G2NK Zemsta Wojownika 111155 311

Ankieta

Zrobić dubbing?

Głosów w sumie: 58

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 2.03.2011 roku

Wyświetleń 111155

Odpowiedzi 311

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No to musi liczyć się z tym, że mod straci na atrakcyjności dla dużej liczby osób. Ja na przykład nie będę specjalnie dla niego Gothica instalował, jeśli nie będzie dubbingu.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
No to masz problem. Chyba niektórzy zapominają że to jego pierwszy mod...

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No i co z tego. To, że pierwszy, ma oznaczać, że ma być gorszy?

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
RUCHAĆ JEBAĆ NIC SIĘ NIE BAĆ!
Warka ,dawaj rób dubba ,może dłużej to zajmie ale będzie lepsze niż czytanie tekstu

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Moim zdaniem dubbing jest miłym dodatkiem ale ja i tak zawsze czytam i rpzerywam dubbing w połowie zdania także jak dla mnie to obojętne. Nie wiem jak dla innych...

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
oł maj gad :)  i co ja mam robić. ja w zamierzeniach moda miałem dubbing ale jak zobaczyłem ile będzie dialogów to mi się odechciało. może i bym zrobił ale naaaapewno nie sam. potrzebował bym koordynatorów, czyli np ja i 3 osoby i podziele wszystkie dialogi na 4. każdy będzie miał swoją działkę i będzie musiał zadbać oto by były zdubbingowane i nazwane tak jak powinny (wszystko podam). Jagbym miał to robić samemu to napewno zajeło by to spokojnie 2-3 miechy.

Entist

Entist

Użytkownicy
posty17
Propsy4
  • Użytkownicy
A bardzo trudny będzie ? Nie moge się już doczekać :D

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
O modzie coraz głośniej w "prasie" o nim pisali podam linka. :lol:  
Link

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
zasługa cedrica :P

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Warka gratulacje, chociaż jest jedno ale ... teraz dzięki cedrowi musisz zmienić nazwę moda na "Zemsta Wojowników" :lol2:  :ok: .

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
hehe racja. a wogóle fajna taka gazetka :P

Look M.M

Look M.M

Użytkownicy
posty96
Propsy3
  • Użytkownicy

Look M.M

G2NK Zemsta Wojownika
#211 2011-05-17, 18:13(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 18:13)
Kiedy ostatni raz tu byłem jeszcze nawet teamu nie miałeś,a teraz nawet będziesz miał stronę poświęconą twojemu modowi.Gratuluję :lol2: !

Przybyłem Zobaczyłem Rozpierdoliłem :)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

G2NK Zemsta Wojownika
#212 2011-05-18, 11:05(Ostatnia zmiana: 2011-05-18, 12:35)
Warka tak przy okazji, przeczytałem pierwszy spoiler i sądzę, że w pewnym stopniu mógłbym ci go poprawić. Proszę bardzo (jeśli będziesz chciał to to wykorzystasz, jeśli nie to cóż ... - ale spróbować można nieprawdaż ?) :

" W królestwie nie działo się najlepiej. Skarbiec robił się coraz pustszy, nawet farmy nie były w stanie zaopatrywać miast w żywność na skutek długo trwających już suszy. Króla bardzo martwił taki stan rzeczy. Nie miał on czym zapłacić swojej armii, ludzie w miastach także zaczęli się niecierpliwić, kilku nawet próbowało potajemnie wszczynać bunty. Jednak widząc, że jako zwykli obywatele nie mieli by szans w starciu z królewskimi strażnikami - a z pewnością nie pozwoliłby on na jakikolwiek jawny bunt - , pomyśleli, że lepszym wyjściem będzie oczekiwanie rozwoju wydarzeń. I jak to w takich sytuacjach bywa, długo nie czekali - coś w końcu musiało się stać, lecz tym razem nie było to nic dobrego. Grupa żołnierzy, wydawałoby się tak bardzo oddanych władcy postanowiła, że zaprowadzą porządek w państwie na własną rękę, uprzednio obalając obecnego monarchę. Jednak większość żołnierzy opowiedziała się po stronie króla . Zbuntowani rycerze widząc, że nie mają szans w walce uciekli do pobliskiej doliny, aby tam szukać schronienia. Rozeszli się po tamtejszych lasach. Założyli trzy osobne obozy ,w których przygotowują się do walki z ludźmi zamieszkującymi miasto i okoliczne tereny zielone.
        Główny bohater Robin - bo tak miał ów na imię - budzi się w chacie myśliwego, z mocnym bólem głowy i z bardzo dużą amnezją. Ów myśliwy tłumaczy mu, że znalazł go w środku lasu poważnie rannego i nie miał on przy sobie właściwie nic, no może poza starym pokrytym rdzą mieczem ,porozdzieranym skórzanym pancerzem i kilkoma monetami w kieszeni. Poleca mu udanie się do miasta by dowiedział się czegoś o sobie, o swoim pochodzeniu. Od strażnika przy bramie dowiaduje się ,o nękających miasto zbuntowanych żołnierzach króla i o innych problemach ,które trapią to biedne miasto. Robin na własną rękę postanawia stawić czoła banitom uchroniwszy tym samym miasto od rychłego wymarcia. Wie jednak, że zanim tego dokona musi zająć się innymi równie ważnymi sprawami. Długa przed nim droga, na której spotka wiele różnorakich i bardzo poważnych niebezpieczeństw .... Czy stawi im czoła ? Czy nie ulęknie się w najmniej spodziewanym momencie ? A może jednak przyłączy się do banitów i w raz z nimi zdobędzie miasto? Tego dowiecie się sami ... "

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
dzięki, opis zmieniony :)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Dzięki za docenienie pracy .. chociaż mam jeszcze jedną propozycję. Wiem, że z pewnością w twoim modzie będzie nie jeden easter egg , ale kolejny nie zaszkodzi. Otóż chodzi mi o dodanie listów, które będzie znajdowało się podczas wykonywania zadań w dosyć nietypowych miejscach. Na rozdział przypadałby 1 list czyli łącznie 6 listów. W każdym opowiedziana byłaby jakaś część JAKIEJŚ (jeszcze nie mam koncepcji JAKIEJ) historii i byłoby to coś na kształt zadanka z gothiczka jedyneczki "Chromanin". Może na kartce opowiedziane byłyby losy jakiegoś maga, może wojownika, może bandyty a może poprostu jakiegoś kupca który dostał cynk o jakichś wskazówkach do wielkiego skarbu i krążyło by się  tak po świecie moda w poszukiwaniu tychże wskazówek (które spisane byłyby właśnie na tych kartkach). Nazwy także mogłyby być różne. Np strona wydarta z dziennika nr.1 , czy np DZIENNIK, lub poprostu "kawałek zwoju" - to bardziej do maga. Ogółem - chodzi o jakiś taki sekrecik mały nad którym bohater MÓGŁBY , ale nie musiałby się głowić.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
już jest. w ostatnim rozdziale, musimy znaleść artefakt dla strażników umarłych. dostajemy klucz do pierwszej skrzyni w której znajduje się zagadka gdzie jest druga skrzynia i klucz do niej. i tak aż do szóstej.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
No i gicik . To ja nie przeszkadzam - rób ty tego moda coby jak najszybciej wyszedł :) . Trzymka

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
W jakim etapie modowania moda jestes?
Kiedy mniej wiecej wyjdzie mod?

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Ta ankieta jest bez sensu napisana - jakby od dubbingu zależało czy mod będzie dobry. Dobra ankieta nie nasuwa pytaniami odpowiedzi i nie zawiera wartościowania ;)

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Warka, co do gazetki to nie moja wina, grafik się pomylił, a  zmienić już nie można

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry