G2NK Zemsta Wojownika 110180 311

Ankieta

Zrobić dubbing?

Głosów w sumie: 58

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 2.03.2011 roku

Wyświetleń 110180

Odpowiedzi 311

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

G2NK Zemsta Wojownika
#100 2011-04-13, 19:23(Ostatnia zmiana: 2011-04-13, 19:28)
A co Ci da struktura skryptowa, gdy błędów będzie od groma? Nawet najlepsza znajomość skryptów nie pomoże, ale Word lub Mozzilla już tak ;)

Ale troche racji masz, każdy, kto testuje powinien się choć trochę na skryptach znać. Ale mogę się założyć, że wielu testerów dużych grup jak Poziomkaz czy The Modders nie znało się na niczym ;)

Zresztą, to nie jest temat (chyba, nie ja go zakladałem) o doświadczeniu, a o modzie, do którego testowania zgłosiło się pare osób, wiec i ja się zgłaszam ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

G2NK Zemsta Wojownika
#101 2011-04-13, 19:35(Ostatnia zmiana: 2011-04-13, 19:41)
Właściwie niczym mnie nie zaskoczyłeś, czytając twoje wcześniejsze posty wiedziałem, że takie coś napiszesz ;)

W 1 dzień? Zrób w jeden dzień stronę działającą, z dobrą szatą graficzną, z wieloma funkcjami i przystosowaną pod modding ;)
Co do testowania masz racje - każdy może to robić. Ale czy każdy ma doświadczenie? Czy każdy wyłapuje na tyle dużo błędów?

A poza tym - wskaż mi, gdzie napisałem, że się chcę wybić "ponad was"?
Ach jak ja lubię dyskusję z mądrymi ludźmi  :lol:  
Powiedzmy sobie tak : to nie strona Czasu Zapłaty czy Gothic Up czy innego badziewia ,żeby miała dużo funkcji ,zajebistą szatę graficzną .
To pierwszy mod Warki (chyba) więc i strona będzie amatorska .
Ważniejsza jest tu funkcjonalność niż szata graficzna i bajery .

Co do testowania ,cóż może i nie modduje live i nie wrzucam swoich prac tutaj ,ale mam doświadczenie.
Zamiast zasypywać was gniotem jak to robią niektórzy ,to uczę się cały czas.

Co do wybicia chodziło mi o to ,że napisałeś to tak ,jakbyś ty był lepszy od nas do testowania ;jest to takie chwalenie się niczym ,bo większość z nas może to zrobić :naughty:  

A co do 1 zdania : Jeszcze Cię zaskoczę  :naughty:

Nie blokuję cię gościu ,tylko przykracam  :ok:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie przykracasz ani nie podcinasz/blokujesz ;)

Otóż ja nie mówię o doświadczeniu w moddowaniu, a o wyłapywaniu błędów. W gothica gram odkąd powstał, dostałem zaraz po premierze od ojca i można powiedzieć (w sposób no-life), że się w nim zakochałem. Potem, gdy zaczęły powstawać mody od razu zacząłem grać, po jakimś czasie dowiedziałem się o tych zestawach typu GMDK który był potrzebny do odpalenia niektórych modów, a w większości powyłapywałem wszystkie błędy. Chodzi mi o takie doświadczenie, bo jeśli chodzi o modderke to poza podstawami level desingu gówno o niej wiem ;)

Projekt na moje oko już wydaje się na miare Mrocznych Tajemnic, a kto wie? Może rozwinie się do wielkości Czasu Zapłaty, Chromanina lub innych wielkich modyfikacji?

Wiesz, dla mnie wiele funkcji oznacza funkcjonalność, nie wiem jak dla innych :)  O tym właśnie mówie, aby strona/forum było zarazem funkcjonalne jak i dobrze wykonane od strony graficznej, choć nie ukrywam, że korzystam z prac innych grafików (theme, skiny, template etc).

A nieważne który to mod, dobra strona/forum należy się zawsze ;)

P.S: Nie zaskoczysz ;)
P.S.2: Też lubię dyskutować z mądrzejszymi ludźmi niż typowe N00By.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
#103 2011-04-13, 20:23(Ostatnia zmiana: 2011-04-13, 20:23)
dobra już podjąłem decyzje testują tylko te 3 osoby. A wogóle to amatorski mod. level design jest zjebany jak hooj. a jak zaczełem moddować? w wakacje zagrałem w piratenleben i jaktyl i bardzo chciałem sam zrobić coś takiego. oglądałem po 100 razy każdy odcinek czipa17 na youtube. zaczołem tworzyć! lecz stanąłem na tym że zamiast reparsować gothic.src reparsowałem gothic.DAT i uważałem że to błąd gothica i potrzebuje formata. :facepalm:  w listopadzie zaczołem robić mierne i mało śmieszne filmiki na yt i przy nich robiłem lekkie obozy, wstawiałem npc i dużo się nauczyłem. przed świętami chciałem zrobić moda (odkryłem że mam reparsować gothic.src) ale stanołem nad tym że niemogłem być w posiadaniu 3dsmaxa, a myślałem że tylko w tym się da zrobić świat. skończyłem myśleć o modzie. Następnie 1 stycznia tego roku, w stanie nietrzeźwym leżąc na kanapie u kumpla zaczołem majaczyć coś że robie moda. na drugi dzień zaczołem szukać jakichś programów 3d. noi stanołem na wings3d. przez 2 tygodnie przechodziłem przez mase błędów, dziury w zenie gdy robiłem bardziej skomplikowne formy terenu. jednak zrobiłem jakiś zjebany i lamusowski model 3d i powiedziałem sobie - może przynajmniej uda mi się go ovobować jakoś przyzwoicie. i tak zaczołwszy do dziś robie tego moda. czyli już stukły 4 miechy. dobra niebęde już taki wylewny wole robić pake ;p

