[G1] Ray Mod - ,,Na ratunek kolonii karnej" 22011 37

O temacie

Autor

Zaczęty 10.03.2011 roku

Wyświetleń 22011

Odpowiedzi 37

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Cześć^^ '
Chciał bym wam zaprezentować mój nowy mod pt. Ray-mod Na ratunek Koloni Karnej.
Jednak nim to zrobię to należą się wam krótkie wyjaśnienia i podziękowania.

To może zacznę od podziękowań

Gdy byłem w trakcie nauki skryptowania stworzyłem mod pt. Prinson-mod. Tak, usłyszałem kilka krytyk jednak więcej było pozytywnych opinii

Nie umiałem wtedy skryptować i dodawać warunków,mod był nieco zbugowany,ale i tak zafascynowały was klimat, npc tacy jak Pradawny mnich, czy główny bohater
Dziękuję wam za to

Pytaliście kiedy wyjdzie Prinson-mod 2.

Niestety miałem problemy ze zdrowiem, oraz szkoła...
Musiałem zawiesić karierę skryptera,lecz teraz wróciłem  Wraz z moim powrotem prezentuje wam mój nowy mod, zrezygnowałem z Prinson-mod 2.

Przedstawiam wam mod do którego natchną mnie jeden temat na GS
Mod ten pokazuje historię paczki przyjaciół wraz z Bezimiennym po odegnaniu Śniącego.
To już nie jest dawna Kolonia Karna, Kruk zasiadł na tronie Starego Obozu i robi rzeźnie w innych obozach... Nom, ale co ja wam to opowiadam? Zagrajcie a sami zobaczycie

Plusy modu:
Nowy potężny artefakt zwany Płomienną klątwą.
Kilka nowych pierścieni.
Nowi npc.
Nowa żywność np. Herbata +1 zręczności xD
Niepowtarzalna fabuła(jeszcze żaden mod takiej nie miał  )
Możliwość rozmowy z babkami(nareszcie rozgryzłem jak to zrobić xDD )
Pradawne zwoje.
Magowie powietrza.
Zmiana bohatera w trakcie gry.
Nowe szaty.
Kilka Easter Eggów(sorry jeśli przekręciłem ;I )
Miejscami wesołe zabarwienie dialogów.

Minusy modu:
Brak niektórych przyjaciół np. Cor Angara
Dialog z sędzią się zepsuł...
Czasem przy dialogu z Wrzodem wywala nas z gry?
Po zrobieniu save i wczytaniu go potem wracamy do starej postaci Raya;/

To by było na tyle
Mod można pobrać z:
https://mega.nz/file/og52URiI#C2t2JF4pNS2fpt6tjEu4wBkRp4JSwQNec5nZbmStx-8

Po kliknięciu rozpocznie się pobieranie:
http://bots.tcz.pl/RayMod.rar
W razie pytań piszcie na moje gg: 25010266
Jeśli podoba się wam Ten mod piszcie w komentarzach a na pewno doczekacie się 2 części na którą mam już zarys :P

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Wrzuć moda na inny hosting :ok:  , bo na chomikuj trzeba dokupić transfer  :[  ( standardowy 50 mb jest za mały), a nikt nie będzie miał zamiaru dopłacać by pobrać twojego moda. Tak więc czekam na inny hosting. :|

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Harris - Podbijam. Nikt nie będzie miał zamiaru płacić za pobranie zwykłej modyfikacji. Wrzuć na sendspace,speedyshare lub na coś w ten deseń (błagam, nie wrzucaj na hot'a). Modyfikacja się fajnie zapowiada i z pewnością zagram (mam nadzieję, że ten dialog z sędzią nie psuje rozgrywki). Diegot - wnioskuję, że skoro "rozczajona" rozmowa z kobietami to raczej do g1. Pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Za ok 2 godziny wrzucę linka na swój hosting (mam wolny upload)

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli do g1 to niestety nie będę miał przyjemności zagrać ;/. Ale z opisu nieźle się zapowiada, no i dodaliście zmianę bohatera co niestety lubi się bugować podczas zapisywania i wczytywania gry :P.

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

Fiolek

Fiolek

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Wszystko ład nie pięknie tylko uruchamia mi się zwykły Gothic :|

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zwykły gothic się uruchamia ponieważ jest błąd w pliku ini.  Nazwa pliku mod się nie zgadza z tą w pliku ini, wystarczy ją zmienić i mod będzie działać.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
@muttley
No i to jest porządna firma ^^  ! Dziwi mnie jedno czemu ludzie uparcie uploadują wszystko na chomikuj? :facepalm:  Powinien być na tm zakaz uplodau na tym hostingu :ok:  
I propsik dla muttleya za poświęcenie :wink:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Muszę przyznać, że modyfikacja nawet ciekawa i warta uwagi przeciętnego gamera gothica. Muszę niestety rozczarować autora - modyfikacja nie jest w żadnym wypadku na dwie godziny ani nawet na około dwie godziny - nie jestem pr0 gothicgamerem, a modyfikację ukończyłem w niespełna 40 minut CHODZĄC (nie biegając) za wszystkimi postaciami, wybijając wszystko co się rusza w strefie bagna i bawiąc się w pierdoły takie jak bicie strażników czy tych przerobionych nowicjuszy. Trzeba także poprawić kilka błędów, m.in. : poprawić literówki, usunąć ten bug z samoistnie zakańczającymi się dialogami w połowie zdania czy zrobić grubszą rzecz jak usunąć napis "Gothic" w oknie startu czy zmienić tło, czy usunąć te "antyżartobliwe" dialogi i wtrącić cośna skalę "WTEM BOHATERA PIORUN Z NIEBA ROZŚWIETLONEGO UGODZIŁ PROSTO W PIERŚ TRAFIWSZY W SERCE , PO CZYM ROZSZEDŁ SIĘ ON PO JEGO CIELE RAŻĄC GO ŚMIERTELNIE, GDY CHCIAŁ BOHATER NA WŁASNĄ RĘKĘ GÓRNICZĄ DOLINĘ OPUŚCIĆ IDĄC W PROST NA BARIERĘ MAGICZNĄ PRZEZ DWUNASTU MAGUSÓW ROZPOSTARTĄ Z WYSPY ,"KHARYNIS" ZWANĄ" :D  . Fabuła jednak, nowi npc czy te pierdoły takie jak nowe przedmioty potrafią jednak przyciągnąć z niemałą uwagą. Pozdrawiam i życzę wielkiego powodzenia w rozwijaniu (mam nadzieję) projektu.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
No faktycznie są błędy przyznaje się bez bicia ;3 Postaram się naprawić. Moda robiłem po roku czasu przerwy w modowaniu więc musiałem sobie poprzypominać warunki itp więc nie twierdzę iż mod jest krystaliczny ;) A co do zmiany to zmienił bym z tego chomika ale nie było mnie tu przez jakiś czas bo miałem problemy ze zdrowiem i dopiero dziś odpisuję, no ale widzę że ktoś już zmienił link  :)  Dziękuję :P

Ps. A i mod jest rzeczywiście do G1.

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jaki jest błąd w tym pliku ??   :ayfkm:

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Nie wiem,jak to jest w G1,ale w G2 plik .ini danego moda musi być nazwa wpisana po VDF= czyli:
VDF=WINTER_NWTEXTURES.mod
Czyli druga część to nazwa moda.Gdyby po NWTEXTURES dopisać dajmy na to numer 1 to już by nam moda nie wczytało(bo nie zgadza się nazwa pliku,z wpisem).Czyli najlepiej skopiuj nazwę pliku i wklej ją do pliku .ini danego moda(nie zapomnij,że ma być końcówka .mod w .ini).Nie podam dokładnie,bo nie ściągałem tego pliku(więc w razie czego proszę nie wstawiać warna xD)
A co do samego moda spodobała mi się pewna część opisu,a dokładnie:
Kruk zasiadł na tronie Starego Obozu i robi rzeźnie w innych obozach
Kruk jako szef SO xD

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
][_(())][_

u mnie to raz dwa wlaczylem poszlem z diegiem tem gdzies potem tam nabagna zajelo mi to 10min. :lol2:  powykonywalem misje i pobilem bezsensownie i okradlem tqak se ludkow a potem zajalem sie waatkiem glowny m irazm gra zajela mi ok.55minut
 :idea:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Są jakieś screeny?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
O właśnie screensiki jakieś by się przydały nieżywotne :lol:  :ok:

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Muszę przyznać, że modyfikacja nawet ciekawa i warta uwagi przeciętnego gamera gothica. Muszę niestety rozczarować autora - modyfikacja nie jest w żadnym wypadku na dwie godziny ani nawet na około dwie godziny - nie jestem pr0 gothicgamerem, a modyfikację ukończyłem w niespełna 40 minut CHODZĄC (nie biegając) za wszystkimi postaciami, wybijając wszystko co się rusza w strefie bagna i bawiąc się w pierdoły takie jak bicie strażników czy tych przerobionych nowicjuszy. Trzeba także poprawić kilka błędów, m.in. : poprawić literówki, usunąć ten bug z samoistnie zakańczającymi się dialogami w połowie zdania czy zrobić grubszą rzecz jak usunąć napis "Gothic" w oknie startu czy zmienić tło, czy usunąć te "antyżartobliwe" dialogi i wtrącić cośna skalę "WTEM BOHATERA PIORUN Z NIEBA ROZŚWIETLONEGO UGODZIŁ PROSTO W PIERŚ TRAFIWSZY W SERCE , PO CZYM ROZSZEDŁ SIĘ ON PO JEGO CIELE RAŻĄC GO ŚMIERTELNIE, GDY CHCIAŁ BOHATER NA WŁASNĄ RĘKĘ GÓRNICZĄ DOLINĘ OPUŚCIĆ IDĄC W PROST NA BARIERĘ MAGICZNĄ PRZEZ DWUNASTU MAGUSÓW ROZPOSTARTĄ Z WYSPY ,"KHARYNIS" ZWANĄ" :D  . Fabuła jednak, nowi npc czy te pierdoły takie jak nowe przedmioty potrafią jednak przyciągnąć z niemałą uwagą. Pozdrawiam i życzę wielkiego powodzenia w rozwijaniu (mam nadzieję) projektu.

Co do rozwijania to na pewno się rozwinie i poprawi ale po wakacjach... teraz mam szkołę, i szpital i tak na zmianę... a wszystko robię samemu bo nie należę do żadnej z grup... powód jest prosty nie bardzo mam czas by do takowej należeć i w niej uczestniczyć ;/ W wakacje w wolnym czasie popracuje nad nim  i wrzucę poprawkę :D

Ah! I wielkie dzięki za wiarę w mój projekt xD

O właśnie screensiki jakieś by się przydały nieżywotne :lol:  :ok:

Hym scenery? Właściwie to nie widzę potrzeby ich wrzucania... nie zmieniałem zbytnio wyglądu gry, głównie skupiłem się na nowej fabule... A nie widzę sensu wrzucania awatarów np. nowych NPC bo to i tak nam nic nie da;) Po prostu zagrajcie i sami oceńcie... :)  

Pozdrawiam! :D

Candyś xD

Candyś xD

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Mi nie działa : /
Pomóż ktoś :/

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Ale rozwiń odpowiedz... Co konkretnie ?

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Mi nie działa : /
Pomóż ktoś :/

Tam w pliku tekstowym trzeba zmienić nazwę z zwykłego G1 na nazwę moda bo zapomniałem i będzie okej :)
A i jak tylko dokończę pomagać dla Marcepana z jego modem to wracam do rozwijania swojego projektu bo mam już czas;D
Trzymajcie kciuki.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
No, i to się nazywa motywacja i hart ducha :ok:  . Pozdrawiam.

No.. masz już tego propsa na zachętę :lol2:  :naughty:

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Dzięki ^^   Ten propos taki motywacyjny był xDDDDD A co tam masz i ty jednego :lol2:

Nie wiem,jak to jest w G1,ale w G2 plik .ini danego moda musi być nazwa wpisana po VDF= czyli:

Czyli druga część to nazwa moda.Gdyby po NWTEXTURES dopisać dajmy na to numer 1 to już by nam moda nie wczytało(bo nie zgadza się nazwa pliku,z wpisem).Czyli najlepiej skopiuj nazwę pliku i wklej ją do pliku .ini danego moda(nie zapomnij,że ma być końcówka .mod w .ini).Nie podam dokładnie,bo nie ściągałem tego pliku(więc w razie czego proszę nie wstawiać warna xD)
A co do samego moda spodobała mi się pewna część opisu,a dokładnie:

Kruk jako szef SO xD

No w sumie to po za Gomezem kto inny by mógł?xD Zresztą jak już pisałem, pomysł na moda nasuną się na gothicsite na jednym z tematów na forum :wink:  spodobała mi się sklejka pomysłów kilku nie potrafiących modować osób i stworzyłem moda. W sumie znam wiele osób (fanów Gothica) które mają nadal świeże i dobre pomysły na mody,lecz sami ich nigdy nie stworzą bo nie potrafią:/

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Ty mnie tak nie "opropsowywuj" tylko się za robotę córka rybaka bierz   :lol: .... mod ma mieć ciąg dalszy ew. następna część ma wyjść  :[  , bo ludzie w co grać nie mają :lol2: .

Candyś xD

Candyś xD

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Otóż mógłby ktoś wziąć wszystko poprawić żeby działało? ;/

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
No to ja też trzymam :ok:

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Aby działało poprawnie należy wypakować wszystko, zmienić nazwę start na system (tu się pomyliłem przy nazywaniu folderu).
Następnie wchodzimy w folder z zmienioną nazwą i mamy tam plik tekstowy o nazwie ray mod i tak jest taka linijka Title i zmienić z Ray-mod na Raymod i zapisać, następnie zastąpić folder system i data tymi wypakowanymi z mojego modu i powinno wszystko działać :)
W razie pytań piszcie na gg: 25010266. Pozdrawiam.

Wrzuć moda na inny hosting :ok:  , bo na chomikuj trzeba dokupić transfer  :[  ( standardowy 50 mb jest za mały), a nikt nie będzie miał zamiaru dopłacać by pobrać twojego moda. Tak więc czekam na inny hosting. :|

Proszę:
http://darkforests.azok.org/pages/web/gothic1/g169.html

David

David

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Witam, mam problem bo gdy uruchamiam dodatek to włącza mi się 'normalny' Gothic?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Źle zainstalowałeś...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Witam, mam problem bo gdy uruchamiam dodatek to włącza mi się #msg1012855normalny#msg1012855 Gothic?
Mam nadzieję że odpalasz moda przez playerkita.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

David

David

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Witam, mam problem bo gdy uruchamiam dodatek to włącza mi się #msg1013235normalny#msg1013235 Gothic?
Mam nadzieję że odpalasz moda przez playerkita.

No nie, zainstalowałem dobrze, ale teraz spróbuję jeszcze przeinstalować moda, jak nie pomoże to Gothica.

To chyba oczywiste że przez playerkita :D

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Witam, mam problem bo gdy uruchamiam dodatek to włącza mi się #msg1012855normalny#msg1012855 Gothic?

Aby działało poprawnie należy wypakować wszystko, zmienić nazwę start na system (tu się pomyliłem przy nazywaniu folderu).
Następnie wchodzimy w folder z zmienioną nazwą i mamy tam plik tekstowy o nazwie ray mod i tak jest taka linijka Title i zmienić z Ray-mod na Raymod i zapisać, następnie zastąpić folder system i data tymi wypakowanymi z mojego modu i powinno wszystko działać.

David

David

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Gotyk dokładnie tak zrobiłem :/ Przecież czytam instrukcje, nie wiem co jest grane. Mam nadzieję że jak znajdę trochę czasu to coś z tym zrobię i uda mi się zagrać.

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Gotyk dokładnie tak zrobiłem :/ Przecież czytam instrukcje, nie wiem co jest grane. Mam nadzieję że jak znajdę trochę czasu to coś z tym zrobię i uda mi się zagrać.

No jak ja tak zrobiłem i inni jak piszą wyżej i działa to znaczy że i ci powinien:)

Rivets

Rivets

Użytkownicy
posty8
Propsy7
  • Użytkownicy
Gotyk możesz dać nowy link, najlepiej na megaupload bo tam nie wygasają. Z góry dzięki. :D

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Gotyk możesz dać nowy link, najlepiej na megaupload bo tam nie wygasają. Z góry dzięki. :D

Sprawdzałem i ten link działa w 100%
http://bots.tcz.pl/RayMod.rar

Może masz jakiś problem z netem?O.o

Rivets

Rivets

Użytkownicy
posty8
Propsy7
  • Użytkownicy
Dobra dzięki, już wszystko działa.

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Dobra dzięki, już wszystko działa.

Proszę bardzo :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry