Filmy/Seriale 489506 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 489506

Odpowiedzi 1647

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ale ja nie oceniam anime, tamtej historii, tamtych bohaterów (materiał wyjściowy brzmi IMO mega interesująco) tylko wersję Netflixa, tak jakby anime w ogóle nie było. Nie widzę problemu w takiej ocenie czegoś.

@Fareus http://www.filmweb.pl/serial/Conan-1997-213621   o to ci chodzi? :P

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Ale ja nie oceniam anime, tamtej historii, tamtych bohaterów (materiał wyjściowy brzmi IMO mega interesująco) tylko wersję Netflixa, tak jakby anime w ogóle nie było. Nie widzę problemu w takiej ocenie czegoś.
ale po co? nie lubisz gatunku to nie oglądaj, komentowanie czegoś czego się nie lubi nie jest obiektywne.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Tylko, że ja obejrzałem FILM wersje aktorską a nie ANIME. I oceniam FILM.
Więc nadal nie rozumiem w czym problem. To, że nie lubie anime powoduje, że nie mogę określać bohaterów z FILMU AKTORSKIEGO idiotami bez motywacji, z popsutymi charakterami a aktorów z miejsca zgłaszać do walki o tegoroczne Maliny?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Chciałbym zarekomendować wszystkim serial z lat 1997-1998 pod tytułem "Conan". Z pozoru bagatelny i sztampowy twór, z czasem staje się afirmacją nihilizmu i tworzy w abonencie wewnętrzny dyskurs egzystencjalny. Główny wątek to alegoria do abnegacji i kontra do dekadentyzmu początków dwudziestego wieku. Animozje protagonisty do konfliktów z użyciem środków bojowych stoją niejako w opozycji do immamentnego prawa i asercji. Feblik do kobiet jest synekdochą śmierci. Gdyby w 3 odcinku dokonuje się defloracja, muzyka paraleizuje zmysły, a ruch kamery implikuje psychodeliczny kolektyw. Cały serial jest pełen tego rodzaju smaczków. Wysublimowane zdjęcia, seraficzny scenariusz i metody Stanisławskiego w grze aktorskiej. Muzyka nadaje - niekiedy siermiężną -narracje, odnoszącą się do supremacji poznania eksperymentalnego.
jahaahahahahahahaahaahahaahahhhahahaahahahahaahaha

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Tylko, że ja obejrzałem FILM wersje aktorską a nie ANIME. I oceniam FILM.
Więc nadal nie rozumiem w czym problem. To, że nie lubie anime powoduje, że nie mogę określać bohaterów z FILMU AKTORSKIEGO idiotami bez motywacji, z popsutymi charakterami a aktorów z miejsca zgłaszać do walki o tegoroczne Maliny?

Jak można obejrzeć film, bez znajomości oryginału, czyli w sumie anime? Potem jest płacz, że film jest be, bo sie nie poznało oryginalnego materiału. A używać wielkich liter nie musiałeś przy tych słowach, rozumiemy o co Ci chodzi.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Tak jak można obejrzeć film bez znajomości książki.

Z tego co wiem anime jest rewelacyjnie i zupełnie inne od filmu.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak

Ach, to dlatego się potem dziwie, dlaczego widzę różne debilizmy w kwestii Gry o Tron, czy Władcy Pierścieni, które jest dark fantasy według Macieja.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

oglądam ten sam film co ty, mimo swojego krótkiego czasu trwania uważam że jest zupełnie przyzwoity.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Ach, to dlatego się potem dziwie, dlaczego widzę różne debilizmy w kwestii Gry o Tron, czy Władcy Pierścieni, które jest dark fantasy według Macieja.

To ja wysnuęłem taką teorię i dyskutowaliśmy o tym na PW, ostatecznie po uzupełnieniu mojej wiedzy przyznałem ci racje.

Nie, serio kompletnie nie ogarniam co się dzieje xD

@Kazzmir no cóż, cieszę się, ze ci sie podobał. Dla mnie to zmarnowanie świetnego potencjału (według znajomych tragiczna adaptacja) z masą różnorakich błędów. Ale to kwestia gustu :P

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
To ja wysnuęłem taką teorię i dyskutowaliśmy o tym na PW, ostatecznie po uzupełnieniu mojej wiedzy przyznałem ci racje.

Nie, serio kompletnie nie ogarniam co się dzieje xD

Jesteś niewinny, bo to Maciej zaczął pierdolenie o podobieństwie lore Dark Souls z Władcą Pierścieni, powołując się na film i dark fantasy. Ty jedynie przedstawiłeś swój punkt widzenia, bardziej merytoryczny niż Maciejowe pierdolenie. xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No dobra, faktycznie tak chyba było.

Będąc przy fantasy, brakuje mi takiego dobrego, klasycznego (magia, smoki, rycerze etc) fantasy w kinie, z tamtym budżetem, rozmachem. W ciemno brałbym cokolwiek ze Śródziemia, jakąś sensowną adaptację legend arturiańskich, nawet (od jakiegoś sensownego gościa) adaptację Dragon Age, może wreszcie by się udało.

A tak to patrząc w przyszłość widać jedynie "Wiedźmina", "Czarną Kompanie" i książki Sandersona a to wszystko na razie seriale i po za Wiechem nie są nawet pewne, nie mają stacji, ekipy.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czyli rozumiem, że GoT połączyła dwie postaci z książki w jedną?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Chodzi ci o
Spoiler
Jona i Aegona? Teoretycznie- tak. Praktycznie, w serialu było ich dwóch, ale jednego zabił Góra :D

Ogólnie finał utrzymał poziom sezonu. Meh, do zapomnienia i oby 8 był lepszy. @WinterKing Kereth Reed żyje w serialu?

Btw. Serio, nikt nie ogląda "Twin Peaks" nowy odcinek to czyste arcydzieło, emocjonalna bomba <tu wstaw wszystkie epitety jakimi zwykłeś oceniać dobre seriale>

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Chodzi ci o
Spoiler
Jona i Aegona? Teoretycznie- tak. Praktycznie, w serialu było ich dwóch, ale jednego zabił Góra :D

Ogólnie finał utrzymał poziom sezonu. Meh, do zapomnienia i oby 8 był lepszy. @WinterKing Kereth Reed żyje w serialu?

Dlaczego miałby nie żyć skoro Meera wszędzie się na niego powoływała, o ile dobrze pamiętam. Pewnie pojawi się w końcu w osmym sezonie, bo Jon musiałby być zdrowym naiwniakiem żeby uwierzyć Grubasowi i BranowejTubie, ale skoro już wszyscy uwierzyli ze Baelish taki zły jest dzięki Branowi, to i tutaj nie nastawiałbym się.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Chcesz znać prawdę o Littlefingerze? Czemu, tak naprawdę przegrał? Niestety, ale GRA nie odpuszcza...

Spoiler

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja uważam, że meh to był 5 i 6 sezon. 7. naprawdę podniósł poprzeczkę, miał bardzo fajne bitwy, aczkolwiek miałem nadzieję, że co odcinek to jakaś bitwa będzie :D

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Ja uważam, że meh to był 5 i 6 sezon. 7. naprawdę podniósł poprzeczkę, miał bardzo fajne bitwy, aczkolwiek miałem nadzieję, że co odcinek to jakaś bitwa będzie :D

Piąty sezon jest jedynym, w którym nie pamiętam co się działo poza odcinkiem w Harhdome i śmiercią Jona. Szósty dawał radę w niektórych miejsach, choć czasem był rozczarujący. A siódmy sezon, to fajne bitwy i całkiem udana komedia. xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ja z szóstego pamiętam głównie epicką bitwę i genialnie zrealizowany finał sezonu :D Do którego tegoroczny (pod względem dramaturgii, wykonania itp) się nawet nie umywa.

Natomiast scena
Spoiler
upadku Muru
należy do jednej z moich ulubionych, a zwłaszcza sekwencje z podchodzącymi Innymi, super była :D

Największym plusem jednak całego sezonu są memy :D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Piąty sezon jest jedynym, w którym nie pamiętam co się działo poza odcinkiem w Harhdome i śmiercią Jona. Szósty dawał radę w niektórych miejsach, choć czasem był rozczarujący. A siódmy sezon, to fajne bitwy i całkiem udana komedia. xD

Zapomniałeś o marszu pokutnym Cersei xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Dla fanów musicali i "La La Land", Netflix wyprodukuje 8-odcinkowy, francuski serial (musical) osadzony w Paryżu. Producentem wykonawczym, jednym z pomysłodawców oraz reżyserem dwóch pierwszych epizodów jest sam Damien Chazelle, gośc który jest chyba największym objawieniem reżyserii w ostatnich latach. Za scenariusz odpowiada Jack Thorne.

Serial nosić będzie tytuł "The Eddy". Jest też dramatem, historia skupi się na właścicielu pewnego klubu (oraz zespole tam występującym). Paryż zostanie pokazany jako wielokulturowe i chaotyczne miasto. Serial jest ogólnie francuskojęzyczny, ale usłyszymy również dialogi po angielsku czy arabsku (!!). Netflix planuje zaangażować głównie francuskich aktorów oraz myśli o takowych reżyserach.
Netflix ostatnio lubi przyciągać filmowych reżyserów, Fincher, Scorsese, Coeni a teraz Damien :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry