka kutwa nie kradnij pomysłów :D  :ok:  (też używam świata Caesum) spróbuj przerzucić jeszcze grobowiec orków i będzie git (ja tak zrobie)

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
no no po screenach widac ze sie starasz

PS: Leci propsik :ok:  :lol:

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Edek... nie wiem czy chce odkopywać cmentarzysko... przynajmniej nie teraz ;p  Póki co zajmuje się innymi sprawami :D  Generalnie myślę nad wolna kopalnią... coś tam zrobić można... ale po kolei ;)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Co tam zrobić ? Jeśli podołasz temu co poniżej , mam dla ciebie kilka pomysłów. Przy głównym korytarzy (to wąskie przejście ala jaskinia do byłej wolnej kopalni daj orkowy patrol/orków strażników stacjonujących przy wejściu, w środku wolnej kopalni daj w ch*j orków i jeszcze więcej szamanów. Zadania w tamtejszych okolicach dla orków (proponowane) :
1. Podchodzisz do jednego z orków, ten mówi ci abyś odnalazł jego broń, którą zgubił gdzieś na froncie pod zamkiem. Po "lekkim" śledztwie dowiadujesz się, że jeden z wargów wziął ją w pysk i zaniósł do jakiejś jaskini.
2. Orkowy "porucznik" pilnujący wejścia do niższych poziomów mówi ci, że nie pozwoli ci tam zejść. chyba, że uprzednio wykonasz dla niego zadanie. Masz znaleźć jego brata, dowiedzieć się ,czy żyje i na dowód tego masz tamtemu coś przynieść. Przychodzisz, zdajesz relację , dowiadujesz się, że cię wydymał i tak naprawdę musi dać ci nieco trudniejsze zadanie, by wpuścił cię do niższych poziomów. Więc niechętnie (powstrzymując wypływającą już z ciebie niczym magma z wulkanu rządzę mordu )wypytujesz go co masz dala niego jeszcze zrobić. Ten chce, abyś dowiedział się co sądzą o nim jego ludzie z wyższych poziomów, przy okazji dając upust swoim nerwom i załatwiając kilku jego "orkowych wrogów" na których także dostajesz zlecenie.
3.Po tym wszystkim (to tylko kilka zadań, ale trzeba wymyślić jeszcze parę) idziesz na niższy poziom, tam dowiadujesz się od szamana tj. najwyższego przywódcy obozu w wolnej kopalni o szkieletach kopaczy i strażników w  głębi kopalni, którzy mimo śmierci nie porzucili swoich zajęć. Dostajesz zadanie pozbycia się ich (oczywiście dostajesz też pozwolenie na zabranie kilku orków ze sobą, nie więcej niż 4). Idziesz, wyrąbujesz, wychodzisz, dostajesz nagrodę i pogłębiasz swój szacunek u orków.

@Kaczka - Jeśli uważasz, że moje zadania czy pomysły są godne zainteresowania to jeśli będziesz chciał, będę wymyślał je dla Ciebie dalej. Jeśli jednak są denne - nie krępuj się wytknąć mi błędów.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

0 użytkowników
Do góry