Teh

Teh

Użytkownicy
posty41
Propsy4
  • Użytkownicy
Mod niby amatorski, ale przynajmniej się starasz. Nowe modele broni itp, a nie jakiś mod na "odpierdol sie" i chwalcie mnie wszyscy bo zrobiłem pr0 el0 uber hajt moda. Czekam z niecierpliwością na dalsze informacje ;].

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Warka, i jak tam idzie pakowanie moda ?

Kruczek

Kruczek

Użytkownicy
posty169
Propsy31
  • Użytkownicy
Warka, i jak tam idzie pakowanie moda ?
Już się nie możesz doczekać nie ?  :naughty:

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
#107 2011-04-13, 21:00(Ostatnia zmiana: 2011-04-13, 21:35)
http://themodders.org/index.php?/topic/13931-otwieraja-sie-wlasciwosci-i-blokuje-sie-klawiatura/

mam wielki problem z kompem narazie puki działa robie kopie zapasowe moda jagbym czasem miał cofnąć stan kompa to tego z przed wielu dni. może będzie za 25min. dołącze do moda plik README który musicie przeczytać.

// edit wysłałem betatesty cedricowi i kruczkowi. macie przeczytać plik tekstowy. i nikomu nie rozsyłać tego !! jedno co mnie dziwi to czemu 40mega folder po spakowaniu do winrara waży 7 mega? ale mniejsza z tym ściągajcie i postępujcie z instrukcjami z pliku tekstowego.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

G2NK Zemsta Wojownika
#108 2011-04-14, 12:44(Ostatnia zmiana: 2011-04-14, 12:46)
http://themodders.org/index.php?/topic/13931-otwieraja-sie-wlasciwosci-i-blokuje-sie-klawiatura/

mam wielki problem z kompem narazie puki działa robie kopie zapasowe moda jagbym czasem miał cofnąć stan kompa to tego z przed wielu dni. może będzie za 25min. dołącze do moda plik README który musicie przeczytać.

// edit wysłałem betatesty cedricowi i kruczkowi. macie przeczytać plik tekstowy. i nikomu nie rozsyłać tego !! jedno co mnie dziwi to czemu 40mega folder po spakowaniu do winrara waży 7 mega? ale mniejsza z tym ściągajcie i postępujcie z instrukcjami z pliku tekstowego.
Wyskakuje mi taki błąd jak chcę włączyć ,nie wiem jak innym

Pokombinuje coś z tym ,to pewnie wina mojego kompa :ok:

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
a plik jest w Data>modvf? czy jakoś tak? kruczek już grał i mówi że śmiga. a ten błąd tak jagby gothic nie lokalizował pliku z modem (.mod) wsadź go tam gdzie ci mówiłem

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

G2NK Zemsta Wojownika
#110 2011-04-14, 13:18(Ostatnia zmiana: 2011-04-14, 13:21)
a plik jest w Data>modvf? czy jakoś tak? kruczek już grał i mówi że śmiga. a ten błąd tak jagby gothic nie lokalizował pliku z modem (.mod) wsadź go tam gdzie ci mówiłem
Jest
A ini w system
Wiem gdzie powinny być pliki  ;p
Ale mówię ,to pewnie wina mojego kompa ,zrobie reinstalke gothica i powinno śmigać

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy
Stronę można zrobić w 1 dzień
To pierwszy mod Warki (chyba) więc i strona będzie amatorska .

Zrobiona w 1 dzień strona amatorska na pewno będzie zajebista i funkcjonalna  :ok:  .

Zamiast zasypywać was gniotem jak to robią niektórzy ,to uczę się cały czas.

Moddując w kółko Gothica,z pewnością się wiele nauczysz.Chociaż może w grafice 3d można się jakoś rozwinąć.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Zakodowanie samego funkcjonowania w php do strony pod modding da radę zrobić w 1 dzień(newsy,galeria,komentarze,użytkownicy), gorzej z grafiką i zakdowaniem szablonu, aby ładnie wyglądało.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

G2NK Zemsta Wojownika
#113 2011-04-14, 17:37(Ostatnia zmiana: 2011-04-14, 18:23)
Zrobiona w 1 dzień strona amatorska na pewno będzie zajebista i funkcjonalna  :ok:  .
Moddując w kółko Gothica,z pewnością się wiele nauczysz.Chociaż może w grafice 3d można się jakoś rozwinąć.

Zakodowanie samego funkcjonowania w php do strony pod modding da radę zrobić w 1 dzień(newsy,galeria,komentarze,użytkownicy), gorzej z grafiką i zakdowaniem szablonu, aby ładnie wyglądało.

1.Cóż ,nie byłaby to zajebista strona ,ale byłaby funkcjonalna,bo bez zbędnego śmiecia typu intro przed wejściem na strone itp (Dużo da się zrobić w 1 dzień,wierz mi )
2.A czy ktoś powiedział ,że tylko gothiciem się zajmuję ?Siedzę przy edytorach do Crysisa ,Obliviona i paru innych gier
3.Można mieć już gotową grafikę  :lol:
Ja troche wcześniej zrobiłem logo i skina strony ,miała by być teraz tylko zakodowana.

A o was powiem tyle : kozaki w necie ,cipy w świecie
Zamiast tylko narzekać moglibyście już zrobić tą stronę i tym mnie przykrócić .
A tak wasze posty wyżej są gówno warte :ok:  

Pozdro

EDIT @DOWN: Zwaliłem bo miałem mieć razem 95 pkt do Staszica ,a będę miał o 88 pkt i już dostać sie nie mogę

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy

Sheppard

G2NK Zemsta Wojownika
#114 2011-04-14, 17:52(Ostatnia zmiana: 2011-04-14, 17:59)
1.Cóż ,nie byłaby to zajebista strona ,ale byłaby funkcjonalna,bo bez zbędnego śmiecia typu intro przed wejściem na strone itp (Dużo da się zrobić w 1 dzień,wierz mi )
2.A czy ktoś powiedział ,że tylko gothiciem się zajmuję ?Siedzę przy edytorach do Crysisa ,Obliviona i paru innych gier
3.Można mieć już gotową grafikę :lol:
Ja troche wcześniej zrobiłem logo i skina strony ,miała by być teraz tylko zakodowana.

A o was powiem tyle : kozaki w necie ,cipy w świecie
Zamiast tylko narzekać moglibyście już zrobić tą stronę i tym mnie przykrócić .
A tak wasze posty wyżej są gówno warte :ok:

Pozdro

1.Strona pełni również funkcje reklamy,myślę że wielu ludzi by przyciągnęła taka Twoja strona...
2.Ile wiedzy praktycznej w ten sposób zdobyłeś?(Czy nawet teoretycznej?)

Niby co sobą reprezentujesz?Ja również mogę z powodzeniem stwierdzić,że cipą jesteś w realu.
Choćby dlatego,że w tym roku testy z matmy były banalne,a Ty je słabo napisałeś  :lol:  .

Chuj z tym zresztą,koniec offtopu.

Warka,zmieniasz arenę?

Kruczek

Kruczek

Użytkownicy
posty169
Propsy31
  • Użytkownicy

Kruczek

G2NK Zemsta Wojownika
#115 2011-04-14, 20:30(Ostatnia zmiana: 2011-04-14, 22:19)
Warka,zmieniasz arenę?
Arena wygląda teraz dużo lepiej wygląda wierz mi  ;p
Sorry , zapomniałem o kawałku zdania ?

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
#116 2011-04-14, 22:10(Ostatnia zmiana: 2011-04-14, 22:25)
arena wygląda teraz dużo? no właśnie kruczek jak ci się podoba bo miałem taki pomysł na te kraty ale niezbyt tak wyszło w 3d jak myślałem. jak mówisz? cedric jutro czekam na małą ocenke tego co nawymiocinowałem.

a wogóle przestancie pier**lić o tej stronie czy czymś mam to w środku dupy narazie niechce strony może po wyjściu moda z tutkami jak przejśc z działem przedmioty itd narazie niechce. mamy forum z 1 tematem i od jutra koordynuje prace. tyle wystarczy. to amatorski mod.

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy
Ja Ci jej wcale nie chciałem robić xD.
Nie zwracać uwagi na moje poprzednie wypowiedzi.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
spoko cedric robi strone która ukaże się wkrótce. już tak na oko wyznaczyłem każdemu zadania. teraz tylko do przodu. ja właśnie skończyłem npc w obozie na wysokościach. teraz świątynia. później małe obozy po 3-4 npc.następnie będzie trzeba przerobić trochę tekstury potworków żeby niebyło monotonnie i je dodać. po tym wszystkim filmik;)

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
spoko cedric robi strone która ukaże się wkrótce. już tak na oko wyznaczyłem każdemu zadania. teraz tylko do przodu. ja właśnie skończyłem npc w obozie na wysokościach. teraz świątynia. później małe obozy po 3-4 npc.następnie będzie trzeba przerobić trochę tekstury potworków żeby niebyło monotonnie i je dodać. po tym wszystkim filmik;)
I tu pojawia się problem .
Wczoraj padł mi komp. Piszę z lapka ojca.
Jakiś czas będę go naprawiał,więc strona będzie dopiero za 1,5 - 2,5tygodnia.
Czyli na razie ktoś może mnie zastąpić przy testowaniu np Sheppard

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry