[G1] Ray Mod - ,,Na ratunek kolonii karnej" 22012 37

O temacie

Autor

Zaczęty 10.03.2011 roku

Wyświetleń 22012

Odpowiedzi 37

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Cześć^^ '
Chciał bym wam zaprezentować mój nowy mod pt. Ray-mod Na ratunek Koloni Karnej.
Jednak nim to zrobię to należą się wam krótkie wyjaśnienia i podziękowania.

To może zacznę od podziękowań

Gdy byłem w trakcie nauki skryptowania stworzyłem mod pt. Prinson-mod. Tak, usłyszałem kilka krytyk jednak więcej było pozytywnych opinii

Nie umiałem wtedy skryptować i dodawać warunków,mod był nieco zbugowany,ale i tak zafascynowały was klimat, npc tacy jak Pradawny mnich, czy główny bohater
Dziękuję wam za to

Pytaliście kiedy wyjdzie Prinson-mod 2.

Niestety miałem problemy ze zdrowiem, oraz szkoła...
Musiałem zawiesić karierę skryptera,lecz teraz wróciłem  Wraz z moim powrotem prezentuje wam mój nowy mod, zrezygnowałem z Prinson-mod 2.

Przedstawiam wam mod do którego natchną mnie jeden temat na GS
Mod ten pokazuje historię paczki przyjaciół wraz z Bezimiennym po odegnaniu Śniącego.
To już nie jest dawna Kolonia Karna, Kruk zasiadł na tronie Starego Obozu i robi rzeźnie w innych obozach... Nom, ale co ja wam to opowiadam? Zagrajcie a sami zobaczycie

Plusy modu:
Nowy potężny artefakt zwany Płomienną klątwą.
Kilka nowych pierścieni.
Nowi npc.
Nowa żywność np. Herbata +1 zręczności xD
Niepowtarzalna fabuła(jeszcze żaden mod takiej nie miał  )
Możliwość rozmowy z babkami(nareszcie rozgryzłem jak to zrobić xDD )
Pradawne zwoje.
Magowie powietrza.
Zmiana bohatera w trakcie gry.
Nowe szaty.
Kilka Easter Eggów(sorry jeśli przekręciłem ;I )
Miejscami wesołe zabarwienie dialogów.

Minusy modu:
Brak niektórych przyjaciół np. Cor Angara
Dialog z sędzią się zepsuł...
Czasem przy dialogu z Wrzodem wywala nas z gry?
Po zrobieniu save i wczytaniu go potem wracamy do starej postaci Raya;/

To by było na tyle
Mod można pobrać z:
https://mega.nz/file/og52URiI#C2t2JF4pNS2fpt6tjEu4wBkRp4JSwQNec5nZbmStx-8

Po kliknięciu rozpocznie się pobieranie:
http://bots.tcz.pl/RayMod.rar
W razie pytań piszcie na moje gg: 25010266
Jeśli podoba się wam Ten mod piszcie w komentarzach a na pewno doczekacie się 2 części na którą mam już zarys :P

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Wrzuć moda na inny hosting :ok:  , bo na chomikuj trzeba dokupić transfer  :[  ( standardowy 50 mb jest za mały), a nikt nie będzie miał zamiaru dopłacać by pobrać twojego moda. Tak więc czekam na inny hosting. :|

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Harris - Podbijam. Nikt nie będzie miał zamiaru płacić za pobranie zwykłej modyfikacji. Wrzuć na sendspace,speedyshare lub na coś w ten deseń (błagam, nie wrzucaj na hot'a). Modyfikacja się fajnie zapowiada i z pewnością zagram (mam nadzieję, że ten dialog z sędzią nie psuje rozgrywki). Diegot - wnioskuję, że skoro "rozczajona" rozmowa z kobietami to raczej do g1. Pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Za ok 2 godziny wrzucę linka na swój hosting (mam wolny upload)

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli do g1 to niestety nie będę miał przyjemności zagrać ;/. Ale z opisu nieźle się zapowiada, no i dodaliście zmianę bohatera co niestety lubi się bugować podczas zapisywania i wczytywania gry :P.

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

Fiolek

Fiolek

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Wszystko ład nie pięknie tylko uruchamia mi się zwykły Gothic :|

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zwykły gothic się uruchamia ponieważ jest błąd w pliku ini.  Nazwa pliku mod się nie zgadza z tą w pliku ini, wystarczy ją zmienić i mod będzie działać.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
@muttley
No i to jest porządna firma ^^  ! Dziwi mnie jedno czemu ludzie uparcie uploadują wszystko na chomikuj? :facepalm:  Powinien być na tm zakaz uplodau na tym hostingu :ok:  
I propsik dla muttleya za poświęcenie :wink:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Muszę przyznać, że modyfikacja nawet ciekawa i warta uwagi przeciętnego gamera gothica. Muszę niestety rozczarować autora - modyfikacja nie jest w żadnym wypadku na dwie godziny ani nawet na około dwie godziny - nie jestem pr0 gothicgamerem, a modyfikację ukończyłem w niespełna 40 minut CHODZĄC (nie biegając) za wszystkimi postaciami, wybijając wszystko co się rusza w strefie bagna i bawiąc się w pierdoły takie jak bicie strażników czy tych przerobionych nowicjuszy. Trzeba także poprawić kilka błędów, m.in. : poprawić literówki, usunąć ten bug z samoistnie zakańczającymi się dialogami w połowie zdania czy zrobić grubszą rzecz jak usunąć napis "Gothic" w oknie startu czy zmienić tło, czy usunąć te "antyżartobliwe" dialogi i wtrącić cośna skalę "WTEM BOHATERA PIORUN Z NIEBA ROZŚWIETLONEGO UGODZIŁ PROSTO W PIERŚ TRAFIWSZY W SERCE , PO CZYM ROZSZEDŁ SIĘ ON PO JEGO CIELE RAŻĄC GO ŚMIERTELNIE, GDY CHCIAŁ BOHATER NA WŁASNĄ RĘKĘ GÓRNICZĄ DOLINĘ OPUŚCIĆ IDĄC W PROST NA BARIERĘ MAGICZNĄ PRZEZ DWUNASTU MAGUSÓW ROZPOSTARTĄ Z WYSPY ,"KHARYNIS" ZWANĄ" :D  . Fabuła jednak, nowi npc czy te pierdoły takie jak nowe przedmioty potrafią jednak przyciągnąć z niemałą uwagą. Pozdrawiam i życzę wielkiego powodzenia w rozwijaniu (mam nadzieję) projektu.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
No faktycznie są błędy przyznaje się bez bicia ;3 Postaram się naprawić. Moda robiłem po roku czasu przerwy w modowaniu więc musiałem sobie poprzypominać warunki itp więc nie twierdzę iż mod jest krystaliczny ;) A co do zmiany to zmienił bym z tego chomika ale nie było mnie tu przez jakiś czas bo miałem problemy ze zdrowiem i dopiero dziś odpisuję, no ale widzę że ktoś już zmienił link  :)  Dziękuję :P

Ps. A i mod jest rzeczywiście do G1.

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jaki jest błąd w tym pliku ??   :ayfkm:

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Nie wiem,jak to jest w G1,ale w G2 plik .ini danego moda musi być nazwa wpisana po VDF= czyli:
VDF=WINTER_NWTEXTURES.mod
Czyli druga część to nazwa moda.Gdyby po NWTEXTURES dopisać dajmy na to numer 1 to już by nam moda nie wczytało(bo nie zgadza się nazwa pliku,z wpisem).Czyli najlepiej skopiuj nazwę pliku i wklej ją do pliku .ini danego moda(nie zapomnij,że ma być końcówka .mod w .ini).Nie podam dokładnie,bo nie ściągałem tego pliku(więc w razie czego proszę nie wstawiać warna xD)
A co do samego moda spodobała mi się pewna część opisu,a dokładnie:
Kruk zasiadł na tronie Starego Obozu i robi rzeźnie w innych obozach
Kruk jako szef SO xD

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
][_(())][_

u mnie to raz dwa wlaczylem poszlem z diegiem tem gdzies potem tam nabagna zajelo mi to 10min. :lol2:  powykonywalem misje i pobilem bezsensownie i okradlem tqak se ludkow a potem zajalem sie waatkiem glowny m irazm gra zajela mi ok.55minut
 :idea:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Są jakieś screeny?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
O właśnie screensiki jakieś by się przydały nieżywotne :lol:  :ok:

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Muszę przyznać, że modyfikacja nawet ciekawa i warta uwagi przeciętnego gamera gothica. Muszę niestety rozczarować autora - modyfikacja nie jest w żadnym wypadku na dwie godziny ani nawet na około dwie godziny - nie jestem pr0 gothicgamerem, a modyfikację ukończyłem w niespełna 40 minut CHODZĄC (nie biegając) za wszystkimi postaciami, wybijając wszystko co się rusza w strefie bagna i bawiąc się w pierdoły takie jak bicie strażników czy tych przerobionych nowicjuszy. Trzeba także poprawić kilka błędów, m.in. : poprawić literówki, usunąć ten bug z samoistnie zakańczającymi się dialogami w połowie zdania czy zrobić grubszą rzecz jak usunąć napis "Gothic" w oknie startu czy zmienić tło, czy usunąć te "antyżartobliwe" dialogi i wtrącić cośna skalę "WTEM BOHATERA PIORUN Z NIEBA ROZŚWIETLONEGO UGODZIŁ PROSTO W PIERŚ TRAFIWSZY W SERCE , PO CZYM ROZSZEDŁ SIĘ ON PO JEGO CIELE RAŻĄC GO ŚMIERTELNIE, GDY CHCIAŁ BOHATER NA WŁASNĄ RĘKĘ GÓRNICZĄ DOLINĘ OPUŚCIĆ IDĄC W PROST NA BARIERĘ MAGICZNĄ PRZEZ DWUNASTU MAGUSÓW ROZPOSTARTĄ Z WYSPY ,"KHARYNIS" ZWANĄ" :D  . Fabuła jednak, nowi npc czy te pierdoły takie jak nowe przedmioty potrafią jednak przyciągnąć z niemałą uwagą. Pozdrawiam i życzę wielkiego powodzenia w rozwijaniu (mam nadzieję) projektu.

Co do rozwijania to na pewno się rozwinie i poprawi ale po wakacjach... teraz mam szkołę, i szpital i tak na zmianę... a wszystko robię samemu bo nie należę do żadnej z grup... powód jest prosty nie bardzo mam czas by do takowej należeć i w niej uczestniczyć ;/ W wakacje w wolnym czasie popracuje nad nim  i wrzucę poprawkę :D

Ah! I wielkie dzięki za wiarę w mój projekt xD

O właśnie screensiki jakieś by się przydały nieżywotne :lol:  :ok:

Hym scenery? Właściwie to nie widzę potrzeby ich wrzucania... nie zmieniałem zbytnio wyglądu gry, głównie skupiłem się na nowej fabule... A nie widzę sensu wrzucania awatarów np. nowych NPC bo to i tak nam nic nie da;) Po prostu zagrajcie i sami oceńcie... :)  

Pozdrawiam! :D

Candyś xD

Candyś xD

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Mi nie działa : /
Pomóż ktoś :/

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Ale rozwiń odpowiedz... Co konkretnie ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry