[G1] Ray Mod - ,,Na ratunek kolonii karnej" 24521 37

O temacie

Autor

Zaczęty 10.03.2011 roku

Wyświetleń 24521

Odpowiedzi 37

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Mi nie działa : /
Pomóż ktoś :/

Tam w pliku tekstowym trzeba zmienić nazwę z zwykłego G1 na nazwę moda bo zapomniałem i będzie okej :)
A i jak tylko dokończę pomagać dla Marcepana z jego modem to wracam do rozwijania swojego projektu bo mam już czas;D
Trzymajcie kciuki.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
No, i to się nazywa motywacja i hart ducha :ok:  . Pozdrawiam.

No.. masz już tego propsa na zachętę :lol2:  :naughty:

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Dzięki ^^   Ten propos taki motywacyjny był xDDDDD A co tam masz i ty jednego :lol2:

Nie wiem,jak to jest w G1,ale w G2 plik .ini danego moda musi być nazwa wpisana po VDF= czyli:

Czyli druga część to nazwa moda.Gdyby po NWTEXTURES dopisać dajmy na to numer 1 to już by nam moda nie wczytało(bo nie zgadza się nazwa pliku,z wpisem).Czyli najlepiej skopiuj nazwę pliku i wklej ją do pliku .ini danego moda(nie zapomnij,że ma być końcówka .mod w .ini).Nie podam dokładnie,bo nie ściągałem tego pliku(więc w razie czego proszę nie wstawiać warna xD)
A co do samego moda spodobała mi się pewna część opisu,a dokładnie:

Kruk jako szef SO xD

No w sumie to po za Gomezem kto inny by mógł?xD Zresztą jak już pisałem, pomysł na moda nasuną się na gothicsite na jednym z tematów na forum :wink:  spodobała mi się sklejka pomysłów kilku nie potrafiących modować osób i stworzyłem moda. W sumie znam wiele osób (fanów Gothica) które mają nadal świeże i dobre pomysły na mody,lecz sami ich nigdy nie stworzą bo nie potrafią:/

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Ty mnie tak nie "opropsowywuj" tylko się za robotę córka rybaka bierz   :lol: .... mod ma mieć ciąg dalszy ew. następna część ma wyjść  :[  , bo ludzie w co grać nie mają :lol2: .

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Candyś xD

Candyś xD

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Otóż mógłby ktoś wziąć wszystko poprawić żeby działało? ;/

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
No to ja też trzymam :ok:

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Aby działało poprawnie należy wypakować wszystko, zmienić nazwę start na system (tu się pomyliłem przy nazywaniu folderu).
Następnie wchodzimy w folder z zmienioną nazwą i mamy tam plik tekstowy o nazwie ray mod i tak jest taka linijka Title i zmienić z Ray-mod na Raymod i zapisać, następnie zastąpić folder system i data tymi wypakowanymi z mojego modu i powinno wszystko działać :)
W razie pytań piszcie na gg: 25010266. Pozdrawiam.

Wrzuć moda na inny hosting :ok:  , bo na chomikuj trzeba dokupić transfer  :[  ( standardowy 50 mb jest za mały), a nikt nie będzie miał zamiaru dopłacać by pobrać twojego moda. Tak więc czekam na inny hosting. :|

Proszę:
http://darkforests.azok.org/pages/web/gothic1/g169.html

David

David

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Witam, mam problem bo gdy uruchamiam dodatek to włącza mi się 'normalny' Gothic?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Źle zainstalowałeś...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Witam, mam problem bo gdy uruchamiam dodatek to włącza mi się #msg1012855normalny#msg1012855 Gothic?
Mam nadzieję że odpalasz moda przez playerkita.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

David

David

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Witam, mam problem bo gdy uruchamiam dodatek to włącza mi się #msg1013235normalny#msg1013235 Gothic?
Mam nadzieję że odpalasz moda przez playerkita.

No nie, zainstalowałem dobrze, ale teraz spróbuję jeszcze przeinstalować moda, jak nie pomoże to Gothica.

To chyba oczywiste że przez playerkita :D

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Witam, mam problem bo gdy uruchamiam dodatek to włącza mi się #msg1012855normalny#msg1012855 Gothic?

Aby działało poprawnie należy wypakować wszystko, zmienić nazwę start na system (tu się pomyliłem przy nazywaniu folderu).
Następnie wchodzimy w folder z zmienioną nazwą i mamy tam plik tekstowy o nazwie ray mod i tak jest taka linijka Title i zmienić z Ray-mod na Raymod i zapisać, następnie zastąpić folder system i data tymi wypakowanymi z mojego modu i powinno wszystko działać.

David

David

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Gotyk dokładnie tak zrobiłem :/ Przecież czytam instrukcje, nie wiem co jest grane. Mam nadzieję że jak znajdę trochę czasu to coś z tym zrobię i uda mi się zagrać.

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Gotyk dokładnie tak zrobiłem :/ Przecież czytam instrukcje, nie wiem co jest grane. Mam nadzieję że jak znajdę trochę czasu to coś z tym zrobię i uda mi się zagrać.

No jak ja tak zrobiłem i inni jak piszą wyżej i działa to znaczy że i ci powinien:)

Rivets

Rivets

Użytkownicy
posty8
Propsy7
  • Użytkownicy
Gotyk możesz dać nowy link, najlepiej na megaupload bo tam nie wygasają. Z góry dzięki. :D

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Gotyk możesz dać nowy link, najlepiej na megaupload bo tam nie wygasają. Z góry dzięki. :D

Sprawdzałem i ten link działa w 100%
http://bots.tcz.pl/RayMod.rar

Może masz jakiś problem z netem?O.o

Rivets

Rivets

Użytkownicy
posty8
Propsy7
  • Użytkownicy
Dobra dzięki, już wszystko działa.

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Dobra dzięki, już wszystko działa.

Proszę bardzo :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry